Ráchel, 3 děti | (IP adresa 195.22.60.229) |
• |
14.8.2007 8:25:18
no jo, Inge, jseš fakt frajerka. jistě děláš doktorům jen samou radost.
|
• |
14.8.2007 8:23:28
Zuzano, ptáš se: Co jsem tak hrozného řekla, že jste nabyly dojmu, že tím chci někoho schazovat???
Odpovídám: Asi nám vadí (nebo tedy mně alespoň) tvůj tón. Pokud nejsi schopna nahlídnout, že mají tvé příspěvky agresivní nádech, tak pak se asi jen těžko domluvíme... |
• |
14.8.2007 8:18:41
Zuzano, ptáš se: Pokuď jsem se špatně vyjádřila, opravdu jsem se ptala, jestly to byl prostě špatný zážitek, nebo to může spůsobit trauma takových rozměrů?
Odpovídám: z mého pohledu zbytečné procedury jako klystýr, holení a další, zkombinované s hnusným chováním zdrav. personálu a hormony u mě způsobily nejen špatný zážitek, ale trauma, ze kterého jsem se dostávala asi rok. Podotýkám, že mám milující rodinu a přátele a asi jine díky tomu jsem se z toho dostala tak rychle. Dodnes mám ale pocit, že mě tehdy v porodnici "okradli". Asi bych to nepsala tak dramaticky jako Lucie, nicméně kdoví, v těch prvních týdnech to se mnou pěkně mlátilo Jinak já nezesměšňuju tvou potřebu klystýru - to, že to nechápu, neznamená, že to nerespektuju. Každá jsme prostě jiná. Nám, co klystýr nechceme, spíš vadí to, že nám byl vnucen a nikdo se nás na nic neptal. |
14.8.2007 8:04:58
proč berete za schazování to, že by se mohla každá žena oholit sama doma nechápu. Co jsem tak hrozného řekla, že jste nabyly dojmu, že tím chci někoho schazovat???
Zuzano, ale PROČ podsouváš ženě, která se neholí a holit nechce, že by se měla oholit doma? Z lékařského hlediska k tomu neexistuje důvod (nebylo prokázáno, že by oholení u porodu mělo nějaký vliv na infekci nebo hojení) a z estetického důvodu je každého věc, jakou úpravu si tam dole zvolí? Proč ji stavíš do role někoho, kdo touží dělat problémy za každou cenu, i když je přece tak jednoduché, oholení zvládnout sama? Nikoho jsem tím schodit nechtěla jenom jsem se prostě tak divila, ale nevadí vám náhodou, že tak křečovitě bránite svoje "pravdy" až úplně odmítáte ty "pravdy" ostatních? Ale tady přeci nikdo neodmítá tvoji právo se oholit. VždyŤ my tu jenom bráníme právo těch, co se holit nechtějí a je jim podsouváno, že by se holit měly, jenom proto, že ty si to myslíš. Nebo se tu někdo podivoval nad tím, že proč se doma před porodem holíš, když přeci není žádný problém ten poslední měsíc na žiletky nesáhnout a nechat se hezky zarůst? ----------------------- |
14.8.2007 1:10:01
Hezké:-)
|
14.8.2007 1:09:38
Kudlo to je také fakt, ovšem, co když právě Inge - byť lehce netaktním, ale jak již jsem zmínila, to je častý problém internetové diskusní komunikace - způsobem sdělit, že porod, byť s nic moc zacházením, zvládla, tak ať se raduje ze slečny?
Ovšem jsme lidé různí, takže Lucii právě teď nejvíc pomůže právě ta odborná pomoc..k níž se doufejme, dostane co nejdříve. |
14.8.2007 1:07:50
Marťule, super. Takhle nějak bych si představovala reakci, která nesrazí, ale pomůže. Děkuji.
|
14.8.2007 1:06:12
Lizzie,
já si myslím, že dost pravděpodobně má, a taky si myslím, že toho psychologa nejspíš potřebovat bude. Ale ne jako odsouzeníhodná hysterka, ale prostě jako člověk, který potřebuje pomoc. Hele, mě třeba druhý porod skoro nebolel (všechny kontrakce jsem prodýchala, asi dvacet minut před tím, než dítko vykouklo na svět, jsem si na WC četla), neměla jsem epidurál ani žádné jiné tišící prostředky krom teplé vody. Ale připadala bych si jako blbec, kdybych maminkám, které sem píší o tom, jak si nedovedou představit porod bez epidurálu, dělala přednášku na téma, jaké jsou fňukny, že se bojí bolesti, a jak by se měly nad sebou zamyslet. |
14.8.2007 1:04:25
Moc vám třem přeji,abyste všechno překonali.Já vím,to se mi to povídá,ale chce to čas.Hlavně kojte,kojte a kojte,mazlete se se svým děťátke a pokuste se být co nejvíce klidná a mluvte na něj.Mile,v klidu a pokoji.Ať si říká,kdo chce,co chce,děti vycítí každé maminčino stýskání.Musíte se dát dohromady,už kvůli Stázičce.
Já,když jsem rodila poprvé,tak mi bylo 19 let.Manžel na vojně,já sama mezi tolika zkušenými doktory a sestrami.Taky jsem jim důvěřovala.Tehdy jsem ani pořádně nevěděla,do čeho jdu.Jediné,na čem záleželo,bylo přivést na svět dítě.Ne všichni doktoři byli skvělí,staniční sestru bych nakopala ještě teď.Rodilo nás několik najednou,sestry se chodily na nás koukat jen občas a ještě s výrazem,že je obtěžujem,protože zrovna někoho pomlouvaly nebo četly knížku.,"A co zase chcete?".Sestra na jednu hlučnější maminku křičela,aby byla zticha a nevyváděla,že u oplodnění taky tolik neřvala.No horor.Taky to pro mě nebyl extra zážitek a chtěla jsem co nejdřív odrodit a zmizet domů.Fakt jsem měla strach trochu víc si vzdychnout.To bylo před 14 lety.Další tři porody byly v té samé nemocnici,ale o 12,9 a 2 roky později.Sestry se vyměnily nebo prošly převýchovou?Najednou byly celkem fajn.Ale doktora ,jako takového, jsem měla pokaždé jen u šití.Odrodily mne sestry.Pokaždé s nástřihem,ale nějak mi to bylo v tom stahu jedno.Dohoda zněla,jen když to bude nutné.Všechny děti měly kolem čtyř kil.Klystýr?Poprvé s vyhrožováním,u dalších proto,že se porod zpomaloval a třeba je to pitomina,ale po vyprázdnění mi přišlo,že se miminko mohlo jaksi víc odrazit a pak se narodilo během pár stahů. Odnášení dítěte?To znám taky.Stála jsem uprostřed pokoje,jak tu už jedna maminka psala,a hádala jsem se se sestrou,že jí dítě prostě nedám a chci pro něj postýlku a pokud ho bude chtít vzít na nějaké vyšetření,tak jí ho prostě donesu.Je to moje dítě,já ho nosila 9 měsíců a musíme si na sebe zvyknout a nehodlám si ho nechat vozit na valníku mezi spoustou jiných miminek po třech hodinách.Povolila a postýlka se našla.Bylo zajímavé sledovat,jak se postýlek domáhají i ostatní maminky,když viděly,že to jde.To všechno bylo před 14 lety.Všechno to špatné,ponižující,bolestivé.Byla jsem tam sama,bez manžela,který dostal opušťák až někdy po týdnu.Opravdu jsem vedla v porodnici týdenní válku o slušné zacházení.Taky jsem asi pro ně byla hysterka s velkým H.Jen jsem chtěla to,co mi přišlo v té chvíli nejdůležitější.Jenže já mám hubu prořízlou pořád.Ale tehdy jsem pro ně byla vzdorovitý fracek a podle toho se mnou bylo zacházeno ( ? ) Vůbec se vám Lucie nedivím,že jste to tak prožívala,protože na bandu zamindrákovaných doktorů si myslím je možné narazit ještě teď. Neříkám vám proto zapomeňte,ale zkuste se s tím nějak vypořádat.Vezměte miminko do náručí,chytněte manžela za ruku a běžte si o tom popovídat s někým,kdo vám bude rozumnět.Kamarádi?Zmiˇovaný psycholog?A co takhle nějaký duchovní,pokud jste věřící?Moc vám přeju hodně síly.Nezlobte se,že je to román.Je mi 33 let,mám čtyři zdravé děti,milujícího manžela a prožili jsme spolu dobré i zlé.Hlavně držte při sobě a najděte klid. |
Apolena. |
14.8.2007 1:01:30
Nebylo to tak hrozný :-). Dobrou a napiš.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.