14.8.2007 22:09:16
Mila Sylvie, muzes me odkazat na stranku WHO, kde se o tom doctu? na www.who.cz sekce childbirth-labour jsem se o nicem takovem nedocetla, rada bych se take poucila, protoze z toho co tam bylo napsano, tak o holeni rozhodne rec nebyla.
Mno, český překlad je například tady: http://www.iham.cz/prirucka_who_2.php#2.2 Tento dokument býval i na stránkách WHO, teĎ ho ale nemůžu najít. Pokud to může být anglicky, tak koukni sem: http://www.who.int/reproductive-health/publications/MSM_96_24/MSM_96_24_table_of_contents.en.html ------------- |
14.8.2007 21:54:28
Markét,
ad trauma při porodu, no mě třeba synka v ohřívacím boxu málem upekly , vypadlo jim čidlo a furt to ukazovalo teplotu v boxu 27°C, manžel za ním šel a když se nad malého naklonil, tak ten sy úlevou oddychl a manželovi se to nezdálo a tak koukal co se děje, proč je uvnitř takové horko a zjistil to vypadlé čidlo, které nesadil a box hned začal houkat, bylo v něm 40°C, byli z toho pěkně vyplašení a moc se nám omlouvali (no na mém břiše by mu bylo nejspíš líp A on ten můj kluk nesnáší teplo, nemůžu ho ani pořádně přikrýt, kolem teplýho hrnku projde obloukem, stejně tak kolem rozpálených kamen, prostě je horkého bojí a tak si říkám jestli to náhodou není tím teplotním šokem po porodu. |
14.8.2007 21:43:21
Lizzie, neboj ty co chtějí být IN doma nerodí
A chtěla jsem reagovat na autorku s touto ikonkou bohužel se neukázal nejen nick, ale ani odpovědět, takže to píšu tady No to je sice hezké, že lecos maminky v zájmu miminka překously, já to chápu a chápu i to, že ženská při porodu nemá nejmenší chuť s někým dohadovat, ale na druhou stranu nic se nezmění dokud si necháme líbit porušování základních lidských práv, platných zákonů i slušného chování. |
14.8.2007 21:40:58
No právě, my na diskusi můžeme jen hádat, dohadovat se, diskutovat a dovtípit se..:-)
|
Ráchel, 3 děti | (IP adresa 195.22.60.229) |
• |
14.8.2007 21:39:08
Lizzie, když se někdo vyrovná s traumatizujícím zážitkem dobře (třebas i tak, jak píšeš), nenapadá tak nevybíravě ty, kdo to "nedokáží". Z toho jsem usoudila, že se s tím Inge až tak zdravě nevyrovnala. No, ale jak jsem již psala - objektivně to vidí jen Pán Bůh.
|
myš | (IP adresa 212.80.64.236) |
• |
14.8.2007 20:51:06
Moniko,
Vy asi přijímate tak trochu pasivně vše co s vámi dělají jako nutné a běžné. Někdy je oxytocin, nástřih atd nutný, ale někdy ne. Právě to se mnoha ženám nelíbí, že je to rutina, která je může i negativně ovlivnit, nemá to nic společného s nějakými přírodními lidmi, kteří to naprosto odmítají, ale chtějí jen aby pokud to jde, měli možnost rodit bez všech těchto někdy zbytečných procedur. Ve většině porodnic je to zatím jen sázka do loterie, jestli vám umožní přirozený porod, nebo ne. A k těm vizitám, mluví se tu o velké vizitě, kdy na vás kouká několik doktorů naráz. Je to ponižující, nedůstojné a zbytečné. Stačí 1 doktor, který vás prohlédne pořádně (což u vělké vizity snad ani nejde) a diskrétně. |
14.8.2007 20:36:09
Nelly prosím ani za mne nemluv.Taky mám všechny porody v paměti a díky za to,že všechny jako nádherné zážitky.
Myslím,že Lucie spojuje porod s milováním proto,že k oběma je třeba intimní prostředí,klidná atmosféra..ale když už jsme u toho: Endorfinový systém nejen hraje roli rozhodující u porodu,ale funguje i jako určitý systém odměn,který posiluje všechny aspekty sexuálního a reprodukčního chování.Vědci odhalují souvislosti mezi endorfiny a oxytocinem(hormonem,který kromě jiných funkcí podněcuje děložní činnost ke stahům v průběhu orgasmu,porodních bolestí a porodu) tak to zas až tak mimo mísu není :-) |
14.8.2007 20:00:28
Souhlas, slušně vyjádřený vlastní názor, který má hlavu a patu..
Čímž neříkám, že takových - i lehce protichůdných - tu není víc. Ale vy jste to nějak tak dobře shrnula a vyřkla. Ovšem autorka opravdu psychologickou pomoc potřebuje. Proto jí těžko chápeme.. |
14.8.2007 19:54:32
Ty, Sylvi, ale čistě teoreticky, dejme tomu, že bych chtěla rodit doma a porodní asistentku nesehnala..to bych fakt automaticky chuť nechuť, alternativa, nealternativa šupajdila do porodnice.
I ,,zkušené" mámy, jejichž články o domácím porodu jsem četla na rodině, si ve valné většině případů braly PA alespoň jako dozor.. To, že na Severní Moravě nenašla PA neomlouvá tu nezodpovědnost, že se doma chtěla ,,odrodit" jen za pomoci manžela..to je trochu silné kafčo.. |
ladka,3 děti | (IP adresa 90.176.190.232) |
• |
14.8.2007 19:38:35
Absolutně souhlasím, i co se pedagogické praxe autorky týká.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.