15.8.2007 9:29:22
Katka Fifi, tohle asi záleží na soudu, jak by to vzal. Je to věc lékaře, jak se bude hájit, myslím, že sestra jako svědek stačí. Zákon to řeší tak, že pokud odmíteš, má ti to lékař nechat podepsat. Ale už jsme zase u toho, co jsem zmiňovala - dost blbě se to řeší v situaci, kdy u porodu je někdo, s kým jsem se v životě neviděla. Kdyby tu byla kontinuální péče jedné osoby, daly by se souhlasy a nesouhlasy v základní podobě probrat už v těhotenství.
|
Ráchel, 3 děti | (IP adresa 195.22.60.229) |
• |
15.8.2007 9:27:18
Katko, jednak můžeš mít dopředu napsaný porodní plán; dále tam pak není u porodu jen doktor, ale přinejmenším ještě PA.
|
Ráchel, 3 děti | (IP adresa 195.22.60.229) |
• |
15.8.2007 9:25:56
Sylvie, píšeš: Takhle debata mi přijde zhruba tak stejná, jako kdyby na ulici znásilnil ženskou a ostatní ho hájili - však se jí to určitě líbilo, ženský to maj rády a která ne, není normální...
spíš bych řekla: ostatní ho hájili tím "no to se na ulici stává, s tím musí počítat, když tam leze, tak ať teď nefňuká a sebere se"... |
15.8.2007 9:24:40
Sylvie, přemýšlela jsem "čistě teoreticky" jak by to vlastně vypadalo kdyby mě doktor upozornil, že mě musí nastříhnout a já nesouhlasila. Jak by pak vypadal ten spor, kdybych kvůli nenastřižení utrpěla komplikované poranění a pak bych lékaře žalovala. Samozřejmě bych svůj předchozí nesouhlas zapřela.
To by pak bylo tvrzení proti tvrzení ne? Na jeho straně by možná byla PA přítomná u porodu, která to všechno slyšela, nebo taky neslyšela, protože tam zrovna nebyla nebo neposlouchala atp. |
PajaMM |
15.8.2007 9:13:07
Lizzie,
musim rict, ze Sylvii obdivuju. Ze ma porad silu dokola to opakovat a argumentovat. A dela to proto, ze jsou lide, kteri to proste bud pochopit neumeji a nebo spise nechteji... Spousta lidi si totiz mysli, ze jejich nazor je ten JEDINY SPRAVNY a musi to tak delat vsichni. Pripadne kdyz oni to vydrzeli (v tomto pripade ony vydrzely), tak vsechny ostatni musi taky a hotovo. A to je to spatne. |
15.8.2007 9:13:01
Lizzie, jj, řeší se to dlouho :o/ A co není jednoduchého na tom, že nechci oholit? Nebo že nechci nastřihnout? Je to moje pipina, já si za ni nesu zodpovědnost, proti mému výslovnému nesouhlasu lékař nemůže ani popel a pokud mě přesto oholí a nastřihne, jednoznačně porušil zákon. Takhle debata mi přijde zhruba tak stejná, jako kdyby na ulici znásilnil ženskou a ostatní ho hájili - však se jí to určitě líbilo, ženský to maj rády a která ne, není normální...
|
15.8.2007 9:08:32
Sylvie, tak v tom případě je to debata nekonečná, ovšem zdá se mi, že nikam nějak tak nevede, byť je samozřejmě záslužné o tom diskutovat.
Jen, že to řešíte dva dny.. Takže dodržovat ,,ano"..ale nic není tak jednoduché. |
15.8.2007 9:07:08
Lizzie, ona to ve skutečnosti není debata o holení, ale o dodržování základních zákonů ze strany zdravotnického personálu ;o)
------------------ |
Katuška & 2 pajtašci |
15.8.2007 9:05:29
Já jsem taky rodila v Ostravě, v Porubě, a nemůžu si absolutně stěžovat. Vždycky mi dopředu řekli, co se mnou budou dělat, museli udělat nástřih, za což se pak dr. omluvil, ale jinak to nešlo, citlivý lékař i asistentka, sestry taky v pohodě, po porodu mi malého dali na bříško a zkusili jsme, jestli se přisaje. Pomazlili jsme se, přivítali, pak byl do rána na novorozeneckém (narodil se v 3.00 ráno), zahřívali ho trošku a mě nechali vyspat, a od rána jsme byli spolu. To je jediná věc, která mě zpětně trochu mrzí, že jsem ho neměla u sebe pořád, ale tehdy jsem to uvítala, byla jsem hodně vyčerpaná. Standardní porodní pokoj, kde je člověk s partnerem po celou dobu porodu, je útulný, nově vybavený a hlavně zajišťující maximální soukromí.
I na šestinedělí byly příjemné doktorky, sestry taky bez problému. Jak říkám, absolutně si nemůžu stěžovat a příště (pokud příště bude) půjdu zase do Poruby. |
15.8.2007 9:01:58
Takový diskuse o holení se jen tak nevidí..
Já jsem asi v tomto ohledu flegmatik, nebo nevím.. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.