| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Ostravě

[<<Předchozích 200] Příspěvky 201210 z 1185 [Dalších 975 >>]
zuzana
(IP adresa 85.207.12.202)
  • 
15.8.2007 18:38:48
Opravdu je absurdní srovnávat nemocniční postupy, ač né vždy potřebné se znásilněnním, nestačím se divit.
15.8.2007 18:35:19
Sylvie, to mi přijde trochu přehnané přirovnání, samozřejmě je to naše tělo.
Ovšem na diskusní úrovni s tím máloco změníme.
Jedině si ,,došlápnout" na doktora před porodem, nebo když se na nástřih chystá..
15.8.2007 18:31:32
Danielo, ovšem někdy ani to opakování nemá cenu..
Lassie
(IP adresa 194.228.68.203)
  • 
15.8.2007 18:23:35
Také si nemyslím, že propíchnutí oušek u miminka je méně bolestivé. Znám několik případů, kdy se miminkům ouška špatně hojila. Já měla uši píchnuté v 5. třídě, sama jsem si o naušnice řekla a když mi je máma koupila, měla jsem ohromnou radost. Na zdrávce, když jsem se dostala k jehlám, jsem si nechala píchnout ještě několik dírek, jednu jsem si píchla sama, spoustě známých jsem propíchala uši a později jsem si nechala nastřelit naušnici do nosu(tu jsem ale dlouho nenosila, protože se mi to přestalo líbit:-). Dceři dám píchnout ouška, až se sama přihlásí. Miminka mají co dělat, aby se srovnaly s narozením a příchodem na tento svět. Myslím, že se prostě jen nemůžou bránit, kopat či sebou cukat, proto se to píchá tak brzy.
zuzana
  • 
15.8.2007 18:15:44
A zeptala si se????? Jak víš, že jí to nebolelo třeba více, než až by to chtěla sama?
To je zvláštní teorie, že v dospělosti se to lépe hojí. Já je mám píchnuté v 7 letech a ptali se mě. Nic příjemného to nebylo, ale chtěla jsem to sama. Věděla jsem o co jde a proč. Aj miminkům můžou ouška hnisat, není to nic neobvyklého. A je to naprosto, ale naprosto ZBYTEČNÉ! Tak mě velice mrzí, že tobě dělá problém holení, že ti je to nepříjemné, mě si tady bombardovala argumentama jak je to nepříjemné a zbytečné a přitom svoji dceři ty jako matka necháš udělat něco mnohem horšího a zbytečnějšího než je holení! Kde byly její práva?
zuzana
  • 
15.8.2007 17:52:23
Danielo!
Jak jsem si vybojovala svoje???? Tá doktorka ordinuje do teď a postupy má stejné(bohužel). Já jí ZMĚNILA a vědět o ní, nikdy k ní nepujdu! To měla tu možnost i Lucie. Zjistit si o porodnici co to de a podle toho se zařídit. Pokuď je tak známo, jak paušálně se ty zákroky provádějí, není problém si to zjistit a rodit jinde. Jistě, že jí měli vše předem oznámit, to samozřejmě, ale co když zrovna Luciin porod nástřih vyžadoval, těžko se to podrobně vysvětluje a zvažuje, když je potřeba to udělat rychle. Lucie by se vyvarovala stresu a traumatu výběrem porodnice a pak by se dalo polemizovat o tom, kde a jak se porušují prává pacientů. Lucie byla ve značném stresu, šla do porodnice už vlastně tak trochu proti vůli, chtěla rodit doma a nešlo to. Bolest měla příšernou i tu doma tu přirozenou a bez jedů, nečekala to hodně jí to zaskočilo(to se ale trošku také divím). Jistě jí měl v nemocnici, každý vysvětlit co s ní budou dělat a představit se, to už jsem řekla na to není ani potřeba VŠ, někdy ovšem aj to může být problém, pokuď je rychle potřeba zákroku, těžko si budem podávat ruce. Opakuji, že já mám pocit, že Lucie už to opravdu vnímala velice zkresleně a těžko říct, zda to nemohlo být aj trochu jinak. To se nedozvíme, protože není nikdo k dispozici, kdo by nám to popsal také z druhé stránky.
15.8.2007 17:15:00
Marcelka, která nám odešla byla docela zábavná a já musím říct, že pokud by doktor na férovku prohlásil " mladá paní oholte si ji, protože ne každý doktor musí mít rád svou práci mezi zarostlým ochlupením", tak bych to pokládala za přijatelnější než strašení infekcí či co.
Stále by platilo, že já tam nejsem od toho, aby nějaký dr. měl rád svou práci tam, kde není zarostlé ochlupení, leč kdyby se takto lidsky projevil a byla jsem z tábora holících se žen, možná o tom zapřemýšlím (musel by to být tedy můj typ) a slíbit mi za to nějakou protivýhodu, on se chce ulejvat, tak já taky:)

Marcelko, prosím tě, vzpamatuj se:)

Jinak živost holících a klystýrových diskusí je zajímavá, já se nad tím nepohoršuji, jen mě to fascinuje.
15.8.2007 16:37:40
A napiš mi, kde jsem já nebo někdo jiný někomu vnucovala, že se k porodu holit nemá. /i>

Tuhle větu jsem napsala poněkud neobratně. Měla jsem na mysli "napiš mi, kde jsem já nebo někdo jiný někomu, kdo se k porodu oholit chce, vnucovala, že se holit nemá".
15.8.2007 16:36:17
Sylvie vnucujete tady vasi predstavu a spravnost o neoholovani v dobe porodu a nazyvate to porusovani prav.Rekni si o to,napis si to,dej jim to hlasite vedet.To vsechno je dnes mozne.Pokud po tomto te stejne oholi,pak se muzeme bavit o nejakem porusovani.

Marcelko, však hej :o) Vždyť autorka článku píše, že řekla, že nechce oholit a stejně ji oholili. Takže už se můžeme bavit o porušování práv? ;o)

A napiš mi, kde jsem já nebo někdo jiný někomu vnucovala, že se k porodu holit nemá. Já jenom píšu, že

1) na pacientovi nemůže být provedený takový zákrok, se kterým nesouhlasí (až na výjimky, pravda)
2) WHO rutinní holení u porodu zařadila do kategorie praktik jednoznačně škodlivých nebo neefektivních a které by měly být eliminovány

Tedy suma sumárum že autorku článku nemohli zdravotníci v porodnici proti jejímu nesouhlasu oholit (viz bod 1) a že je vzhledem k dostupným lékařským znalostem je nesmyslné, aby se holila doma, když se holit nechce (viz bod 2)

S čím máš tedy problém?

Vy tady tvrdite,ze vsem lekarum musi vyhovovat neoholeny porod tj.stejny postup,ale tak to tedy neni.

Mně celkem nezajímá, co vyhovuje lékařům, naopak je by mělo zajímat, co vyhovuje mně ;o) Já si nenechám (třeba) vyrvat zub jenom proto, že zubařce víc vyhovuje zuby trhat než spravovat.

Jinak nevidím důvod, proč bych měla rodit doma, když zrovna já chci rodit v nemocnici. Kupodivu nemocnice nebyly vyhlášeny za místo, na kterém neplatí zákony České republiky, takže by je lékaři měli dodržovat

----

Líza
15.8.2007 16:35:01
Nojo, to už říkáš poněkolikátý, ale my přitom pouze píšeme, že to je protiprávní postup, a Marcelko, nemůžu si pomoct, když už na nějaká práva pacientů pamatuje dokonce i zákonodárce, nezbývá, než aby na ně pamatovali i doktoři. A právě že o tom to není, když se vám nelíbí, jaké praktiky se provozují v nemocnici, tak si roďte/stonejte/operujte se sami doma. Kdepak. Ono je to prostě tak, že vůli tvoji (klidně se nechat vyholit) stejně jako vůli paní Vopičkové (nenechat se vyholit) musejí v té porodnici ze zákona respektovat úplně stejně, bez ohledu na to, zda jim to vyhovuje. Ty tam nejsi kvůli nim, ale oni kvůli tobě.
Ale myslím, že tobě to asi nevysvětlím... no doufám, že aspoň něco málo té osvěty pro tiché čtenářky to přineslo...
[<<Předchozích 200] Příspěvky 201210 z 1185 [Dalších 975 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.