Mische | (IP adresa 194.212.41.223) |
• |
14.8.2007 9:40:08
hmm ... nepochopily jsme se ... chování personálu na tom nic nemění a v žádném případě by měnit nemělo ... je to smutný fakt .... reagovala jsem na to, ze paní Lucie svým životním postojem (spojeným s vírou) může na ostatní působit jako fanatik, který vše ví nejlépe. A nemůžou jí přece radit, jak má rodit, jak má kojit a tak .... takto na mě celý článek působil, navíc je psaný tak mistrně s důrazem na sebelítost, že to zavání fanatismem, alespoň pro mě.
Ale nic ve zlým |
Melinda |
14.8.2007 9:31:25
Tedy - článek jsem přečetla jedním dechem...I když si nemyslím, že by mě přímo "znásilnili", přesto jsem v duchu prožívala svůj porod, jako posledních 5.5 roku opět znovu.....
Zuzano, ano, mám takové trauma, že to způsobilo, že mám panickou hrůzu z druhého porodu.....a ano - já jsem taky měla hrůzu z toho, že by mi něco "uniklo" a o klystýr jsem hodně stála..a nevadil mi, naopak... Taky mi přikurtovali nohu a taky jsem ji odepnula...taky mě neposlouchali, a to jenom protože jsem byla hlasitá rodička...taky mě neinformovali co, proč a jak... manžel taky nevěděl co se děje a co chtít a jak se bránit.... a proč? Protože prvorodička ( hlavně prvo..) NEVÍ co se děje, bolest nás ( mě) zaskočí, nevíme, jestli teď neubližujeme dítěti ( sobě), protože lékař většinou říká " bububu, pokud budete dělat tohle, ublížíte si/jemu"... Dneska už sice něco malinko vím.... vím, že bych chtěla "svoji" PA nebo dulu k porodu ( nikdy další nebude!)ale kdyby se stalo, a já rodit musela, řešila bych to takto... Načíst o porodu dopředu sice lze, ale mě teda mozek naprosto nepracoval...proto je dobré mít někoho "svéprávného" - ale i někoho, kdo ví, že rodičce(mě) se musí opakovat 5x než bude vnímat, že to pokračuje dobře/špatně/ že dýchat musí tak nebo tak...že se může napít/pohnout atd. - vždyť všechny víte, o čem mluvím... Pravda je, že číst toto před porodem, asi bych se bála...moc...pravda je, že by mi ale bliknul varovný majáček, a asi bych hledala cesty, aby se mě tohle nestalo....a dějě se to dnes a denně... A Silvie - díky tobě ( a i vám ostatním), že vyhledáváte informace, které mají hlavu a patu - pro mě super!!!!! |
Ráchel, 3 děti | (IP adresa 195.22.60.229) |
• |
14.8.2007 9:17:12
no, objektivní je pouze Pán Bůh (bez ironie). Nicméně Lucii tady posuzuje kdekdo, tak jsem si dovolila odhadnout také někoho jiného.
|
• |
14.8.2007 9:15:31
ano, pokud ale někdo něco vytěsní, není přece možné ho nazvat psychicky odolnějším. Vytěsnit trauma je jeden ze špatných způsobů, jak s ním zacházet. Takový člověk potřebuje odbornou pomoc možná víc, než ten, kdo se v tom "pitvá"...
Kdyby Lucie takový článek napsala po dvou letech po porodu, tak neřeknu, ale 7 týdnů je opravdu ještě čerstvá záležitost. |
14.8.2007 8:57:05
A stejně tak jako nemůžeme objektivně soudit Lucii, nemůžeme objektivně soudit Inge.
|
14.8.2007 8:55:55
Ráchel, někteří lidé si špatný zážitek nesou dál, někteří - tedy třeba ti agresívní - ho prostě vytěsní.
|
• |
14.8.2007 8:39:47
Lizzie, já si zase naopak myslím, že se s tím Inge dobře nevyrovnala. Pokud totiž nedokáže projevit soucit a porozumění, tak svůj zážitek z porodu dobře nezpracovala, pouze ho vytěsnila a nahradila agresivitou vůči "slabším". Dobře se s něčím vyrovnat znamená projít si bolestí, přijmout to, že mi bylo ublíženo, a jít dál - s porozuměním a soucitem pro ty, tkeří něčím podobným právě procházejí. Bůh jednou pomáhej její snaše nebo případné dceři, pokud budou mít těžký porod a nebudou to takové drsné povahy, jako ona. Protože jestli jim řekne něco tak necitlivého, jako tady píše, tak jí to asi dlouho nezapomenou...
|
• |
14.8.2007 8:33:07
Sylvie, smekám před tvou trpělivostí
|
• |
14.8.2007 8:30:41
Sylvie, smekám před tvou trpělivostí
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.