Suroviny: | 4 kuřecí nebo krůtí řízky (nebo kuře) • 10 stroužků česneku • sůl • grilovací koření • 3 větší jablka • máslo |
---|---|
Postup: | Maso osolíme, okořeníme grilovacím kořením (nebo např. "zlaté kuře"), naskládáme do pekáčku, pokapeme olejem a nechéme 2 hodiny naložené. Potom maso asi 20 minut pečeme, poté porce otočíme, zasypeme plátky jablek ve vrstvě přes celý pekáč a plátky z 10 stroužků česneku a poklademe plátky másla. Opět pečeme cca 20 minut. Pak vyndáme maso do "víka pekáče", kůží nahoru, podlijeme trochou vypečené šťávy a dala do horké trouby zezlátnout. Mezi tím rozpečená jablka a česnek rozmačkáme vidličkou do šťávy (a já pro větší ostrost přidaávám cca 2 stroužky česneku syrového.Porce masa servírujeme s vařenými brambory a dušenými fazolkovými lusky a přelijeme tou úžasnou omajdou. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 13.8.2008 18:16:36 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.