| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Ostravě

[<<Předchozích 380] Příspěvky 381390 z 1185 [Dalších 795 >>]
13.8.2007 21:53:45
Milá Lucko, Váš zážitek s porodem mě děsí,ale od kamarádky(rodila ve fakultce v Ostravě) vím, že se to opravdu děje! nicméně s emi v nemocnici ještě nikdy nestalo, aby se mi někdo někdy představil a poporodní kontroly na vizitách jsou docela normální a přirozené - dá se jimi odhalit mnoho poporodních komplikací. Také jsem moc nepochopila jak jste měla naplánovaný ten porod doma a kdo Vám vůbec dal povel teď raději jedeme do nemocnice, promiňte ale mě to příjde jako by jste vážně chtěla rodit jen sama s manželem, což mě(pokud by manžel nebyl pordník) příjde jako docela velký hazard s žitotem Vaším i vašeho dítěte. já chápu Vaši touhu rodit úplně přizozeně,ale dnešní svět je Bohužel velkmi zkažený a někdy to opravdu bez lékařů nejde. Moje dcera přišla na svět akutním císařským řezem předtím jsem měla přes 10hodin dost silné bolesti po 2minutách - taky mi takový porod nikdo nezáviděl,ale já na to naopak vzpomínám moc ráda, protože ten den mi dal nejkrásnější a nejcennější dar mého života mou dceru Lucinku!!! A nebýt lékařů,nebyla bych tu ani já a ani mojde nádherná dcera. Váš zážitek je opravdu otřesný a pokud máte odvahu, žalujte nemocnici, pošlete váš otřesný příběh do TV a informujte o tom co nejvíc žen, ale vy sama těď žíjte jen a jen pro Vaši Stázinku - ta Vás potřebuje, jak sama píšete, šťastnou a milující, né ztrápenou a ztraumatizovanou. vím , že je to složité a nesmírně těžké,ale vy máte v náručí nevjětší důvod to vše překousnout a žít nový život v rodině. A hlavně stojí při Vás Bůh a Bůží požehnání!!! přeji Vám už jen a jen šťastný život!
Jíťa
(IP adresa 217.197.156.5)
  • 
13.8.2007 20:06:18
Taky jsem měla dojem, že mi řekli, abych si malého nebrala do postele. Pak jsem ale zjistila, že jsem nejspíš ještě byla mimo z porodu, protože té druhé paní, co se mnou byla na pokoji řekli, aby malého nenechávala bez dozoru samotného na posteli. O tom, že by si ho tam neměla vůbec brát nepadlo ani slovo.
SIm
(IP adresa 194.108.166.5)
  • 
13.8.2007 19:31:55
Máš na mysli onu pověstnou lampárnu? :-) Právě si docela hezky dopisuju s pojišťovnou MV ČR. Už jsem se dozvěděla, že laktační psychóza postihuje 10% žen (podle WHO poporodní psych. 0,1% rodiček) a že Laktační centra zřizované laktační ligou slouží k péči o takto postižené, zešilevší ubožačky. Moc pěkné. Jestli mi odpoví i na další dopis a na pár otázek, které jsem položila, napíšu další článek.
13.8.2007 19:22:20
Sylvie, říkám to tu už poněkolikáté - O TOM TO JE. K Tobě byli milí a ochotní, protože jsi pravděpodobně byla v pohodě. K Lucii se zřejmě skutečně chovali tak, jak neměli, protože ona v pohodě nebyla. ALE porod je natolik specifická situace, že někoho to prostě rozhodí na maděru, zatímco jiným to ani nehne. Ty jsi patřila k té druhé skupině, tak si můžeš gratulovat. Lucii se to nepodařilo, a myslím si, že v takovém případě je míček na straně PERSONÁLU, nikoli té matky. Oni na to studovali, pravděpodobně jim ve škole říkali i o tom, co s člověkem okolo porodu dokáží udělat hormony. Jsou profesionálové, tak by prostě měli ustát i nějakou ne zrovna společenskou reakci od člověka, který v té chvíli má velké bolesti a psychicky na tom taky není zrovna nejlíp.

Opravdu, a to také říkám poněkolikáté, nechápu ty, co říkají "život je krutej, já jsem si to "užila", tak ty si to taky "užij". Nelíbí se ti to? Tak jsi zhýčkaná fňukna." Docela často se tak chovají ženské k ženským, připadá mi, jako by se v tom občas skoro vyžívaly.
SIm
  • 
13.8.2007 19:22:17
cítím s Tebou, Lizzie. Já taky vidím úplný... zlomeček. :-)
SIM
  • 
13.8.2007 19:17:37
já půjčuju medikům svoje zuby :-) Ty v pohodě. Ale můj kožíšek - pardon, pohlaví - patří mně! :-)
SIm
  • 
13.8.2007 19:16:24
vidíš, já jsem tím byla v porodnici strašlivě zaskočena, protože jsem od nikoho neslyšela, že by se tam tohle dělo, tak jsem byla naprosto nepřipravená. Při velké vizitě bylo těch dobráků i deset a vizita začínala hlášením rozhlasu, aby si maminky sundaly kalhotky a zůstaly na postelích. Katastrofa. Lidská práva, lidská důstojnost? Ta skončila někde spláchnutá v odpadu.
Byla jsem z toho mimo. Zrovna já, stydlivka. Nevzmohla jsem se na odpor. Co myslíš, jestli ti to vadí - což takhle napsat v tomto smyslu dopis na Českou lékařskou komoru? Já si teď třeba ohledně dodržování etických a právních norem docela pěkně dopisuju s mojí pojišťovnou. Jeden dopis je k ničemu, to uznávám, ale nepodceňovala bych kolektivní postup a sílu medializace.
13.8.2007 19:15:17
Re vyšetření mediky - naprosto chápu, že se musí učit na živém "materiálu" a nemám zásadní problém s tím, aby byli u mého, třeba i poporodního vyšetření. ALE: za SAMOZŘEJMOST považuji, aby mě o to v takovém případě ZDVOŘILE a s úsměvem požádal v tu chvíli ošetřující lékař. Když jich bude víc, ani se nemusí představovat jednotlivě. V takovém případě bych je určitě neodmítla (tedy snad jen kdyby mi bylo nějak hodně blbě) a ještě bych měla dobrý pocit.

To, že k rodičce naklušou jen tak bez dalšího na pokoj, jako by se nechumelilo, a nikdo neřekne ani bú, to považuji za hrubou neslušnost.

P.S. Když jsem chodila do nemocnice na předporodní vyšetření, tak se mnou pan dr. jednal vždy zdvořile a nemohu si na něho stěžovat. Ale jednou jsem tam přišla a v ordinaci seděla kromě něho ještě jakási slečna a černoch a vypadalo to, že se mi chystají jen tak bez dalšího taky koukat mezi nohy. Tak jsem je zdvořile požádala, zda by mi mohli říci, kdo jsou, když už mi jako úplně cizí lidi mají koukat na intimní místa. Představili se, myslím, že trochu zahanbeně, a doufám, že jim to aspoň trošku dalo lekci do budoucna, až budou vystudovaní.

Ráchel, 3 děti
(IP adresa 195.22.60.229)
  • 
13.8.2007 18:53:33
Jiřo, ono pro některý lidi holt to, že je ten druhý věřící, znamená, že má vymatlanej mozek...
Ráchel, 3 děti
(IP adresa 195.22.60.229)
  • 
13.8.2007 18:51:57
no, já si pamatuju jednoho rozverného gynekologa, který mi před vyšetřením (nebylo to u porodu) se širokým milým úsměvem řekl: "A kdyby vás to náhodou bolelo, tak řekněte, hlavně mě nekopněte do hlavy." No smála jsem se, uvolnila a vyšetření bylo v pohodě... :)
[<<Předchozích 380] Příspěvky 381390 z 1185 [Dalších 795 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.