| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Ostravě

[<<Předchozích 460] Příspěvky 461470 z 1185 [Dalších 715 >>]
PajaMM
13.8.2007 13:13:41
Jj, a to jsem si do posledni chvile myslela, ze to neni ono, ze nas poslou domu. Jela jsem do porodky hodku s kontrakcemi po 2 minutach - jeli jsme ve ctyri odpo a pres Brno spicka a sama cervena :-)))
A nic me nebolelo....

Podruhe to bolelo, ale i na to, proc a co probihalo, to cele trvalo "jen" 5 hodin. Pridora po tom vsem byla nastesti milosrdna...
13.8.2007 13:12:34
Kudlo, psychologa dneska potřebuje kdekdo..někdy jsme na něj zralé všechny..
Ráchel, 3 děti
(IP adresa 195.22.60.229)
  • 
13.8.2007 13:12:23
třeba je Lucie opravdu zarytá negativistka, ale také je možné, že jí péči o miminko neukazovali laskavým způsobem. Nikdo z nás tam nebyl.
13.8.2007 13:11:57
Takže můžeme jen doufat, že už v zájmu svém i svojí rodiny nějakou pomoc vyhledala..
Její manžel je vychovatel..tam je psychologie důležitou položkou..tak snad..
13.8.2007 13:11:47
Ráchel, ano, přesně tak, mluvíš mi z duše.

Zažili jste někdy člověka v depresi (nedejbože depresi vlastní)? Takový člověk je - nazíráno zvenku - občas únavný, otravný, ubrečený, prostě objektivně děsně protivný. Ale potřebuje pomoc jak odbornou, tak svého okolí, ne nad ním mávnout rukou, že co vyvádí, když se mu nic neděje, má zdravou rodinu... to je sice všechno hezké, a je skutečně pravda, že ten dotyčný se chová a reaguje divně, ale uvědomte si, že v téhle situaci vnímá jen tu svoji bolest a to, že všechno ostatní je vlastně OK, vnímat není schopen. Lucii bych také doporučila psychologa, ale bez jakéhokoli postranního pošklebování typu "jsi blbá, potřebuješ na to doktora", protože ta rána v její duši existuje a ji opravdu bolí, a pokud ji nevyléčí, těžko bude moci normálně fungovat.

Některé příspěvky mi opravdu připadají, jako když si někdo zlomí nohu, křičí bolestí a ten druhý mu řekne - nevymýšlej si, že nemůžeš chodit, koukej, jak já tady běhám jak křepelka, jsi jenom hysterický, mysli na to, jak venku svítí sluníčko a bla bla bla.
13.8.2007 13:11:08
No, jasně, jak už jsem zmínila, jsem mírně neurotická, takže budu mít načteno kdeco, i když to člověka možná ještě někdy znervózní víc, navíc to není záruka absolutní pohody, ale víš jak. Lépe větší aktivita než žádná:-))
Nicméně ten článek působí hodně děsivě..byť i přes ten otřesný zážitek můj názor je, že autorka - už vzhledem k svému založení a povaze - vlastně měla štěstí, že do té porodnice dojela..
I když ten revers se mi jeví poněkud nešťastným řešením..nevím, ale jít domů s denním miminkem bych si netroufla..
Ráchel, 3 děti
(IP adresa 195.22.60.229)
  • 
13.8.2007 13:10:57
20 minut? och, jak ti závidím! :)
13.8.2007 13:09:45
Mně přijde, že to Lucie dramatizuje. Nějak se mi nezdá, že by za celou dobu, co v porodnici strávila nenarazila na někoho chápajícího, komunikativního a majícího slušné vychování. Všude člověk může narazit na někoho, s kým si nesedne. Ale že by celá směna v porodnici a i potom na oddělení šestinedělí byla necitlivá, nekomunikativní,...? Spíš bych se ptala, jak s personálem komunikovala Lucie a její partner. Já ač nejsem moc společenská a s "cizíma" mám potíž promluvit, tak bych se ptala, kam mi nesou miminko atd. Sama jsem obcházela sestry, aby mi pomohly s kojením, protože mi to nějak nešlo. Přijde mi, že Lucie se na vše zaujala negativní postoj už předem. Nechápu proč ji například pohoršilo, že jí chtěli ukázat manipulaci s miminkem, pomoci s kojením.
PajaMM
13.8.2007 13:06:02
Lizzie,

prece jako tehotna si neprectes jen jeden clanek, ze :-)

A ja taky po porodu mohla delat cokoli. Rodila jsem vsehovsudy 20 minut, mirne jsem se natrhla, siti chvilicka a v poho, sedela jsem temer hned u vecere a nic mi nebylo. Jen neprichazelo mleko (prislo az po uklidneni starsi zenskou sestrou, proste psychika je hrozne dulezita) a hormony si delaly, co chtely :-)
[<<Předchozích 460] Příspěvky 461470 z 1185 [Dalších 715 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.