Suroviny: | Na 4 porce: • 1 lžíce oleje • 1 hrnek (250 ml) rýže • 2 hrnky vody • velká špetka soli • malá cibule • 2 hřebíčky |
---|---|
Postup: | Rýži si odměříme na sítu propaříme vařící vodou (třeba z rychlovarky). Do kastrolu dáme olej, necháme trochu zahřát. Na něho nasypeme okapanou rýži, osmahneme - zrnka se nám pak nebudou lepit k sobě - a zalijeme odměřenou vodou a osolíme. Přikryjeme pokličkou a než začne rýže vřít, připravíme si cibuli. Oloupeme ji a zapáchneme do ní hřebíčky. Dáme ji k rýži a nachystáme si velký igelitový sáček a utěrku nebo nějaké jiné plátno. Jakmile začne voda na rýži vřít, přendáme uzavřený kastrol na utěrku, pevně zabalíme a vložíme do igelitového sáčku. Takto připravenou rýži dáme mezi dva polštáře a přikryjeme ještě dekou. Za cca 45 minut je rýže hotová, hlavní výhodou tohoto "vaření" je ale to, že můžeme rýži takto připravit třeba ráno, než odejdeme na výlet a po návratu je rýže krásně teplá.Pochopitelně obdobně je možné rýži dodělat na plotýnce (na elektřině na stupeň 3 cca 15 minut) nebo v troubě, kde pečeme maso. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 |
Datum: | 8.4.2014 9:23:38 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.