PajaMM |
13.8.2007 13:28:15
:-)))))
Ale ja se taky na porody nedivam rada....sice neomdlivam, nepripadami to nijak hrozne, ale nevyhledavam to :-) Ani ten svuj bych nechtela mit zdokumentovany a nafoceny :-) A muzicek - no ten mi bude sedet nebo stat u hlavy, to vime dopredu :-)))) |
PajaMM |
13.8.2007 13:25:28
Lizzie,
v UK je dokonce uplne normalni rodit doma. Existuje tam k tomu vsechno. A ambulantni porod tam taky neni nic vzacneho a nenormalniho jako v CR. Ani mit u sebe vlastniho porodnika. Coz je v CR opravdu velky luxus a nahoda. A proc ti miminka po porodu pripadaji nerozkoukana a tak? Doma jim poskytnes vse, co v porodnici. Tak si dojdes na nutne ockovani a hotovo. Pokud nejsou zadne komplikace a mas zajisteneho pediatra, neni proc zustavat v porodnici. Jen to tu neni zvykem... |
13.8.2007 13:25:18
I když mám v živé paměti celkem úsměvnou příhodu, kdy při pouhém promítání porodu (normální průběh, tuším, že britská produkce), na střední odpadli oba spolužáci..takže se nabízí otázka, kdo a v čem je silnější pohlaví:-)
|
13.8.2007 13:24:10
Lassie, vždyť píšu, že ne vždy to zajistí dobrý průběh.
Ale spíš jsem měla na mysli to, že právě ty odborné informace (aspoň si zjistit, co se při tom porodu vůbec děje), tě trochu uklidní.. |
Lassie | (IP adresa 194.228.68.203) |
• |
13.8.2007 13:22:25
Lizzie, mít načteno vždy nestačí, někdy to spíše věci zhorší. Já načteno měla, ale personál porodnice zřejmě ne :-) Představovala jsem si co nejpřirozenější porod, na což v porodnici nebyli zvědaví a já pak byla zklamaná. Některé knihy, zvláště přeložené ze zahraničních originálů, popisují věci a možnosti, na které české porodnictví ještě není připraveno.
A souhlasím s tím, že ne vždy je prvorodička dost silná, aby si něco prosadila...já měla načteno a, ač jsem běžně dost od rány, před PA jsem téměř necekla. |
13.8.2007 13:21:19
Vážně? To, že v cizině je doba v porodnici výrazně kratší vím, ale zatím jsem slyšela, že je pustili tak po 2 - 3 dnech.
No nevím, zdá se mi, že tak brzy po porodu jsou přece jen ta mimča tak maličká, ještě nerozkoukaná..doufám, že víš, jak to myslím:-)) Jak už jsem tu zmínila, možná bych volila menší, ale dobře vybavenou porodnici, také by bylo fajn, mít tam svého gynekologa - porodníka, ale to je asi příliš velký ,,luxus". Jinak nevím, jestli jednou budu rodit v Čechách, Británii..kdoví, kde budu žít..i když Čechy miluju.. |
PajaMM |
13.8.2007 13:15:30
Lizzie,
ja bych si to poprve taky netroufla. Ale jen proto, ze jsem o tom nic nevedela. Ted uz bych sui to troufla. A uvidim, jestli jeste otehotnim a co zvolim. A co bude mozne... Kamaradka rodila pred rokem v UK a te se divili, proc nechce 6 hodin po porodu odejit s mimi domu, kdyz jim nic neni :-) Ale prala si zustat 24 a umoznili ji to. Vsechno v klidu a pohode... |
13.8.2007 13:15:25
Ráchel, já též, a už jsem něco podobného slyšela, my o tom hodně víme, ovšem ehm..dokopat se někdy k něčemu.
Nicméně ten manžel má snad přece jen trochu odstup a ví, že Lucie tu pomoc potřebuje.. |
13.8.2007 13:14:24
Nebyl, známe pohled jen jedné strany..nicméně teď by to opravdu chtělo odbornou pomoc, neboť..
,,Je čas žít" (John Lennon)..chvilky s mimčem, které si teď pokazí právě svou depresí (špatným duševním rozpoložením..apod.) už jí nikdo nevrátí. |
Ráchel, 3 děti | (IP adresa 195.22.60.229) |
• |
13.8.2007 13:14:09
je známo, že lidé z pomáhajících profesí mají větší p=roblém vyhledat odbornou psychologickou/psychiatrickou pomoc než ostatní lidé... také častěji páchají sebevraždy... no, to mám teda perspektivu : )
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.