| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Ostravě

[<<Předchozích 540] Příspěvky 541550 z 1185 [Dalších 635 >>]
Bumbi&05,08,10
13.8.2007 0:14:36
no, trochu mě děsíš... Myslím, že po porodu bys neměla potřebovat psychologa... Porod by neměl být traumatickým a traumatizujícím zážitkem.

Netvrdím, že porod byl procházka růžovou zahradou - trval dlouho a byl náročný. Přesto na něj mám velmi hezké vzpomínky a vzpomínám na něj ráda. I manžel.

Pravděpodobně, pokud bych rodila v Podolí (kde to znám), skončila bych na buď císaři, nebo s kleštěma a nástřihem až ke kotníkům. A s traumátkem jako hrom...
A dítě by mi po porodu sebrali a dali do inkubátoru "na prohřátí" (standardní postup ÚPMD Podolí).
Ráchel, 3 děti
(IP adresa 195.22.60.229)
  • 
13.8.2007 0:14:18
šálí mne zrak, nebo snad chceš skutečně říci, že je v pořádku, když buranští lékaři "vyrábějí" klienty pro psychology? to snad ne...
13.8.2007 0:13:15
Bumbi, tak tos měla fakt pech:-)
Jinak já se zas na své instinkty tak spoléhat nemohu, navíc jako prvorodička (budoucí, jednou..), no nevím, nevím..
13.8.2007 0:13:03
Ty Lizzie, kolik znáš opravdových domarodiček? Fakt znáš nějakou osobně?
Pokud jo, tak čím je tak typická, že tě to děsí, odpověz, prosím.

13.8.2007 0:11:52
Ráchel, já jsem v jistých ohledech empatická až až, ovšem Lucčin článek mi prostě v něčem nesedí.
Jinak teď jsem tu odbornost myslela z hlediska technického, byť s tou lékařskou technikou máš samozřejmě pravdu.
Jak již jsem zmínila, matku rodil vynikající gynekolog a porodník (ten samý kdysi známé po několika potratech a těhotenství, jež skončilo velice špatně ,,dopomohl" ke dvěma krásným a zdravým dětem..jako jediný z mnoha), snad bych jednou ráda našla i někoho podobného (neboť se obávám, že tento pán v době mého těhotenství už bude v důchodu, takže snad stále nemám na všechny lékaře negativní pohled..
Kamarádka před lety rodila na menší, byť velice dobře vybavené klinice, byla spokojená..tak snad něco podobného..
Ale kdoví, kde jednou budu..
Bumbi&05,08,10
13.8.2007 0:08:53
Lizzie,
já bych zase nemohla žít s pocitem, že jsem svému dítěti ublížila tím, že jsem se "svěřila" do rukou lékařů.

Ale já v tomhle mám fakt smůlu - jsem vždy to mizivé procento s nějakou komplikací (jako, že mi v břiše zapomenou dren, 4 dny mi nedají najíst, protože vypadnu z databáze - všimnou si, až zkolabuji s tlakem 40/60, při rutinním zákroku protrhnou dělohu, protože si nepřečtou důkladně dokumentaci a špatně medikují... a tak...).

Mám tu výhodu, že vím, že se na svoje tělo a signály můžu 100% spolehnout. Jen ho musím poslechnout a ne si to racionalizovat. Protože racionálně se to vysvětlit nedá. V tomhle jsem zvířátko a jsem ráda, že mi ty instinkty zůstaly.
13.8.2007 0:08:11
Libik, ano jsem proti svému domácímu porodu, ale abych pravdu řekla, někdy mě děsí i jaké typy žen se pro domácí porod rozhodnou..nebo spíš z jakého důvodu.
Některé to totiž berou tak, že momentálně je IN rodit doma a nerada bych někoho soudila..ale občas to bývají i takové typy, z jejichž porodu jako takového (natožpak doma za pomoci PA) mám větší strach než snad ony samy..
Jo, může mi být jedno, kde ostatní ženy rodí, ostatně já to nezměním..vždyť každý je individualitou..
Ráchel, 3 děti
(IP adresa 195.22.60.229)
  • 
13.8.2007 0:06:37
Lizzie,
je možné, že Lucie potřebuje psychologickou pomoc. A mimo jiné proto, že se k ní (pokud je pravda jen půlka z toho, co píše), že se k ní chovali hnusně.
Chápu, že nechceš rodit doma, ani já jsem nakonec tuto možnost nezvolila. Píšeš, že chceš "odbornou lékařskou pomoc". No, to si poněkud protiřečí s tím, že jsi ochotná "překousnout", že bude personál příšerný. K té "odbornosti" totiž patří mimo jiné etické a citlivé jednání s pacientem. Nevidím nic odborého na tom, když se kvůli hnusnému chování lékařů, PA či sester někdo dostane do takového stavu, že potřebuje psychologa. Opravdu bych u tebe při typu tvého vzdělání očekávala poněkud více empatie...
13.8.2007 0:05:27
Lizzie,

nemělo by to spíš být tak, že jsi proti svému domácímu porodu a nikoliv proti domácím porodům jako takovým? Jsi milá osůbka, ale při vší úctě, co je ti do toho, kde rodí ostatní ženy?
Nebezpečí, že by alternativní rodičky zvrátily zažité předsudky to té míry, že by se direktivně začalo rodit doma s PA a tímpádem bys musela shánět protekci, aby tě vzali do nějaké pěkně velké porodnice, to se fakt nebojím, že by hrozilo.:)
Bumbi&05,08,10
13.8.2007 0:04:02
Hanko,
na Univerzitě Karlově lékaři nikdy - ani v historii - neskládali Hippokratovou přísahu.

To jen tak na okraj :-)
[<<Předchozích 540] Příspěvky 541550 z 1185 [Dalších 635 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.