| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Ostravě

[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 1185 [Dalších 1055 >>]
zuzana
(IP adresa 85.207.12.202)
  • 
16.8.2007 18:05:15
Ale tady není řeč o nošení náušnic, ale o tom, že píchnútí je zbytečné a bolestivé, může být i nebezpečné a vůbec nezáleží na tom, kdy se dělá(možná spíše jak se dělá, když už teda). Tvoje dcera by teda neměla mít jen možnost volby v nošení, či nenošení náušnic, ale už v tom, jestli dírky chce, nebo né. Mimča samozřejmě podstupují mnoho bolestivého i přez to, že néní možné jim to vysvětlit. Proto je tady rodič jako zákonný zástupce ten, řeší a hájí. Jedná se ovšem o zákroky, které nejsou zbytečné, je jich docela dost tak proč jěště nějaký zcela zbytečný? Pokuď nechci zbytečnej zákrok u sebe, budu se snažit aspoň takovou sílou vyvarovat zbytečného zákroku i u svého dítěte, to je snad samozřejmé. Samozřejmě po domluvě s druhým rodičem, pokuď je to možné. To ses mohla také oholit doma, protože v nemocnici by to bylo horší! Už je všem jasné o co mi jde??????
16.8.2007 18:04:16
Milado, to je v pořádku.
Diskuse už začíná být občas nepřehledná.
Milada.
16.8.2007 17:59:22
Lizzie,

nevim, asi jsem necetla, ci prehledla, ze i pro Tebe to rozdil je. Omlouvam se tedy.
Milada.
16.8.2007 17:54:26
Zuzano,

ono snad pichani usi se dela tak, ze prijdu do poradny, dite na prebalovaku a vrhne se na mi na nej sestra s jehlou a jde ho bez meho svoleni pichnout do usi?

Nebo jak to myslis - to braneni prava dcery? Samozrejme, ze rozumny clovek o vsech lekarskych zakrocich i u ditete snad premysli, ne? A pokud uz diteti neco je, tak by mu lekar mel vysvetlit, co a proc diteti dela ci delat bude... a hlavne by s tim mel rodic dat souhlas.
Milada.
16.8.2007 17:49:02
Zuzano, proste zvol vhodnejsi primer, tot vse.

Pokud mohu mluvit za nasi rodinu, tak uz jsem Ti prece odpovedela. My s manzelem jsme se u sveho diteti moznym komplikacim pri a po pichnuti usi radeji vyhnuli a usi pichnout nedali.

Doufam, ze cejtis, jaky je rozdil v tom, kdyz napisu: Ja jsem si to a to zvolila a dala k tomu u sebe souhlas, zatimco: u naseho ditete jsme se rozhodli...
16.8.2007 17:48:01
A já psala, že píchání uší je svobodnou volbou matky (a v případě, že rozhodují oba dva tedy otce), oukej, je to JEJICH svobodnou volbou.
No a svobodnou volbou mámy by mělo být, zda se nechá či nenechá oholit..
Obojí je volba.
V 1.případě tedy oba zodpovídají za své dítě.
V 2. žena za své tělo..
16.8.2007 17:46:32
Milado, já ale Zuzanin příměr nechválila, já psala, že je to rozdíl!
zuzana
  • 
16.8.2007 17:46:14
Určitě je to věc obou rodičů, pokuď jsou schopni spolu zrovna tohle, nebo cokoli řešit. To by tak být mělo, ale né vždy je.
Ovšem mě šlo o to, že by žena, která neuznává zbytečné zákroky u sebe měla stejně bránit práva dceři a snažit se ušetřit jí zbytečných zákroků, pokuď není možné zjistit, jestli si je přeje.
Milada.
16.8.2007 17:43:19
Lizzie,
teda ja uz nevim, jak to vysvetlit. Je prece uplne rozdil v tom, ze pichani usi je delano diteti, za ktereho zodpovidaji vetsinou (to je pro Danielu) 2, slovy DVA lidi.

Za holeni, klystyr a nastrih si zodpovidam JA sama, nebot je delano me osobe a ja jsem dospela. Manzel muze moje prani respektovat, muze mit jiny nazor, ale ja ho nemusim poslechnout. Kdyz ho neposlechnu je to jen moje vec.
Kdyz manzela neuposlechnu v necem, co necham delat nasemu diteti..tak pak je to minimalne podraz, ne?

Tvoje otazka, zda je nezodpovedne necht rozhodnuti o pichani usi na matce tady neni vubec na miste. Tady jde o princip toho Zuzanineho primeru, ktery je proste spatnej.
zuzana
  • 
16.8.2007 17:38:38
Co se dá dělat, už nevím jak jinak, buď tomu rozumět nechceš nebo mi není rozumět?
[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 1185 [Dalších 1055 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.