13.8.2007 0:02:41
Bumbi, já sama jsem neurotická, ač bordelář, štítím se špíny, bojím se krve a toho, že ta špína mi nějak ublíží.
Takže o psychice žádná...i ta mě dokáže pěkně potrápit. |
12.8.2007 23:58:55
Bumbi, snad i to bych řešila nějakou menší porodnicí, ano, lékařům nedůvěřuji slepě, ale také nemohu spoléhat sama na sebe v tom, že dítě odrodím sama, případně za pomoci PA, to bych si nikdy nedovolila.
Navíc si nedovedu představit, co dělat, pokud by komplikace nastaly - a žít s představou, že jsem svému dítěti ublížila..to opravdu ne. Jak již jsem psala, jsem nealternativní (v tomto ohledu), mimo apod..ovšem proti domácím porodům jsem pořád.. |
12.8.2007 23:55:00
No a právě proto jsou tu ti psychologové..
|
Evka | (IP adresa 84.42.130.186) |
• |
12.8.2007 23:49:33
Myslím, že informován pacient být má, a má také dát svůj souhlas. Nejen s výkony, ale i s přítomností mediků. Pokud je tam nechce, tak tam študáci nemají co dělat, personál je má vypakovat ven. A to nepředstavování je skutečně příšerné, každá osoba jí má říct, zda je lékař/ka, zdrav. setra, porodní asistentka, medička, uklízečka. S těmi posledními dvěma se má během porodu setkat pouze v případě, že s tím souhlasí.
|
zuzana | (IP adresa 85.207.12.202) |
• |
12.8.2007 23:48:21
Rozhodně si nemyslím, že přístup byl ideální, třeba představit se je slušnost i bez VŠ. Ovšem to, že ve fakultní nemocnici se v rámci výuky účastní vizity, vyšetření či zákroku medici je samozřejmé. To taky podepisujeme souhlas a není tak těžké si to zjistit již před porodem, ale i to lze odmítnout. Vyšetření po porodu na pokoji je zcela běžné, ale provádí se u malé vizity a medici ani nikdo jinej se toho neučastní. Velká vizita je ve valné většině 1-2x za týden a to se skutečně nevyšetřuje vůbec nic, je z toho jen vítr na chodbě. Bohužel si dobře neumím představit, jak si zve lékař každou rodičku individuelně na vyšetřovnu při dnešní vysoké porodnosti. To by vizita trvala dva dny.Při vizitě lékař- sestra se dá udělat vše diskrétně(zvednout prostěradlo).Že vezmou dítě pravděpodobně mělo nějaký důvod, jistě ho měli zdělit, ovšem nečekala bych a ptala se. Příjde mi, že tam vázla komunikace a tak nebudu jen pasívně trpět a pak extrémně odjíždět. Já bych se ptala kde a proč mám dítě a nevěřím, že by mi nic neřekli, totalitné zdravotnictví už opravdu nemáme. Proto si tak trošičku myslím, že ho neodvezli jen tak z rozmaru.Rozhodně by to mělo být jinak to souhlasím, ale né ve všem a můj názor je, že článek je napsaný zbytečně expresívně a jen doufám, že si ho nečte žádná nastávající maminka z Ostravy, protože nabyde dojmu, že i rodit pod mostem je lepší než v ostravské nemocnici, toť vše.
|
Bumbi&05,08,10 |
12.8.2007 23:44:22
Hm, domluva s ženou, která má 10 hodin kontrakce po 5 minutách, prostě z principu asi nebude zrovna na výši.
Já jsem při vstupním pohovoru ze začátku žertovala, po hodině jsem ale už nebyla schopná odpovídat... |
Bumbi&05,08,10 |
12.8.2007 23:41:13
Hm, Lizzie, přála bych ti, abys z porodu neměla trauma.
Mám dvě kamarádky, obě normální, žádné extrémačky pro porod doma, ale naopak - jedině v porodnici, s lékařem, epi atd... A z porodu v Podolí mají dost děsivé zážitky. Jedna se z hrůzou kolem roka dítěte začala v noci budit a trpět nočními děsy, druhá pokaždé, když se dostane na téma porod, rozbrečí vztekem (má 4 měsíční dítě). Těhotenství a porod a stát se matkou je něco velikého, něco tajmného, něco posvátného. Když ti to někdo pošlape a pošpiní, vzpamatováváš se z toho dlouho... |
12.8.2007 23:36:45
přidávám se k předchozím příspěvkům Štěpánky a Markyttky a naprosto s nimi souhlasím. Je mi opravdu moc líto, co se Vám přihodilo. Soucítím s Vámi. Brečím tu a vadí mi ty agresivní bezcitné příspěvky, čistě rozumové úvahy a odsudky. Neberte si je k srdci!!!
A nezapomeňte, že všechno se dá napravit a uzdravit! Určitě Stázince pomůžete překonat ten nepříjemný start. Porod je samozřejmě důležitý, ale předchází mu neméně důležitých 9měsíců a po něm spousta dalších let:-))!!! Pocity viny vám nepomůžou, tak se dlouho netrapte:-) myslím na Vás Stáňa |
Bumbi&05,08,10 |
12.8.2007 23:35:54
Lizzie,
mám s nemocnicemi i lékaři bohaté zkušenosti, za sebou jedno zamlklé těhotenství, které zásahem lékařů skončilo protrženou dělohou a jeden porod. Porod v porodnici / anonymní továrně na děti mi přijde o dost rizikovější, jak porod doma. Komplikace často vznikají díky zásahům lékařů do porodu. Jeden zásah generuje potřebu dalších zásahů... Ze svého okolí znám i případy, kdy se dítě narodilo zdravé navzdory lékařům a jejich chybám. A i dítě, které se díky lékařům zdravé nenarodilo. Spekulovat, jestli by to doma dopadlo jinak, je naprosto zbytečné. Jako žena se při porodu potřebuju cítit bezpečně, aby porod běžel. Pokud se necítím v bezpečí, porod se zastaví. Jestliže ho v tu chvíli lékař začně rozpumpovávat, naruší se tím celý proces a od té chvíle je porod rizikový. Z vlastní porodní zkušenosti o sobě vím, že musím poslechnout svoje tělo a vyhovět mu. Tělo ví, co dělat (alespoň to moje). Mozek je lepší vypnout. U dalšího porodu to nechci pustit ze zřetele a nedovolím nikomu, aby převzal za moje dítě odpovědnost. Já mám za svoje dítě odpovědnost a já jsem schopna ho přivést na svět. Vím to. I při tom prvním porodu jsem věděla mnohem dřív, než to ukázaly přístroje, že se dítěti nedaří dobře. A že bych měla vstát z vany a chodit. Ale neměla jsem sílu a kolem byly dva bílé pláště... Nechala jsem to na nich... Když se to projevilo i na přístrojích, vyhnali mě z vany. jak jsem vstala a udělala pár kroků, do 5 minut bylo dítě na světě... Lizzie, lékaři jsou jen lidé. Dělají chyby. Nejsou neomylní. Necítí to, co ty. Vycházejí z průměrnosti. Neznají tě. Neví, kde máš práh bolestivosti. Abych to shrnula - pro mě je porod v porodnici stejně rizikový, jako doma. Porod v pražských továrnách na děti snad i rizikovější. Instinktivně volím menší porodnici, kde budu, doufám, více v bezpečí :-) Doma bych nerodila, protože bych se styděla řvát - takže, ačkoli bych ráda rodila "doma", paradoxně náš panelákový byt pro mě také není bezpečné prostředí. Kéž by mohly fungovat porodní domy... |
DENISA | (IP adresa 68.34.61.108) |
• |
12.8.2007 23:35:47
No, Martino, vystihla jsi to naprosto presne. Ja z tohoto, neda se rici clanku, nazvala bych to spis dramatickym dilem, pocituji, ze autorka se rozhodla pro porod doma, a protoze to proste nezvladla, tak hleda chyby jinde a je z toho az hystericka. Pouziva nechutnych vyrazu jako vymackavani hnisu, plexisklova krabice (neuvedomuje si, ze diky teto krabici by neprezila spousta deti), resi sex po par tydnech po porodu atd, atd. Naprosto bych brala clanek upozornujici na neslusne chovani doktoru s pochybnostmi o spravnosti jejich lekarskych postupu, bohuzel s tim se setkavame velmi casto, ale tohle je odjinud. Navic jak uz tu nekdo psal, misto toho aby si napr. stezovala na prislusnych mistech a pak se snazila uz to neresit a radovat se z mimina, skodi tim predevsim a nejvic svoji dceri.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.