| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Ostravě

[<<Předchozích 510] Příspěvky 511520 z 1185 [Dalších 665 >>]
13.8.2007 8:31:52
Nevím, proč v tomto případě tomu tak nebylo. (Omlouvám se, nestihla jsem to dopsat, dcera mi to odklikla).
13.8.2007 8:31:02
Už se k tomu nebudu dále vyjadřovat. Jen se budu opakovat. Jedna uživatelka tady pod článkem napsala, že rodila nedávno ve stejné porodnici a její porodní plán nebo chceš-li její přání byla respektována a ona sama byla spokojena, dle svých vlastních slov.
Míša
(IP adresa 212.80.64.236)
  • 
13.8.2007 8:28:40
Já jsem naopak ráda, že se okolo toho ty ciráty dělaj. Jak jinak donutit zdravotníky aby se chovali slušně, aby dodržovali základní práva pacientů, aby ženám umožnily rodit tak jak chtějí ony a ne jak se to naučili z 30 let starých knížek. Pokud vy jste se vším smířená a je vám jedno jak se k vám chovaj, fajn, ale některý třeba chtějí něco víc.
Navíc ten výběr o jakém píšete prostě není. Ne každý má na to zaplatit si drahou soukromou péči a 100% slušné a profesionální zacházení. Pojištění si platíme a zdravotnictví je služba jako každá jiná, tak snad nemusím každýmu doktorovi strkat kilo navíc, aby se choval slušně a profesionálně. Jde to v bankách, obchodech, službách atd, tak nevím proč ne ve zdravotnictví.

A argumenty, že dřív to bylo mnohem horší tak máme bejt rády za to co je neberu, s takovýmto pasivním a odevzdaným přístupem by se tady nezměnilo nikdy nic.
Elle
(IP adresa 89.102.23.109)
  • 
13.8.2007 8:13:04
No, jak si to takčtu, tak nechám Boudicciny názory tak jak jsou - ať si je má. Ale jsem ráda, že tak zlé lidi jako je ona ve svém okolí nemám a své ěti vychovávám k otmu, aby zlé a sobecké a nevážící si života nebyly. Spíš se přikláním k Daně a předchozím - přestože bych nikdy nikoho takhle natvrdo emotivně nenapadla, je to spíš o domluvě, co takové lidi vede k jejich smýšlení, ale to by bylo nadlouho.
libka
13.8.2007 6:53:12
Jestli si tento článek přečtou dívky před otěhotněním tak vymřeme. Neměly by se strašit. Taky jsem rodila, ale neprožívala jsem to tak. Že to bolí, ví dnes už malé děti a kdo se tak bojí ať děti nemá. Myslím si / podle mých zkušeností, jsem už i babička/že v porodnicích se mnoho změnilo a to k lepšímu, ale hodně záleží na budoucí mamince jaký z porodu udělá tyátr.
Petra Neomi
(IP adresa 213.220.192.163)
  • 
13.8.2007 2:24:26
No, já rodila v Podolí před necelými třema lety, nepláču ani nemám trauma :) Dokonce, i přes to, nebo možná právě proto, že se takřka profesionálně zabývám esoterikou, nepovažuju porod za nic tajemného. Je to fyziologická věc, zrovna tak jako to, že bolest a vyčerpání mění psychiku a vnímání věcí. Myslím, že to, o co by rodičky primárně měly své bohy/ně, ať už jsou jacíkoli, žádat, je uchování zdravého rozumu. Porod je práce, nemá smysl spoléhat na to, že všecho bude dokonalé. Pravděpodobnost je příliš malá. Je naopak dost pravděpodobné, že rodička bude potřebovat pomoc druhých a v takovém případě je rozumné s nimi komunikova tak, aby pomáhali rádi, což rozhodně nebyl případ Lucie. Pokud mě někdo a priori bude podezírat, že mu chci uškodit, tak ho já, vzhledem k tomu, že nejsem zdravotnice, odmítnu léčit. Pokud bude vyžadova maximální ohledy a žádné neposkytne, nezaslouží si je, všecho má dva konce a při všem tom horování pro přirozenost, myslíte, že báby na vesnici, ve druhém, čtvrtém, desátém a klidně i sedmnáctém století, u rodičky doma, přirozeně, byly zvědavé na vypjaté citové scény? My se rozhodně nevracíme ke kořenům, naopak. Vyhledáváme hry a vyžadujeme, aby je ostatní hráli s námi. Každý porod, kdy matka a dítě jsou naživu a zdraví, je úspěšný. Tady cesta není cílem a zážitek, který si odneseme, vychází převážně z nás samotných. A mimochodem, myslím, že jeden mystický zážitek si autorka při porodu přece jen opatřila. Zážitek mučednice. Možná o něj tak úplně nestaála,ale na cestu k němu vkročila sama.
zuzana
(IP adresa 85.207.12.202)
  • 
13.8.2007 1:04:37
Chtěla bych ještě dodat, že si opravdu myslím, že spousta věcí by snad vadilo každé z nás nejenom autorce článku, ale myslím, že reakce není adekvátní a opravdu může zbytečně vydesit spoustu nastávajících maminek. Nástřih, klýstýr ani holení není nic příjemného a dá se všude odmítnout. A pokuď to někdo absolvuje není možné tvrdit, že zrovna to vede k pocitům znásilnění atd....Opravdu jsem to vydržela ve zdraví jak psychickém, tak fyzickém a to opravdu jsem jak citlivá, tak stydlivá! Každé z mojích dětí se mnou spávalo už v porodnici a doma taky, žádné z nich jsem nikdy nezalehla a jsem si vědoma infekčnosti očistků, proto jsem na tohle obvzvlášť dávala pozor. Pokuď by mi sestra tvrdila, že tam u sebe dítě mít nemůžu, prostě bych neposlechla. Nejsem ani nijak asertivní ani drzá, ale co se týče mého dítěte to se bránit umím. A co by mi jako udělali, kdybych si ho k sobě vzala? Můžou mi snad za to vzít dítě???? Chci tím jen říct, že by autorka neměla jen pasívně trpět a pak se z toho hroutit a ničit si krásné chvilky s miminkem, ale chovat se trochu racionálně a umět komunikovat. Nebo si taky myslíte, že by pro ní a její čerstvou rodinku nebylo lepší se s tím zkusit vyrovnat a né třeba tvrdit, že holčička díky nešetrnému koupání v nemocnici pláče a nesnese na sobě ani žinku? Podle mě to není důvod k tomu aby byl někdo totálně zničenej a nechal si ujít chvíle největšího štěstí se zdravým děťátkem.
Eva 3 děti - 20, 18 a 3 roky
13.8.2007 0:58:12
Jejda, spletla jsem jméno,není to Lenka,ale Lucie...moc se omlouvám. Jo a dík za upozornění ;-).
13.8.2007 0:52:26
A možná, že se mýlíme všechny.
Autorčin traktát je povrzením Odentovy teorie o šetrném porodu a jeho vlivu na rodinu, možná chtěla toto dílo uvést ve známost a zdůraznit, že v českých porodnicích je téměř zbytečné se o něco takového pokoušet, páč 2/3 diskutujících nevidí nic špatného na nepřirozené porodní poloze,na nevhodném chování zdravotníků a separace dítěte od matky, a to prosím L.P. 2007, ty jo a v pondělí, frčím:)))
[<<Předchozích 510] Příspěvky 511520 z 1185 [Dalších 665 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.