Ráchel, 3 děti | (IP adresa 195.22.60.229) |
• |
13.8.2007 14:41:00
Ano, Sylvie, přesně tohle:
Proč vůbec ženy samy shazují ty, které tyto procedury nepodstoupily nebo podstoupit nechtěly, řečmi - a kde je problém, oholit se přeci může každý doma, když mu to vadí od zdravotníků... - mě na tom všem udivuje asi nejvíc... |
13.8.2007 14:36:16
Ale spíš jsem měla na mysli to, že právě ty odborné informace (aspoň si zjistit, co se při tom porodu vůbec děje), tě trochu uklidní..
Lizzie, ani ne :o) Já před prvním porodem (skoro 7 let nazpátek) měla načteno z překladů zahraničí literatury, a pak jsem kvůli manželovi u porodu šla na předporodní kurz. TEHDY jsem se začala porodu bát. On celý problém je v tom, že "odborné informace" pro české rodičky a pro zahraniční rodičky se kolikrát poněkud liší :o/ Viz třeba přístup k porodům doma nebo k ambulantním porodům. No, ono za těch 7 let se situace v pražském porodnictví (mám-li o porodnicích, o které jsem se v průběhu těchto let zajímala) zlepšilo směrem k těm "zahraničním informacím", ale i tak to pořád není ono. |
myš | (IP adresa 212.80.64.236) |
• |
13.8.2007 14:35:11
Reya
Souhlasím. Pokud to někomu nevadí, tak ať se nechá prohlídnout třeba půlkou špitálu. Pokud to někomu vadí, vždy se dá slušně doktorům říct, že takhle to nechci. Jen je asi trochu zbytečné se navzájem dohadovat, co že si to někdo vymýšlí, každý máme přece právo na jiný pohled na věc. Stačí jen trocha tolerance. |
• |
13.8.2007 14:35:01
no, já teda nevim, můj manžel je skvělej chlap, ale v takovejch situacích není prostě moc schopen se dohadovat...
|
• |
13.8.2007 14:32:05
Zuzano, píšeš: Proboha ženy! Já jsem psala, že si já myslím, že to tak hrozné není, omlouvám se všem, které tím trpěly a měly trauma. Opravdu to bylo nepříjemné, ale vydržely jste to bez následků, nebo jste měly trauma? - opravdu ti nerozumím. Omlouváš se tedy těm, kdo tím trpěly a měly trauma, nebo jejich pocity zpochybňuješ, protože tys to prožila jinak? Poněkud si protiřečíš.
Já třeba nerozumím tomu, proč tak moc stojíš o klystýr a proč ti tak moc vadí případný únik stolice, ale budiž - pokud ti klystýr přidá na klidu, proč ne. Ale nepohoršuj se nad těmi, které to prostě "mají jinak". Článek Lucie je opravdu dost expresivní, nicméně tón tvých příspěvků a tvé kategorické soudy si s ním až tak nezadají. |
13.8.2007 14:28:40
WHO doporučuje paušálně neprovádět, ale mám pocit, že někomu jde o to aby se neprováděli vůbec.
Mno, tak já znám docela holčin, které se angažují ať už debatami na netu nebo v reálu besedami v porodnicích či stížnostmi všudemožně. Nevím o nikom, kdo by chtěl holení či klystýr úplně zrušit :o) Jenom chceme, aby bylo dodržováno doporučení, že se nemají provádět rutinně. Tedy - proč potom, když žena přijde do porodnice, tak se jako jedna z prvních řečí (hned po vyplnění dotazníku) zavede na klystýr a holení? Proč je mnohdy stále ještě v porodnicích či nekvalitních kurzech prezentován tak, že urychluje porod, zabraňuje pokálení a snižuje riziko infekce (což ani jedno z toho nebylo věděcky potvrzeno)? Pokud se nemá jednat o rutinní záležitost, tak proč ho žena musí ODMÍTAT? Proč se nenabízí rodičkám pouze v ODŮVODNĚNÝCH PŘÍPADECH a nikoli RUTINNĚ každé, která vleze do porodnice? Proč vůbec ženy samy shazují ty, které tyto procedury nepodstoupily nebo podstoupit nechtěly, řečmi - a kde je problém, oholit se přeci může každý doma, když mu to vadí od zdravotníků... |
13.8.2007 14:25:15
internet mám teprve chvíli a teprve párkrát jsem psala nejaké příspěvky.Byly zveřejněny a pak zmizely!nevímm zda je to normální nebo mě tady nemají rádi... Ale už mě to nebaví.Můžete mi někdo napsat jak to tady chodí.Celkem mě to mrzí.Díky Katka
|
• |
13.8.2007 14:23:25
když se jedná o naše nejbližší, tak je odstup to poslední, co máme. Právě proto nemají např. psychologové poskytovat péči ani svým přátelům, natož příbuzným.
|
13.8.2007 14:18:09
Reyo, já měla nervy v pytli z prvního porodu, též mi tady na Rodině některé čtenářky předhazovaly totéž co autorce tohoto článku - totiž že problém je ve mně, že mám nereálná očekávání, že se neumím ozvat, že kdovíjak jsem se s personálem bavila, ono totiž na hrubý pytle hrubá záplata a bla bla bla prostě jsou lidi, kterým se nikdo nezavděčí, protože si budou stěžovat všude.
No vidíš to a já mám za sebou dva další porody a ty byly naprosto v pohodě. Pokud jsem něco chtěla nebo nechtěla, stačilo to ŘÍCT - nemusela jsem svůj požadavek OBHAJOVAT, VYSVĚTLOVAT, OPAKOVAT, TRVAT SI NA SVÉM... což jsem u prvního porodu musela. A stejně jsem byla ta divná, snažili se mně "přečůrat", lékař mě oblboval tím, jak strašně moc svým chováním ubližuji dítěte (a já byla strachy po*raná až za ušima, než jsem pochopila, že od něj je to jenom rétorické cvičení, nikoli informace o aktuálním stavu), na mou adresu personál pronášel posměšné poznámky, na šestinedělí mi k úkonům odnášeli dítě, když jsem spala (jestli to byl na oddělení normální postup nebo jenom reakce na to, že pokud jsem byla vzhůru, tak jsem chtěla být jednak informovaná o tom, co s děckem dělaj a jednak u toho přítomná, to nevím)... Zkrátka pobyt v nemocnici u prvního porodu byl pro mne záhul na nervy, protože jsem tam cítila jak hadr na podlahu. Pobyt v porodnici při druhém a třetím dítěti byl naprosto v pohodě a ráda na něj vzpomínám, protože se ke mně personál choval jako k svéprávné bytosti. |
PajaMM |
13.8.2007 14:17:34
Kazdy mame zkusenost jinou....je jasne, ze clovek to nakonec svechno musi zvladnout sam se sebou, ale mne nejvice pomaha muj muz. Mame toho ted za sebou hodne, takze drzime jeden druheho. A i kdyz je jasne, ze ty narky druheho uz nas nekdy unavuji, vzdycky si pomuzeme...Proto jsme spolu.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.