Suroviny: | 0,5 kg zadního hovězího, • 50 g slaniny, • 3(4) mrkve, • 1/4celeru, • 3(4) petržel, • cibule, • smetana, • bobkový list, • nové koření, • celý pepř, • špetka tymiánu, • sůl, • máslo ( nebo půl na půl máslo a olej ), • citron, • cukr. |
---|---|
Postup: | Maso prošpikuješ slaninou a necháš chvíli odležet,osolíš a necháš zprudka opéct na rozehřátém omastku.Vyndáš maso a orestuješ veškerou zeleninu.vložíš koření a maso, podleješ vodou a dáš péct do trouby.bud přikreješ pokličkou nebo jako já alobalem, (nemám hrnec na pečení do trouby, takže to dělám v klasickým pekáči).Během pečení podléváš a dusíš do měkka.Když je maso hotový tak si rozmícháš vodu s moukou a zahustíš si tu zeleninu(maso se předtím vyndá).Necháš chvilku zapéct a pak tu omajdu bud propasíruješ nebo rozmixuješ(to je lepší), zjemníš smetanou a dochutíš citronem a trošku cukrem. |
Vložil: | MishuI Pátá cenová |
Datum: | 8.12.2010 12:39:06 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.