zuzana | (IP adresa 85.207.12.202) |
• |
16.8.2007 16:47:06
Fifejdy
|
• |
16.8.2007 16:45:17
Stále si myslím, že zjišťovat to na vlastní kůži v né zrovna nejlepší kondici a pak z toho mít trauma, radši tomu předejdu(navíc pokuď to aspoň trošku jde) a potom si třeba dám za cíl do budoucna boj za prává žen:-). Ono by to totiž chtělo aspoň trošku pohled s té druhé strany. Snad každá rodička, hlavně prvorodička zjišťuje vše co jen se dá o tom co jí čeká, neříkám, že je správný přístup všude, to opravdu není, ale nebuďme tak naivní aby jsme automaticky očekávali, že zrovna v zdravotnictví funguje vše ideálně. Takže každá z nás má jiné představy o porodu, to už je nám všem jasné, já nikomu nic nenutím i když podle mého jsou určité věci snesitelné beru, pro někoho nikoli, ale co jsem napsala nahoře, to mi teda zkuste vymluvit:-)).
|
Zuzana | (IP adresa 85.207.12.202) |
• |
16.8.2007 16:31:44
To si pochopila opět špatně. Nemá být nikdo zticha, to rozhodně néééé. Jenom jsem chtěla vědět jestli všechny maminky hájí jenom svoje prává, protože je to jejich právo, navíc pokuď se jedná o zcela zbytečný zákrok, ač snad né bolestivý, nebo přemýšlely nad tím, že třeba taky takové píchání je nepotřebné, zbytečné, bolestivé, nebezpečné..... Pokud´teda mně někdo nebude dělat nic zbytečného a nepříjemného(někdy třeba ale to může být potřebné i kdyby v mizivém procentu, píchání ani v tom mizivém), nebudu nechávat ani dítěti dělat nic zbytečného!
Rozumíš???? Pokuď ti příjde komické to mojé vyjádření nevkusné, ber to tak, že nejsem češka, tudíž jak jste si stihly všimnout mám s češtinou nemalé problémy a teda říkám NEVHODNÉ a to se hodně krotím. Ano občas si tady dost nerozumíme, ale snažíme se zachovet nějaké "dekorum":-). |
Ráchel, 3 děti | (IP adresa 195.22.60.229) |
• |
16.8.2007 16:14:11
no, Lizzie, co vypadá na dětech hezky a normálně - to je asi věc vkusu :) Dcera měla moc hezké, jemné dětské náušničky - kytičky. Uši jí píchali tuším asi tak v 8 měsících, už měla kukuč a dost dlouhé vlasy a podle mě jí to slušelo. Jinak jsem nikde netvrdila, že to miminka méně bolí, jen že pak není takový problém se zarůstáním dírek a jinými materiály, než je zlato - a ten dcera narozdíl ode mne skutečně nemá. Netvrdím tady, že můj názor je v tomto ohledu jediný správny, chápu i opačný pohled. A je také klidně možné, že se ze zdravotního hlediska mýlím a z nějakého důvodu jsem udělala chybu :)
|
• |
16.8.2007 16:11:45
no, Lizzie, co vypadá na dětech hezky a normálně - to je asi věc vkusu :) Dcera měla moc hezké, jemné dětské náušničky - kytičky. Uši jí píchali tuším asi tak v 8 měsících, už měla kukuč a dost dlouhé vlasy a podle mě jí to slušelo. Jinak jsem nikde netvrdila, že to miminka méně bolí, jen že pak není takový problém se zarůstáním dírek a jinými materiály, než je zlato - a ten dcera narozdíl ode mne skutečně nemá. Netvrdím tady, že můj názor je v tomto ohledu jediný správny, chápu i opačný pohled. A je také klidně možné, že se ze zdravotního hlediska mýlím a z nějakého důvodu jsem udělala chybu :)
|
• |
16.8.2007 16:01:04
ta životnost holící diskuse je asi dána tím, že jde o takové citlivé místo :)))
|
• |
16.8.2007 15:42:54
růžovou moc nemusim, ale na blonďatých holčičkách - proč ne. Ovvšem na mé zrzavé dceři to je fakt jak pěst na oko. takže to řeším růžovejma pyžamama :) - dcera se "nažere" a já zůstanu celá - v pyžamu se totiž alespoň nechodí ven :)
|
M.L. |
16.8.2007 15:35:15
Dobrý den. Zajímalo by mě, ve které nemocnici to konkrétně bylo.Děkuju za odpověď. S pozdravem Martina
|
• |
16.8.2007 15:26:43
Tak to mě moc mrzí, protože už jsem si nestihla nic přečíst a hlavně už ani nevím co jsem psala já:-)).
|
16.8.2007 10:05:32
Sylvo, můžeš mi prosím uvést tedy nějaký odůvodněný případ, kdy je nutné holení a klystýr? Resp., jak se dá před zahájením vlastního porodu poznat, zda budou tyto procedury účelné??
Mimochodem--můj laický postřeh z mého pouhého jednoho porodu...těsně před ním jsem trpěla zácpou a po klystýru se mi výrazně ulevilo a za druhé..při tlačení člověk používá břišní lis, tedy stejné svalstvo, které používá při vyměšovaní, pokud tedy budu mít střeva plná stolice, tak tlačením dítěte nebudu tlačit zároveň stolici???? Klyzma jsem absolvovala, nicméně při porodu jsem hodně pila a v průběhu prvního zatlačení mi okamžutě celý obsah močáku šel ven...jsem přesvědčená, že se stolicí by to bylo stejné a z mého pohledu..byl-li by to jediný důvod, proč podstoupit klyzma, zvedám pro něj ruku. A řeči typu "oholit se mohu sama doma" nepovažuju vůbec za shazující, řekla bych, že to je prostě jednodušší než pak vést řeči o tom, jak je to rutinní a dehonestující zásah...když mi budou šít rozčíslou hlavu, také mi to místo oholí, nikdo si nestěžuje..pokud se má nástřih provádět nikoliv rutinně,ale pouze v odůvodněných případech, nelze jeho provedení tedy předvídat, proto považuji holení za odůvodněné vždy. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.