14.8.2007 23:27:40
Tak tos měla štěstí a je dobře, že se ti to líbilo..víc k tomu říct nelze..
|
Apolena. |
14.8.2007 23:26:48
Mně ne :-). Porodila jsem i bez PA, dula dorazila čtvrt hodiny po porodu :-))). Porod byl (téměř) přesně podle mých představ :-).
|
14.8.2007 23:24:28
Sylvi, oukej, dostupnost beru, ale ty císařské řezy..mladá, blbá (s odpuštěním) a nějakou maminou, jež prodělala bolestivý porod naočkovaná holka přijde s požadavkem císařského řezu, byť její těhotenství probíhá bezproblémově a i porod by byl v pořádku.
To ti přijde normální? Manipulace je špatná, ovšem pokud dostane někdo do ruky až přílišnou volnost ohledně rozhodování o svém zdraví apod..nebude to spíše ke škodě než k užitku? |
14.8.2007 23:21:24
Třeba také každá netouží po přirozeném porodu, i ty, které o něm vědí a jsou informovány, na tos nepomyslela?/i>
Ale jistě, že jsem na to pomyslela. Ale já je přece nenutím rodit přirozeně :o) Já jenom chci, aby porod přirozený, tedy normální, tedy bez ZBYTEČNÝCH ZÁSAHAŮ, byl zcela dostupný pro ty, co ho chtějí. Vždyť na tom není nic zvláštního. Kdo chce oproti porodu bez zbytečných zásahů něco navíc, může si přeci říct Ovšem není důvod dělat zbytečné zásahy těm, které o ně nestojí. Já sama jsem třeba i za možnost, aby se u nás daly legálně provádět císařské řezy na přání - a to i přesto, že bych ho sama podstoupit nechtěla. Názor, že je to příliš riskantní, neberu. Riziko si musí zvážit žena sama, protože je to její tělo. Nehledě na to, že plastická chirurgie z čistě kosmetických důvodů je u nás taky legální ;o) Ale to už zase narážíme na tzv. informovaný souhlas. Pokud chce lékař na pacientovi cokoli provést (ošetření, vyšetření, podat lék...), tak musí pacienta seznámit s situací. Tedy co chce dělat, proč to chce dělat, co by se stalo, kdyby to neudělal, jaké jsou další možnosti. Poté pacient může, ale taky nemusí, k výkonu dát souhlas. POkud ho nedá, lékař prostě výkon neprovede. Pokud pacient dá souhlas jenom proto, že se na základě informací domnívá, že souhlas dát musí, nebo proto, že mu byly podány nepravdivé informace, tak je souhlas neplatný. Ono kdyby se toto dodržovalo, zas by to v porodictví vypadalo jinak, že. ------------------- |
14.8.2007 23:16:13
Tak to je mi líto.
|
Zuzana | (IP adresa 85.207.12.202) |
• |
14.8.2007 23:15:57
Samozřejmě nesrovnávám. Mluvíme dokola a dokola o holení, většinou totiž každý reaguje jenom na to. A holení nesrovnávám, protože jsem přesvědčena, že píchání je mnohem horší než holení!Byl to jen příklad úplně zbytečného, bolestivého úkonu, který provádí maminky masově, téměř paušálně svým dětem, aníž by se jich zeptaly!!! Není možné srovnat něco o čem nevíme jak moc to miminko může bolet, nemluvě o bodech, co na uších jsou. A asi by ses divila, že podle někoho tak banální zákrok může způsobit komplikace. Asi jsem prostě citlivější k horšímu zacházení s dětma, ty se bohužel od nás ještě neumějí bránit.
|
Apolena. |
14.8.2007 23:15:08
Lizzie,
ne, neplatí to. Neseženeš něco, co neexistuje. Já jsem velmi, velmi sháněla PA ke svému porodu. Všechny obě mi tenkrát řekly, že bydlím moc daleko, že by pravděpodobně nestihly dojet. A to jsem byla mnohem blíž, než Lucie. |
14.8.2007 23:09:40
A jěště jsem opravdu ráda, že píšeš o tom, že si rodila v porodnici, kde neholí. Takové teda jsou a tím pádem může každý zvolit porodnici s přístupem sobě vyhovujícím.
Ne, opět špatně :o) To, že nechci oholit, MUSÍ RESPEKTOVAT V KAŽDÉ PORODNICI. Já už jsem psala, že se necítím na takovou frajerku abych zpochybnila WHO a už vůbec né ministerstvo zdravotnictví, to už jsem psala, ale to snad ještě neznamená, že nemůžu napsat svůj názor, který tě evidentně velice dráždí, ale aspoň na mě někdo reaguje:-). Ale jo, klidně si napiš svůj názor. Ovšem pokud tvůj názor je, že pokud někomu holení v porodnici vadí, tak snad se může oholit doma, tak na to zas já můžu mít vlastní názor a můžu se taky ozvat, ne? ;o) ----------------- |
14.8.2007 23:05:54
Já jsem řešila jestli, když už k tomu dojde, prostě, když už se to stane.... /i>
Ne, tys nepsala když už k tomu dojde, když se to stane. Ty ses přímo ptala, jestli je tedy pro ně problém (předem, ne když už k tomu dojde) se oholit doma. Pokud bys myslela "když už k tomu dojde", tak těžko můžeš předpokládat, že se někdo bude holit doma předem, když neví, jestli k tomu dojde ;o) Jinak mně třeba holení samo o sobě nevadí a problém v něm nevidím. Ovšem kdybych řekla, že nechci být oholená a přesto mě oholili, tak v tom už bych problém viděla. Ne kvůli oholení (které mi nevadí), ale kvůli tomu, že já jsem SVÉPRÁVNÁ BYTOST a MÁM PRÁVO ROZHODOVAT O SVÉM TĚLE. Viděla bych problém nikoli v oholení, ale v tom, že někdo mne nerespektuje jako svéprávného člověka, že někdo porušuje moje základní práva. --------------------- |
zuzana | (IP adresa 85.207.12.202) |
• |
14.8.2007 23:05:06
A jěště jsem opravdu ráda, že píšeš o tom, že si rodila v porodnici, kde neholí. Takové teda jsou a tím pádem může každý zvolit porodnici s přístupem sobě vyhovujícím. Také jsem už tady četla, že i v ostravě je porodnice, která přání rodičky akceptuje a personál je vstřícný. Já už jsem psala, že se necítím na takovou frajerku abych zpochybnila WHO a už vůbec né ministerstvo zdravotnictví, to už jsem psala, ale to snad ještě neznamená, že nemůžu napsat svůj názor, který tě evidentně velice dráždí, ale aspoň na mě někdo reaguje:-).
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.