Postup: | 6-8 paprik (dle velikosti) já používám bílé500g mletého masa400g rajského protlakuvařená rýže (dávám max.1/2 varného sáčku)1 malá cibulka1stroužek česnekusůl, pepř1l vody1 větší cibule1 větší bobkový list4 kuličky nového kořeníšpetka tymiánu a majoránkymasoxolejcukrsmetana na zjemněníjíška na zahuštění1. Připravíme si směs z mletého masa, uvařené rýže a malé nakrájené cibulky, přidáme stroužek utřeného česneku, podle chuti osolíme a opepříme.2. Papriky zbavené semeníků naplníme. Větší cibuli nakrájíme a osmahneme na troše oleje. Přidáme rajský protlak, vodu, koření, masox a papriky. Dusíme půl hodiny.3. Omáčku můžeme zahustit buď hotovou jíškou (Knorr), nebo si rozmícháme ve smetaně hl.mouku (cožpřecedíme kvůli hrudkám) a při míchání lijeme opatrně do omáčky. Ochutíme cukrem a necháme povařit. Já ji před podáváním ještě přecedím, je pak krásně hladká. Podáváme s knedlíky, rýží nebo těstovinami. |
---|---|
Vložil: | Rotem rodina Romano |
Datum: | 7.8.2008 17:50:07 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.