| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Ostravě

[<<Předchozích 410] Příspěvky 411420 z 1185 [Dalších 765 >>]
Čekatel na smazání
13.8.2007 15:47:39
Mam dotaz kdyz jsem cetl ten clanek ze ho nemohla nakojit a ze byl dalsi den z toho uplne malatny.

U milosrdnych bratri v Brne (timto je vsechny moc zdravim), mi rekli sestricky, ze mimco vydrzi bez jidla i nekolik dni (lhal bych kdybych napsal cislo uz si nepamatuji). Obaval jsem se jak to bude kdyz manzelka byla po cisari schopna manipulovat s honzou az snad za dva dny.

Je to tedy pravda ze si mimca po porodu par dni vystaci sama bez prisunu materskeho mleka?
SIM
(IP adresa 194.108.166.5)
  • 
13.8.2007 15:36:40
zdá se mi to, nebo je ta diskuse nějaká probraná a osekaná? Kupříkladu z mých příspěvků zbyl jen jeden, kdo ví proč, a to byly všechny max. slušné.
Nějak nemůžu najít Patrickovo vyjádření o místě porodu, což nás jistě všechny, kdo o porodu v Ostravě uvažují, zajímá. Že by zasáhla ona NEJMENOVANÁ ostravská porodnice? To by bylo skvělé, kdyby porodnice takhle reagovaly na medializaci problémů. Potěšilo by mě, že sledují diskuse a snad přijmou žádanou informaci. Tudíž tu, že etika lékařské profese, dodržování práv pacientů a pravidla informovaného souhlasu a další "maličkosti" jsou mezi veřejností žádané.
petra
(IP adresa 62.225.42.115)
  • 
13.8.2007 15:35:22
Markytko,

myslím, že Boudicca na Patrikovu nemoc vůbec nenaráží. Napsala, že by to řekla autorce do očí. Pokud vím, tak autorka má oči v pořádku a myslím si (ovšem nemohu soudit), že ve chvíli, kdy to Boudicca psala, tak ani nepomyslela na to, že v souvislosti s Patrikovou oční chorobou to může vyznít dvousečně.
13.8.2007 15:32:50
Díky, Reyo. Četla jsem tvůj předposlední příspěvek (vlastně i všechny ostatní:-), a taky jsem si povzdechla, že konečně nějaká normální ženská se zdravým selským rozumem, která se nebojí ho použít a netrpí stihomamem a traumaty.
Reya
(IP adresa 195.113.171.3)
  • 
13.8.2007 15:25:22
Hryzalko, vstyčuju palec, cítím to stejně. Někdy mě napadá, že ti, co jsou dnes tak překvapení tím, jaká traumata zažili a zažívají (v souvislosti s porodem, školou, výchovou, atp.), si asi mysleli, že dítě je panenka. Asi by bylo pro takové lidi lepší, kdyby si děti nepořizovali. Mohli by si žít ve svém snovém ideálním světě, kde by jim nikdo nerušil kruhy.
Reya
(IP adresa 195.113.171.3)
  • 
13.8.2007 15:21:45
Ale dyť jo, já ti to neberu. Možná byl opravdu pan doktor u Tvého prvního porodu hulvát a zpátečnický magor. Ale možná jsi taky podruhé a potřetí věděla, co tě čeká a líp jsi dokázala reagovat... Ale Tvůj příběh neznám a ani jsem se k němu nevyjadřovala - důležitý tady byl problém Lucie, ke kterému jsem hovořila obecně (Život je tak pestrý a situací, které nás mohou potkat, nekonečno.), jinak ani mluvit nemůžu. Jak jsem už napsala na jiných místech, článek na mě působil hodně subjektivně až subjektivisticky a zrovna tady by mě hodně zajímal názor druhé strany. Jen jsem chtěla svým příspěvkem říct:
1. lína huba, holé neštěstí
2. není dobré na všechny okolo apriori koukat jako na zlé vlky chystající se mi ublížit
3. lítost je nanic
4. když si nevím rady sama se sebou, je dobré navštívit dobrého psychologa
5. možná ne všechno, ale hodně věcí jde, když se chce.
13.8.2007 15:10:30
Ráchel, Patrik by neměl Lucii psychologickou pomoc poskytnout:-) On by jí tam měl jen dovést..
13.8.2007 15:00:31
Souhlasím s Tebou , Zuzko. Nacházím se ve stadiu, kdy mám pocit, že vše na světě způsobí mě jako ženě, rodičce, matce, manželce , ... nebo mému dítěti/dětem nějaká traumata. Jen to počítejte se mnou (porod, klystýr, vyholení, necitlivý personál atd. už vynechávám), ale co nástup do školky, školy, tábory, celkově výchova. Nesmíme dítěti plácnout po zadku (trauma na celý zbytek života), nesmíme mu říct, že snad přibralo (pozor - navádění k anorexii), nesmí se na něj ve škole škaredě mluvit (ježíši - šikana zaujaté učitelky), nesmíme přivést domů čerta s Mikulášem (to už je na rozebrání psychologem), a co se děje křivd na dětském pískovišti! Pro takto "vyzbrojené" děti, především dívky, bude v budoucnu porod opravdu hororem, jenž nebudou chtít podstoupit. Považtě, ono to totiž bolí a s tím se dnes v době, kdy se vše děsně rozebírá, nepočítá.

Vím, že mě za tohle ukamenujete, ale já na rozdíl od Lucky nečekám jen kladné a láskyplné ohlasy a to můj život taky nebyl lehký, taky jsem přišla o nenarozené děti, taky mě v porodnici nenosili na rukou, ale vylížu si rány a hledím dál k určitě skvělým zítřkům. Jsem vděčná za své zdravé děti a nepitvám se v jednom jediném dni. Život je krutý, je potřeba se s tím vypořádat.
petra
(IP adresa 62.225.42.115)
  • 
13.8.2007 14:56:46
Bumbi,
tak mizivé procento jsem taky. Po porodu ve mně pan doktor zapomněl tři tampony, přišlo se na to náhodou tři dny po porodu. to už předtím na mě personál blbě koukal, že zapáchám protože nedodržuji hygienu a já jim nemohla vysvětlit, že doteĎ jsem nesmrděla. I když jsem taky zvíře a instinkty mně fungují, přesto bych doma nerodila.
myš
(IP adresa 212.80.64.236)
  • 
13.8.2007 14:41:48
Tak to jste měla celkem štěstí, kamarádka jich měla asi 7.
Nemusí se přece chodit na ošetřovnu , ani za dveře, vždycky to jde udělat citlivěji, tzn, že vás vyšetří 1, max 2 doktoři a to ohleduplně, ale ne všude se to tak děje.

[<<Předchozích 410] Příspěvky 411420 z 1185 [Dalších 765 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.