Milada. |
15.8.2007 23:20:56
Zuzano,
tak to znas proste asi malo malych holcicek :-) A navic: Nevim co s tim maji spolecneho pouze zeny. Kazda ta holcicka ma snad vetsinou rodice dva, ne? U nas byl proti pichani usi manzel a to davno pred tim, nez se nam dcera vubec narodila. Pak se zjistilo, ze ma alergii a zadny nausnice se neresily vubec. Pokud Te opravdu tohle tema zajima, zkus si precist tuhle diskuzï: http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/prisp.asp?id=6699056 Tam spolehlive poznas, ze tech holcicek znas opravdu asi malo :-) a ze ne vsechny matky dirky do usi resej. Nastreleni nausnic proste budu ja resit, az je bude dcera nesnesitelne chtit, driv fakt ne. |
15.8.2007 23:20:41
Pokud by došlo ke shodě názorů na to, že nelze manipulovat s rodičkou a vykonávat na ní procedury bez dovolení či pod tlakem nesmyslných argumentů, diskuse by fakt nebyla, jenom jestli by to nebyla výhra pro české porodnictví.
Náušnice jsou peklo, myslím si to taky a rovnice mezi svobodnou volbou nechat si oholit cokoliv a nechat svému dítěti píchnout uši,neexistuje, Lizzie, toho dítěte se nikdo neptá, jeho volba to není. Ovšem požadovat od matek, co nechaly děckám píchnout uši, aby byly v porodnici zticha? No to je opravdu nevkusné:) |
15.8.2007 23:17:35
Co zneužití toho, že se zrovna nemohu - účinně - bránit? Sice kostrbaté, ale výstižnější.
|
15.8.2007 23:15:27
Lizzie, OK. Tak jak bys tedy nazvala, pokud by tě někde nějaký cizí (nebo i známý, to je jedno) člověk proti tvé výslovné vůli vošmatlával na přirození a spoléhal na to, že jsi v situaci, kdy se tomu nemůžeš účinně bránit?
Dobře, tak znásilnění asi ne (i když autorka článku o pocitu znásilnění mluví), ale třeba sexuální zneužívání. To, že je někdo zdravotník, mu přeci nedává automatické právo se zcela zbytečně dotýkat něčích intimních partií. |
zuzana | (IP adresa 85.207.12.202) |
• |
15.8.2007 22:58:17
Já hubu a krok nedržela, nejsem s těch.
Jak jsem psala mělo to dohru, ale ono to není k ničemu. Mrzí mě to, protože myslím, že u paní doktorky ročně přestane několik maminek kojit, ale ono to není jen tak, že se postěžuji a bude. Já bych moc ráda zabránila paní doktorce a všem pediatrum aplikovat dávno překonané postupy, ale já opravdu nevím jak! Takže bych všem radila, pokuď máte nějakou představu o porodu a doktorech, hledejte a pátrejte po těch místech, kde vám to bude vyhovovat. Neskoušejte na vlastní kůži, jestli se všude chovají jak by měli. Bojujte pak v plné síle, pokuď víte jak na to, protože já né. |
zuzana | (IP adresa 85.207.12.202) |
• |
15.8.2007 22:46:28
Přirovnání je hodně nevkusné. Podle tebe ale stejne nepomohlo, tak k čemu potom, ptám se?
Podle tebe totiž, aby to někdo pochopil znamená, že musí mít stejný názor jako ty, v tomto případě Sylvie? Snad každý pochopil princíp, ale to neznamená, že když tady budem spolu mluvit podobním stylem, k něčemu to povede. Navíc pokuď bychom tady spolu všechny souhlasily, o čem by sme se tady pak dohadovali? |
15.8.2007 22:36:36
Zuzi, já mám pocit - byť bych svému dítěti tak brzy uši propíchnout nenechala - že tady jde o svobodu volby.
Ona prostě neche holení, tak ať jí to nikdo nedělá.. A její svobodnou volbou, ale bylo, že dcerce nechala propíchnout uši.. |
Zuzana | (IP adresa 85.207.12.202) |
• |
15.8.2007 22:35:00
Milado!
Strašně moc žen nechá svím dětem ouška píchat.V tom jsem špatně informovaná? No studii opravdu nemám, statistiky už vůbec, ono se stačí někdy podívat kolem. Třeba z mého širokého okolí znám jenom jednu holčičku, co je nemá píchnuté. Já se ptala hlavně pro to, abych zjistila, jestli ty z nás co jím vadí některé zákroky(konkrétně holení)si uvědomujou, že se dělají i mnohem nepotřebnější zákroky třeba těm miminkům, co je podle mě mnohem horší. Jsem opravdu překvapená(většinou to nikdo neřeší, protože je to prostě normální a dělá se to), že konkrétně Ráchel, která mi vysvětlila jak strašně moc jí holení vadí a příjde jí zbytečné, svoji dceři uši píchat nechala, jde mi o ten princip, toť vše. |
Milada. |
15.8.2007 21:52:24
Zuzano, zuzano...
Tve informace nejsou spravne. Budes se divat, ale ja VIM, ze nausnice mohou zpusobit problemy. V 9ti mesicich se mi o nausnici zatrhla cepicka a bylo to pry dost huste, pekelny zanet a opravdu poradna komplikace. Nevim, cemu rikas MASOVE. Vymysli clanek (jak Ti radila tusim Libik) a udelej si pruzkum, nebot generalizujes. Moje dcera samozrejme usi pichnute nema. |
15.8.2007 21:32:45
Mě zas vehnala slzy do očí reklama na Panadol sirup,když jsem byla v šestinedělí.:-)
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.