| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Ostravě

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 1185 [Dalších 1165 >>]
Matta, 1 dite
(IP adresa 82.209.36.130)
  • 
3.9.2007 21:29:27
Chudaci zdravotnici je mi uprimne lito vsech kteri chte nechte musi poskytnout peci neinformovane histerce a ta pak na ne jeste kyda spinu. Porod proste boli, vase vagina nikoho nezajimala jen chteli videt hojeni hraze a jeji masirovani je sice pekne ale tim potrhanim mysleli cipek kteri v te dobe nebyl uplne pripravem k porodu a proto to dychani.
Me oholili, mela jsem nastrih a porod opravdu bolel presto narozeni meho syna byl uzasny zazitek.
Lea, 2 děti
(IP adresa 88.100.198.163)
  • 
1.9.2007 23:39:39
Milá Lucie a Patriku,

velmi s vámi soucítím, s manipulací za účelem "zjednodušení a urychlení porodního procesu" ze strany nemocničního personálu mám také zkušenost z prvního porodu, i když naštěstí ne až tak hroznou jako vy - přesto je dost věcí, pro nezasvěcené možná zdánlivě maličkosti, které nás s manželem zpětně velmi mrzí, že jsme si neuhájili. A právě proto, že jsme už nechtěli před nikým nic znovu hájit a o pro nás samozřejmé věci bojovat, rozhodli jsme se u druhého dítěte pro porod doma. Definitivní rozhodnutí, že do přípravy na něj jdeme naplno, jsme učinili poté, co jsem se na předporodní přednášce u Apolináře dozvěděla, že tam do inkubátoru dávají na 2 hodiny po porodu i naprosto zdravé děti - dětem je tam prý hezky teplo a maminky si odpočinout ... špatný vtip, viďte?

Vzhledem k tomu, že část roku trávíme v Praze a část na severní Moravě, vím dobře, jak těžké je v okolí Ostravy najít pro porod doma zkušenou porodní asistentku. Nám se to nepodařilo, nakonec jsme měli v záloze alespoň kontakt na ostravskou dulu, která doprovází do porodnice. Naštěstí pracovní záležitosti mého muže nám dovolily zdržovat se v době blížícího se porodu v Praze a tady je na výběr dobrých PA hned několik. My jsme rodili s paní Menčlovou z Porodního domu u čápa, bez porodnice jsme se obešli a hlavně ta úleva - mít u sebe zpřízněnou duši, se kterou se nemusíte o nic dohadovat .... . Byli jsme domluveni, že s námi bude i u porodu v porodnici, nastane-li tato nutnost - nechtěli jsme ponechat nic náhodě a mít sebou "svého" člověka, i když samozřejmě její možnosti by tam byly omezené, ale lepší než nic. Bohužel mít u porodu 2 osoby (partnera a vlastní PA) umožňují v Praze pouze 2 porodnice (Podolí a Bulovka - stav k podzimu 2006).

Chci tím jen říct, aby si Patrik nic nevyčítal, není v silách jednoho nezkušeného člověka ubránit se takové "nemocniční lobby", jaké jste byli oba vystaveni.Rodička sama už pak nemá šanci vůbec - vše v ní je nastaveno, aby se soustředila dovnitř, na porod, a pokud ji okolnosti nutí dělat opak, porod jde špatně a stejně nemá moc naději v daném stavu o něčem s lékaři/sestrami dlouze diskutovat. O celkovém přístupu oné porodnice a atmosféře v ní svědčí už samotný fakt, jak se stavěli k vaší žádosti odejít domů. Vyhrožovat vám policií a kojeneckým ústavem je projevem primitivismu a naprosté zvůle. Váš odchod za daných okolností byl heroický čin.

Vás Lucie, bych ráda alespoň trochu povzbudila. Kupte si knihu "Hašplová: Masáže kojenců" - podle autorky masáže pomáhají dětem odbourat napětí a prožitá traumata a myslím, že po jejím přečtení budete mít pozitivní pocit, že pro zmírnění porodních následků můžete pro Stázičku ještě mnohé udělat. A přímo vás snad utěší moje zkušenost - po prvním porodu a ze strany porodnice zpackané poporodní pěči jsem na fyzické milování neměla pomyšlení půl roku, i po roce jsem stále cítila bolest, ale poté to konečně odeznělo. Věřím, že váš vztah s Patrikem tohle období překoná.

Přeji se Stázičkou mnoho radosti.
26.8.2007 14:59:10
Rostislavo,
jen malou poznámku: podle tvého vyjádření mám dojem, že bych někoho takového jako ty měla u porodu HODNĚ nerada.
MarkétaP + 4 dcerky
25.8.2007 14:43:16
Bezva, Rostislavo, ulevila sis? :( Ten internet fakt snese všechno ...
Rostislava, Jakoubek
(IP adresa 212.71.146.200)
  • 
25.8.2007 14:29:30
... a vůbec se za tento názor po přečtení Vašeho článku nestydím... Jako matka dvou dětí, která zažila oba dva typy porodů (spontánní i operační), a zároveň jako lékařka na porodnici, si dovedu jistě představit Vaši spolupráci v průběhu porodu... To, co tady popisujete, je hysteroidní reakce ženy, která si porod nastudovala ze všech typů literatury, které jsou k dispozici, i té, která popisuje pocity dítěte po narození, i když to nikdo nikdy nemůže potvrdit nebo vyvrátit... Jako studentka či absolventka pedagogiky se jevíte jako "panent na rozum", který popisuje všechny "zlé" lidi okolo sebe v nemocnici. Mám svůj názor na ženy, které chtějí rodit doma...a pokud se něco během porodu zvrtne a žena nebo plod zemře nebo bude těžce poškozen, koho budete vinit na www.rodina.cz? Svého gynekologa, který Vám říkal, že těhotenství je prozatím bezproblémové nebo někoho jiného?? To se dostáváme zpátky do dob našich babiček, kdy zcela běžně umíraly matky či novorozenci kvůli problémům u porodu doma? To studovali lékaři a všichni kolem nich zbytečně několik let, když porodnictví lze nastudovat na internetu? To, že jste tomuto článku věnovala několi hodin či dní času a jakým způsobem jste ho napsala, vypovídá o Vašem charakteru.
Dovedu si živě představit, jak jste "spolupracovala" v průběhu porodu... Vždy, v každém zdrav. zařízení, existují lidské faktory, které můžou pocit z porodu mamince překazit, a můžete si klidně myslet, že jsem z "druhého šiku" na opačné straně lodi, který bude mlít svou... a samozřejmě je mi líto, že se to tak stává. Ale to, co jste ze sebe vyplodila, může být maximálně líto laikovi, který Vás polituje, jak to tam bylo všechno strašné, ale ne člověku, který si dovede podle popisu v článku představit, o co vlastně v průběhu porodu šlo.. Jste konfliktní hyperemancipovaná hysteroidní osobnost, která si léčí komplexy přes internet...
(IP adresa 80.82.146.45)
  • 
25.8.2007 12:51:03
Zdravím vás Lucko a Patriku, zažila jsem něco obdobného a pro mě hluboce otřesného v jiné severomoravské porodnici před pár lety. Nebylo pro mě jednoduché se s tím vyrovnat. Ale nemá smysl to rozebírat veřejně na diskusi. Jestli chcete můžete mě kontaktovat na alice.sz@seznam.cz, ráda bych vám napsala osobně.Přeji hodně sil do dalších dnů. Alice
Radka, dcera 13 let
(IP adresa 62.168.2.116)
  • 
24.8.2007 7:29:31
Konečně někdo uhodil na náušnice! Píchání dírek do uší maličkých holčiček řadím do stejného balíku jako jsou rituální obřízky nebo kupírování uší a ocasů u psů. Nechápu, jak je možné, že téměř všechny maminky nechávají svoje malé dcerušky tuto "zaběhnutou proceduru" absolvovat! Nedokázala jsem sama sobě vysvětlit, jakým právem bych měla nechat dělat tento přehnaně řečeno zásah do anatomie. Dcera nosí náušnice od 10 let, protože se tak rozhodla sama, předem poučena o bolestivosti zákroku a možných komplikací s hojením, které také proběhly :-) Vzpomínám,že když byla ještě maličká, nejednou jsem slyšela: "To je hezký chlapeček!" A já na to v klidu: "To je holčička." A paní obdivovatelka se divila:"A jak to, vždyť nemá náušnice!" Tak jsem ji musela poučit o tom, kterak se rozeznávají holčičky od chlapečků a že podle náušnic to rozhodně není :-)
(IP adresa 89.102.136.95)
  • 
22.8.2007 23:37:14
Milé matky,

nechápu, co Vás na článku tak rozčiluje.
Že si jedna žena chtěla porod prožít v klidu? Řekněmě, že si ho dokonce chtěla užít? Tolik z Vás argumentuje tak, že to je jen jeden den v životě a ono se to nějak vydrží. Na jednu stranu je to jistě zdravý přístup - musí se to nějak vydržet, ale proč odmítáte a dokonce zesměšňujete, že by porod mohl mít i hlubší rozměr? Že si to chce jedna žena prožít intimně a důstojně? Asi proto, že to jste od porodu neočekávaly?
Já také považuji za nepřípustné, aby rodící žena nebyla informována o tom, co do ní a proč se právě chystají "píchnout". Informovaný souhlas mi skutečně nepřijde jako nadstandard.
Když můj mrňousek pláče a křičí, fyzicky mě to bolí. Myslím, že je to popsané v literatuře jako běžný jev, že to tak funguje u všech matek. Je to o to horší, když ji zrovna drží někdo jiný, nebo nedejbože, že bych snad nevěděla, kde je a nemohla k ní. Proč kvůli tomu děláte z té paní, co napsala ten článek, hysterku?
Moje miminko v noci ze spaní nepláče, takže ani tyto další představy nejsou nejspíš přehnané.

Ta paní má podle mě oprávněný pocit, že se s ní jednalo jako s kusem masa. Nevím, proč máte potřebu jí to brát.
taky Lucka
(IP adresa 85.132.240.167)
  • 
21.8.2007 23:12:36
Autorce článku rozumím. Nemám potřebu rozebírat jak co bylo.Pro prvorodičku peklo a zapomenout jen tak nejde. Doporučuji vyhledat pomoc etikoterapeuta nebo homeopata a dostat rodinu do pohody.
21.8.2007 18:42:36
Hodně štěstí, zažila sis dost a bylas silná. Vše dobré tobě i tvojí Michalce, společně jste to vybojovaly, ať si užíváte jedna druhé:-)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 1185 [Dalších 1165 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.