PajaMM |
15.8.2007 14:59:23
Marcelko,
pokud vim, tak vysledky zjisteni WHO siri i ministerstvo zdravotnictvi. Nebo si myslis, ze cesti porodnici vedi vic?:-) A uz tu psala Sylvie, ze jsou rodicky, ktere nez stihly vubec rict ne, tak uz je holili. Neni to neobvykle. Clovek ma pri porodu dost starosti sam se sebou, natoz aby sledoval, kdo se k nemu s cim blizi. Je povinnosti zdravotniku mi rict, co se mnou chteji udelat a vyzadat si muj souhlas!!!!!!! |
_Marcelka_ |
15.8.2007 14:54:09
Danielo,uz jsem psala,ze jina vec je,ze tvoje prani nebudou respektovat,ale take jsem psala,ze ne kazdy lekar ma stejny postup a kazdy ma jine postupy a ne kazdy lekar musi delat svou praci rad v zarostlych podminkach.A to nejenom z duvodu viditelnosti.Ze nekdo zastava nazor,ze je to neni nezbytne,neznamena,ze je to nazor vsech a uz vubec ne nazor nezpochybnitelny a musejici vyhovovat naprosto vsem.Tak to snad dnes nechodi.
Uz jsem take psala,ze pred operaci se take nebudete sprajcovat at vam misto,kde budou rezat neholi,nebo ano???? Lizo,to neni proti tve vuli,mas pusu,tak se muzes ozvat,kdyz jim to durazne oznamis,tak te jiste holit nakonec nebudou.Ale ty o tom mluvis,jako o nejakemn trestnem cinu,ze to zrovna v teto nemocnici povazuji za dulezite(ne rutinni)a proto to delaji. |
PajaMM |
15.8.2007 14:52:27
No vidis, pediatra jsi zmenila. A vybojovala sis to svoje. Tak proc se ale divis, ze ne vsechny chceme rodit tak, jak se to tu delava...Ze nektere chteji rodit doma am it zajistenu dostatecnou peci. Ze se nekdo ozyva, kdyz se mu deje neco, co nechce. V porodnici maji rodicce pomahat a ne ji zastrasovat a delat veci, ktere oni chteji, jen proto, ze se to tak dela prece uz dlouho a ze je to pro ne jednodussi. Zvlast, kdyz je to porusovani zakonu a nebo provadeji ukony, jejich ucinnost a nutnost nebyla nikdy prokazana. Spise naopak.
A pokud jsi tim chtela rict, ze nejen v porodnicich jsou problemy a ze tys to zvladla i tak, gratuluju. Jenze ne kazda ma takovou vuli, zvlast pri porodu se s nekym dohadovat je dosti nesnadne :-) A proto se musiem ozyvat a stezovat si a vyzadovat, aby se system zmenil. |
Líza |
15.8.2007 14:48:19
Marcelko, tak znovu. NIKDO NEMÁ PRÁVO nikoho nutit, aby byl oholený, ani ho proti jeho vůli holit. Nikdo nemá právo někomu dávat proti jeho vůli klystýr, nikdo nemá právo nikomu dávat injekce, léky, odebírat krev atd atd, pokud s tím ten dotyčný nesouhlasí. Výjimečné případy, kdy souhlasu pacienta není třeba, vyjmenovává zákon, a drtivou většinu těchto případů je dokonce zdravotnické zařízení povinno hlásit soudu, který přezkoumá, zda skutečně mělo právo postupovat v rozporu s přáním pacienta. Holení ovšem do těchto případů skutečně NESPADÁ.
|
zuzana | (IP adresa 85.207.12.202) |
• |
15.8.2007 14:47:44
Danielo!
To víš, že jsem změnila doktorku a dojíždím(to není důvod zůstávat u doktora, že je po ruce). Tak tři týdny jsem se vzpamatovávala z toho, že né každý kojení podporuje jen pro to, že se to má. Věřila jsem tomu, že dítě podvyživuji a nějak trpí. Neměla jsem jěště internet, můj zdroj informací bylo pár časopisů typu betynka, jelikož jsem se sem přistěhovala ani kamarádky radilky nebyly. Až mě selzký rozum přesvědčil, že usměvavé, spokojené dítě nemůže být podvýživené. Celou dobu jsem hledala doktorku, není to jednoduché a chtěla jsem mít jistotu, proto to trvalo všechno ty 4 měsíce. Původní paní doktorka nesla velice těžce mojí troufalost a jěště to mělo dohru. V životě jsem synkovi nedala jiné mlíčko, než to moje, plných sedům měsíců a s příkrmem dva roky. A to prosím byl velice těžkej boj a velice přesvědčivá, přísná paní doktorka. Jednala zcela proti veškerým předpisům a právům byla moc nepříjemná. Mít tu možnost zjistit si v té době co to o pediatřech, nikdy k ní nepůjdu. A to i v součastnosti je volba pediatra mnohem těžší než volbya porodnice(o nich se toho mnohem víc dočtete i na netu). |
PajaMM |
15.8.2007 14:46:44
Marcelko,
Liza uz ti napsala, co jsem chtela na tuto tvou odpoved napsat i ja. |
_Marcelka_ |
15.8.2007 14:45:15
PROČ by se měla holit doma jenom proto, že se to někde tak dělá? HOlit se nechce, ať se neholí. Pokud se nechce holit, tak přece nebude po problému tím, že se oholí...
No holit se doma nemusi,to se shodneme,ale pak si prece nemuze stezovat a vycitat nekomu,ze ji proste a jednodusse oholili,protoze to tam tak delaji a ona to neudelala doma ac vedela,ze to tam tak dela... |
Líza |
15.8.2007 14:39:11
Marcelko, ono jde o to, že ze zákona je to tak, že kromě několika úzce vymezených případů ti v nemocnici NIKDO nesmí dělat NIC, s čím nesouhlasíš. Nejen holení, ale ani jiné věci. Takže to, že vůbec existuje nemocnice, kde jak píšeš "se holí a tak vím, že mě to nemine", je v rozporu s platnými zákony tohohle státu.
|
PajaMM |
15.8.2007 14:36:47
A to, co popisujes, problem nevyresi. Problem je to, ze se nekdo proste neholi a holit nechce. Takze to, ze se oholi sam doma, to neresi problem. Uz je to jasne? :-)
|
PajaMM |
15.8.2007 14:35:45
Marcelko,
no, ale to prave neni spravne. A kdyz se nebudeme ozyvat a nebudeme vyzadovat, aby tomu tak nebylo, tak se nic nezmeni. Navic nebylo dokazano, ze je nutne provadet holeni, nastrih nebo klystyr vsem rodickam bez rozdilu. Je to moje telo a ja si sama rozhodnu, jak s nim hodlam nalozit. Nikdo jiny na to nema pravo. A kdyz se nechci holit, holit se proste nebudu a neudela to ani nikdo jiny. Proc taky? K cemu to je dobre???? |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.