Suroviny: | 4 vepřové kotlety • 4 plátky moravského uzeného • 4 špalíčky nivy • 4 rajčata • bazalkové pesto • stroužek česneku • pepř, sůl • |
---|---|
Postup: | Nenaklepané kotlety potřeme pestem a necháme odležet nejlépe do druhého dne. Kotlety naklepeme a potřeme z jedné strany pastou z hořčice, česneku, pepře a soli. Poklademe moravským uzeným a špalíčkem nivy. Zabalíme a zajistíme omotáním nití. Takto připravené kapsičky vložíme do pekáče nebo zapékací mísy a podlijeme troškou vody, kterou přidáváme po celou dobu pečení. Pečeme zhruba hodinku v troubě vyhřáté asi na 200°. V polovine pečení přidáme spařená oloupaná rajčata a necháme rozpéct do výpeku. Je to výborná kombinace, niva se dá nahradit eidamem, ale ten se ve šťávě potom víc táhne. |
Vložil: | fuksie žere rorýsy |
Datum: | 30.7.2011 11:43:42 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.