| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Ostravě

[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 1185 [Dalších 1065 >>]
zuzini
16.8.2007 19:23:19
Tak Lizzie na to kápla, jedná se třeba o mě, díky za tyhle diskuze, díky za Sylvii, Cizinku, Ráchel, Danielu, Libika atd.
Ráchel, 3 děti
(IP adresa 195.22.60.229)
  • 
16.8.2007 19:14:50
zuzano, já tvůj ostoj i docela chápu, nicméně 1. jsem absolutně netušila, že by snad píchnutí uší mohlo být pro mé dítě nebezpečné - pokud ano, tak jsme opět u zdrav. personálu, který mě měl náležitě informovat o všech možných komplikacích, což jaksi neučinil; 2. pro mě o nošení náušnic jde, protože jsem poažoala za velmi pravděpodobné, že o ně jednou dcera bude stát, a chtěla jsem ji ušetřit případných možných komplikací, které by podstoupila, protože jsem jí nedala uši píchnout jako mimču. Takže z hlediska mně tehdy dostupných informací to pro mne (pro nás, Milado :)) bylo správné rozhodnutí - a opakuji, že jsem se možná mýlila. Pokud bych měla dceru teď a měla nějaké tušení, že by mělo pro ni píchnutí uší znamenat nějaké nebezpoečí, tak si to načtu, pak rizika zvážím a znou se rozhodnu (rozhodneme :))
zuzana
(IP adresa 85.207.12.202)
  • 
16.8.2007 19:12:53
A já jsem rozuměla, že jsi dceři ouška píchat nedala, jen si dokola psala, že přirovnání nerozumíš a já se ti to dokola snažím vysvětlit.
zuzana
  • 
16.8.2007 19:04:29
Neptám se konkrétně tebe, jenom jsem se ptala obecně a ono nějak se to zvrtlo na rozhovor mezi tebou a mnou. To jse ráda, že většina z vás je dětem píchat nenecháte(já mám zkušenost opačnou), nicméně u Ráchel mě to hodně překvapilo, opravdu velice.
16.8.2007 18:57:14
Ráchel, tak to máš jako maminka velké plus:-)
Ráchel, 3 děti
(IP adresa 195.22.60.229)
  • 
16.8.2007 18:56:02
myslím, že pro to rockové období, do kterého se už kvapem blížíme a které vystrkuje růžky, mám jaksi více porozumění :)
Milada.
16.8.2007 18:44:32
Zuzano,

nevim teda, proc se ptas zrovna mne, kdyz moje dcera zadny zbytecny zakrok delany nemela :-) Podle meho nazoru jsme ji vzdy nechali delat jen zakroky potrebne. A i proto jsme ji nenechali pichnout usi.
zuzana
  • 
16.8.2007 18:43:22
Ano to je ta volba, umožnit ji dceři, přesně to jsem myslela u zbytečného zákroku.
Nešlo snad o to, že kdo zbytečnej zákrok nechce, odmítne a bude to akceptováno. Komu nevadí, ten ho podstoupí.
Dcera se sama rozhodnout v kojeneckém věku nemůže, teda umožním jí aspoň to, že počkám až sama uzná, že náušnice chce, nebo nikoli.To můžeme, protože je to zákrok zbytečný, určitě bych nenechávala na ní ať si vybere a zvolí, které očkování podstoupí a které se jí nelíbí(také jenom příklad!).
Každá žena se rizhodne, zda se holit chce nebo né, protože je to zbytečné, tak teda umožníme dcerám ať se také rozhodnou zda dírky ano nebo né!
A to prosím píchání nese nějaké rizika a holení vůbec žádné, abych souhlasila, že přirovnání není zcela ideální.
zuzana
  • 
16.8.2007 18:27:03
Už mě to opravdu přestává bavit a sama se divím co mi to žere času.
Já nemluvila, nesrovnávala samotné provedení bez souhlasu tzn. spůsob provedení, ale když jsem se ptala proč někomu vadí oholit, proč není možné se oholit doma? Vyjadřuji se už asi hodně blbě, nevím. Prostě, když jsem se ptala proč nesouhlasíte s holením? Odpověď byla: protože je to zbytečné.
Takže proč píchat uši, když zastávám názor, že zbytečný zákrok se dělat nemá.
Milada.
16.8.2007 18:20:14
Zuzano,
ne. Poposedla jsem a jasne mi to stale neni.
Pokud nechci, aby se mymu diteti /miminu/ neco delo, tak proste nikoho nenecham, aby se mu to neco delal, ne?

Moje dcera dirky NEMA, ma tedy pro Tebe dostatecnou volbu ?:-)

Holeni doma pred porodem vs. pichani direk holcickam stale nechapu. Nebo to jako myslis, ze mam svy dceri, az bude SAMA pred porodem, rikat moje rady ohledne holeni? :-)
[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 1185 [Dalších 1065 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.