Suroviny: | cca 400g mořské tresky nebo pangase • kelímek sladké smetany(čím tučnější, tím lepší) • mozarella • 10dkg eidamu • sůl, kmín, pepř, popř. sladká paprika • |
---|---|
Postup: | Do lehce vymazané zapékací mísy poklademe osolenou, opepřenou a okmínovanou (pro děti je lepší drcený kmín) rybu. Zalijeme smetanou a dáme péct přikryté do trouby na 220C asi na 3/4 hod, aby se smetana zmenšila svůj objem na polovinu. poté rybu poklademe plátky mozarelly a posypeme nastrouhaným eidamem a odkryté dopečeme, aby sýr zezlátnul. Jako přílohu podáváme brambory na různé způsoby. Jako obměnu můžeme filé ještě posypat paprikou anebo můžeme péct rybu s rajčaty a bazalkou). Dobrou chuť |
Vložil: |
|
Datum: | 31.10.2008 11:16:22 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.