Ráchel, 3 děti | (IP adresa 195.22.60.229) |
• |
15.8.2007 12:45:45
no vidíš, Lído, tak já zase uvažovala naopak. Moje máma mi uši propíchnout nedala (byla "divná", tehdy to dělala naprostá většina matek :)) ze stejných důvodů - ať si to kdyžtak nechám udělat sama, až budu velká. Já jsem to také v dospělosti udělala - a měla s tím docela komplikace, dírky mi zarůstaly, nesnesla jsem nic než zlato atd. Dr. mi říkala, že se to mnohem lépe hojí atd., když se to udělá už miminu. Takže jsem dceři, když jí bylo 1/2 roku, uši píchnout nechala - a jestli bude nosit jednou náušnice, nebo ne, to ať si rozhodne pak sama :) Netvrdím, že můj přístup je lepší, jen říkám že to má dvě strany... Jinak ve věku 9ti let bych mámě taky říkala, že náušnice nechci - to je věk, kdy holčičky ještě pořád dost přebírají vkus svých maminek, alespoň navenek - máma je pro ně vzor. Takže to není až tak nic moc překvapivého.
|
zuzana | (IP adresa 85.207.12.202) |
• |
15.8.2007 12:40:07
Pokuď žena oholení odmítne, opravdu je možné to udělat i přez její nesouhlas? Nějak si nedokážu představit, pokuď bych nesouhlasila s oholením, jak toho dosáhnou.
|
PajaMM |
15.8.2007 12:37:26
Zuzano,
co takhle zmenit mudr, kdyz se ti tahle nezdala??? Ja bych to udelala, i kdybych s ditetem musela dojizdet. Jakoze jsem musela....protoze jsem chtela mudr, se kterou se dohodnu a shodnu. |
zuzana | (IP adresa 85.207.12.202) |
• |
15.8.2007 12:31:24
Při první návštěvě v poradně, jsem dostala takové kapky, že dítě málo přibralo, že mi doktorka ihned naporučila nutrilon. Argumenty typu já jsem alergička atd.neslyšela. Tak to pokračovalo celé 4 měsíce. Jednou už jsem zoufalá i ten nutrilon koupila a zase utíkala ho vrátit.
|
& |
15.8.2007 12:29:15
Myslím, že by bylo vhodné vžít se do role asistentů a doktorů, protože já bych si na tuto psychicky náročnou práci netroufla.
Nemeli by se spis asistenti a doktori "vzivat" do pacientu. Ja taky chapu, ze doktori, jsou jenom lidi. Kdyz jedna asistentka zapomela na stole skalpel, a muj syn se o nej porezal. Tak mne ani nepadlo si na ni stezovat, ikdyz synovi po tom zustala jizva. Chapu ze to se muze stat, ikdyz by nemelo. Hlavne na ni bylo videt, jak moc ji to mrzi. Ale ze lekarka Lucii vydira a vymysli si neexistujici zakony, tak pardon, do toho se vzit nemohu ani nechci. A nemile me prekvapuje, ze to nekterym spoludiskutujicim prijde v poradku. |
Sára | (IP adresa 198.28.69.5) |
• |
15.8.2007 11:53:44
Tak to jsi měla štěstí. 3 hodiny tval tvůj porod? To tě tedy chápu, když tvrdíš, že se to dá zvládnout. Já rodila 24 hodin než se vyměnila směna a udělali mi císařský řez. Do té doby jsem se neotevírala, bolesti jsem ale měla. No přála bych ti ten zážitek a jak bys ani nemukla.
|
PajaMM |
15.8.2007 11:45:54
Aleno,
ale nakonec ji malou domu dali, takze v ohrozeni zivota nebyla. Coz mluvi za vse. Nemeli pravo ji tam drzet. A jen proto, ze jak pises, je kazde druhe umrti svadeno na doktora, tak budeme vsechny novorozence drzet v nemocnici, i kdyz k tomu neni duvod a rodice to tak nechteji??? |
(IP adresa 88.102.54.66) |
• |
15.8.2007 11:37:24
Vážená, jsem nucena reagovat na Váš článek "Jak se rodí v Ostravě". Nejprve bychom si měli ujasnit, že v Ostravě jsou 3 porodnice a házet je do jednoho koše se mi zdá dosti kruté! Můj první porod byl hodně těžký - měla jsem potrhanou dělohu a pochvu. A nebylo to špatnou technikou rození nebo odbytou prací porodních asistentek či doktorů. Prostě jsou na světě lidé s tenkou kůží a to bohužel potkalo i mne. Přestože mám dost vysoký práh bolesti, tak porod samotný či stahování dělohy je oproti šití a hojení dělohy a pochvy pohádka - procházka růžovým sadem!!!! O sexualním životě ani raději nemluvím... Nevím zda jste navštěvovla předporodní kurzy, ale tam by Vás naučili dýchat, protože je to jedna z nejdůležitějších činnosti pro VAŠE miminko. Seznámila by jste se s prostředím porodnice, s technikami kojení a třeba i kdy si rezervovat nadstandart. Přestože mi druhé dítě ze zdr. důvodů nedoporučovali (nefunguje mi lymfatický systém), šla jsem do toho, protože jsem toho názoru, že sourozenci mají být alespoň dva. Druhého porodu jsem se hodně bála, ale v předpor. kurzu ze mě strach opadl. Na porodnici ve Vítkovicích jsem nezanevřela a rodila zde i druhé dítě po dvou letech. Děloha už "věděla" co má dělat (což mi vštěpovaly por. asistentky) a zní to neuvěřitelně, ale 3. den po porodu jsem byla schopna dojít do jídelny, do sprchy sama atd... (U prvního porodu jsem se dávala dohromady půl roku a další rok jsem bojovala s milováním). Říkám si lidé v dřívějších dobách zažívali takové bolesti, o kterých se nám nezdá, jsme hodně zhýčkaný národ. Myslím, že nic není tak horké jak vypadá a pokud Vám nechtěli dát holčičku domů asi věděli proč. V dnešní době kdy je každé úmrtí sváděno jen na doktory. Ale jaký byl podtext vám už nikdo nepoví. Myslím, že by bylo vhodné vžít se do role asistentů a doktorů, protože já bych si na tuto psychicky náročnou práci netroufla.
|
15.8.2007 11:10:22
Sylvie, souhlas, souhlas, souhlas s kontinuální péčí.
|
15.8.2007 10:32:09
Zuzano, když už se o tom zmiňuješ: já bych miminu uši propíchnout nenechala. Ať se rozhodne později samo, jestli bude chtít náušnice nebo ne. Dceři je devět a půl, náušnice nemá a zatím o ně neprojevila zájem (i na dotaz odpověděla, že nechce).
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.