Suroviny: | hotové sušené pláty lasagní nebo domácí těsto vyválené na tenké pláty (na každých 100 g hladké mouky přijde 1 vejce, špetka soli a čajová lžička oleje) • 2 mrkve • olej • 1 cibule • 1 plechovka sekaných rajčat • jíška - 50 g másla, 50 g hladké mouky, tolik mléka, aby vznikla hladká hustá omáčka • sůl, pepř • 1 hrneček bílého vína • 10 dkg parmasanu |
---|---|
Postup: | Do větší pánve nalijeme olej a přidáme nakrájenou cibuli na jemno. Necháme chvíli smažit, potom přidáme na jemno nastrouhanou mrkev, 4 minuty osmahneme a vložíme mleté maso. To necháme asi 10 minut opékat. Osolíme, opepříme a podlijeme bílým vínem a horkou vodou. Necháme dusit 30 minut. Potom přidáme pasírovaná rajčata a 10 minut povaříme. Příprava bešamelu: do kastrolu dáme máslo a rozpustíme, pak přidáme mouku, zamícháme a zalejeme studeným mlékem. Za stálého míchání přivedeme do varu. Vznikne bílá krémová omáčka, kterou podle chuti osolíme. Do keramické nebo skleněné misky na dno nalijeme bešamel (asi 1 sběračku) a naskládáme suché nevařené lassaně, na ně vrstvujeme trochu masa a znovu bešamel. Tak naskládáme dvě vrstvy. Naposledy dáme lassaně, dolijeme zbytkem bešamelu a přidáme nastrouhaný sýr. Pečeme v troubě 20 minut při teplotě 220 stupnů. |
Vložil: | Správce - Snažíme se Nové snazilky |
Datum: | 16.9.2008 18:22:56 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.