| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Velmi rychlé jídlo, využívám odřezky masa při bourání kuřat.
Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce
Suroviny:300 g kuřecího masa • 250 g žampionů (nebo konzervu sterilovaných plátků či houby lesní) • 1 pórek • 1 - 2 jarní cibulky • 200 ml vývaru • 200 ml smetanu • olej • 1/2 lžičky sojové omáčky • máta peprná • sůl • pepř • 1 lžička citronové šťávy
Postup:Je to rychlovka. Dáme si dusit rýži na přílohu (nebo vařit vodu na těstoviny či gnochi). Maso nakrájíme na kousky velké asi jako malíček, na pánev dáme cca 2 lžíce oleje a 1 lžící másla. Orestuju maso - mícháme, až je bílé po všech stranách. Přidám na co nejjemněji nakrájený pórek, plátky hub a cibulku i s natí. Zarestujeme. Podlejeme trochou kuřecího vývaru (nebo vodou s bujonem), zakápneme sójovou omáčkou ochutíme solí a pepřem a ještě chvíli dusíme. Potom přilijeme smetanu, mícháme do zhoustnutí, dochutíme podle své chuti a podávám. Jídlo je hotové během těch cca 20 minut, než se uvaří příloha.

Dá se jíst s rýží, těstovinami, gnochi, vařenými bramborami.

Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:8.8.2014 22:12:49
Názory k receptu (2 názorů)
mmmm pan zvědavý 12.2.2016 10:4
mmmm pan zvědavý 12.2.2016 10:4

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.