Krémy a polevy
Moje recepty |Naposledy vložené
na věnečky a jeho chuťové variace na další zákusky
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Marcipán vhodný na potažení dortu a ozdobení místo krému nebo k tvorbě marcipánových figurek.
Vložil: Myšička21
Poleva je pracnější, než bežné "koupit hotovou polevu v cukrárně a rozehřát", ale je lepší chuťově, pěkně lesklá a dobře ztvrdne.
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Pokud chceme, aby byly perníčky trochu barevnější a nechceme používat uměla barviva...
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Škrob je to "tajemství", jak bude čárka, udělaná "kornoutkem" pěkně držet a nerozteče se... Pokud potřebujeme polevy barevné, je možné tuto bílou obarvit "bretonem", nebo např. na červenou použít místo poloviny bílků červený sirup.
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Krémový základ, který je možné různě dochutit. Krém má tu výhodu, že pěkně utuhne a taky že vejce prošlo varem a není "zdravotně nebezpečné".
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
vždycky platilo dvakrát měř a jednou řež a u vánočního pečení to platí dvojnásob. Toto je shrnutí různých vychytávek, které jsem někde vyčetla, vyslechla a vyzkoušela na téma jak upéci co nejvíce co nejrychleji a nejlevněji...
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997