12.8.2007 23:28:21
přidávám se k předchozím příspěvkům Štěpánky a Markyttky a naprosto s nimi souhlasím. Je mi opravdu moc líto, co se Vám přihodilo. Soucítím s Vámi. Brečím tu a vadí mi ty agresivní bezcitné příspěvky, čistě rozumové úvahy a odsudky. Neberte si je k srdci!!!
A nezapomeňte, že všechno se dá napravit a uzdravit! Určitě Stázince pomůžete překonat ten nepříjemný start. Porod je samozřejmě důležitý, ale předchází mu neméně důležitých 9měsíců a po něm spousta dalších let:-))!!! Pocity viny vám nepomůžou, tak se dlouho netrapte:-) myslím na Vás Stáňa |
12.8.2007 23:20:47
Kudlo, v případě ohrožení života je to samozřejmě jiné. Ale pokud je pacient schopen rozhodování, měl by tu svobodu mít. Ostatně ze zákona ji má, jen někteří doktoři to odmítají respektovat.
|
12.8.2007 23:18:37
Zuzano, holení je pro mě přinejmenším otravné a hodně nepříjemné. Kvůli možnosti, že by se někomu blbě šilo, se mi nechce znovu absolvovat celou řadu dní nepohodlí - hnusně píchající a škrábající, případně zarůstající chloupky. Doktor stráví šitím řádově minuty, kvůli kterým mám mít mnohokrát delší dobu velmi nepříjemné pocity. Navíc ve spoustě případů se nic šít nemusí - dva porody jsem absolvovala bez nástřihu nebo natržení (ty první dva bohužel s rutinním nástřihem).
|
12.8.2007 23:18:11
Lído, já myslím, že jsou situace, kdy to jde, a kdy to nejde, že nemůžeme zase po doktorech chtít zázraky (když jde třeba o záchranu života, tak mu těžko zazlívat, že se neptá). Také jsem se setkala s pocitem, že moje "přirozeňáckoporodní" přání by v některé porodnici nebyli schopni akceptovat, protože oni to prostě "umějí jinak", přirozený porod vyžaduje trochu jiný přístup a asi i trochu jiné vnímání toho, co se děje ("přirozeňáci" jsou třeba ochotní čekat déle při přenášení miminka, na vyjití placenty apod.) a ten "klasický" doktor by při tom třeba už měl pocit, že něco zanedbává. Tohle jsem jim za zlé neměla, ale radši jsem šla jinam.
MMCH, kamarádka je zase opačný extrém, chtěla rodit císařem (a měla k tomu důvody, velké mimi koncem pánevním) a taky se s ní moc nebavili (nechali ji trápit a pak jí toho císaře stejně udělali). Takže ti doktoři to mají taky těžké. Neměla bych jim za zlé, že dělají věci tak, jak je umějí, a nechtějí se pouštět do experimentů, ale měla bych jim za zlé nelaskavost, necitlivost, hrubiánství, neochotu s pacientem komunikovat. |
12.8.2007 23:12:28
Hani, já myslím, že Lucie má určitý psychický problém, snad se nemůže vyrovnat s realitou, až příliš se upíná k vlastnímu ,,pojetí" života. Ať byl přístup zdravotníků jakýkoliv, právě tohle to ještě zhoršilo..Takže, jak již jsem zmínila, byla by vhodná psychologická pomoc, neboť pokud bude vychovávat dcerku v podobném duchu a přenášet na ní všechny své obavy..no, ublíží tím akorát právě své rodině..
Ano, rodily i mladší maminky, zdaleka ne v ideálním prostředí a přijaly to pragmatičtěji, klidněji (byť hormony také dělaly své), opravdu převládla radost nad miminkem.. |
12.8.2007 23:09:52
Zuzano, myslím, že na nástřihu ani na holení jako takovém samozřejmě nic nebezpečného není, u toho nástřihu versus natržení je to IMHO hodně věc názoru (a kliky).
Podstatný rozdíl je ovšem v tom, jestli Ti doktor řekne - teď to musíme střihnout, protože (a uvede důvod,) nebo jestli Ti to udělá rovnou bez řečí. Jasně, že někdy na to není čas, jasně, že nejdůležitější je přežít, ale Tobě se zřejmě dostalo toho, čeho autorce ne - mluvili s Tebou a nevzbudili v Tobě pocit, že tam jsi páté kolo u vozu. |
Hana | (IP adresa 217.196.215.225) |
• |
12.8.2007 23:09:07
Ať Luciin zážitek z porodu je sebeotřesnější,přijde mi vůbec divné, že v jejích pocitech převládá sebelítost nad radostí ze zdravého miminka. Její vybásněné představy jsou tytam a teď je třeba hledat viníka.Co se týká například toho nástřihu, připadá mi, že si představuje nástřih hráze jako řez vedený rovně přímo přes hráz ke konečníku. Už jsem četla ten článek 3x a vždycky mě na něm zarazily další a další věci. Nechci se Lucii smát, ale připadá mi jako velké dítě. Na porod se možná důkladně připravovala po stránce duchovní, ale z praktického hlediska je úplně mimo, což mi u sedmadvacetileté ženy, která se na porod údajně připravovala, nepřijde normální. Co se týká zdravotníků, spousta věcí mi taky vadí, ale v tomto případě si myslím, že s Lucií už na příjmu nebyla rozumná domluva a pak se nabalovaly problémy jeden na druhý. Je mi jí svým způsobem líto, ale jejím lékařem ani PA bych tedy být rozhodně nechtěla.
|
12.8.2007 23:06:07
Jíťo, uvedu takovou paralelu: mimo jiné dělám správu počítačů. Pokud uživatel má nějaký problém, navrhnu mu řešení a zařídím se podle rozhodnutí uživatele. Jestliže třeba mám názor, že by bylo nejlepší celý počítač přeinstalovat, ale uživatel si to nepřeje, budu jeho rozhodnutí respektovat. Stejné právo má "uživatel" svého vlastního těla.
|
zuzana | (IP adresa 85.207.12.202) |
• |
12.8.2007 23:01:12
Takže není to moje teorie snad jen názor, to snad ještě můžu??? Nikdo mě neoblboval byla jsem nastřižena, upozornili mě díky bohu provedli. Opravdu je to můj názor, že čistý řez se šije a snad i hojí lépe ale asi jsem úplně blbá, nebo ty seš výjimka. Kamarádka se natrhla jak příčně, tak podélně samozřejmě až po konečník, neseděla dlouho opravdu dlouho. Já tak tři dny, sex zhruba po osmi týdnech. To samé jsem absolvovala ještě dva krát a seděla jsem už druhý den jak podruhé, tak po třetí. Díky bohu za nástřih, moje děti mají opravdu velkou hlavičku 38, 39, 40cm. Tak snad to nebude jen propagandou a oblbováním. Nikdy bych nezpochybňovala WHO, takovej frajer nejsem, sama se držím některých doporučení a to hlavně co se kojení týče. Nepochopím jen pokuď je klystýr tak nebezpečný, proč se provádí??? To opravdu nevím a jen svůj pocit jsem psala, že bych nerada přivedla dítě na svět mezi výkaly. Porod se mi vyvolával, teda jsem se spontánně nevyprázdnila a i přez klystýr něco uniklo a uvědomovala jsem si to i přez pekelné bolesti. Bylo mi to zdaleka nepříjemnější než samotný klystýr(naštěstí to bylo opravdu jen trošičku). A v čem je nebezpečné holení? Opět opakuji, každá se může oholit doma sama, nebo může pomoct partner. Stále mi nikdo tady nedal dostatečné vysvětlení, proč je potřeba dělat hysterii z klystýru, holení a nástřihu. Mělo by se to asi zvažovat a né aplikovat samozřejmě paušálně, ovšem holení mi nikdo nevymluví, je problém se oholit doma? Ptám se po několikáté, já myslím, že není a taky opravdu stačí v okolí hráze.
|
& |
12.8.2007 22:54:20
Jeste jsem k tomu nasla toto:
Služební postavení (nebo jen to, že jsem tu místní) dominuje nad pohlavím i stářím. Je to tedy opačně než s pozdravem: když někam vstupujeme, první zdravíme, ale na stisk ruky čekáme – ať už jsme žena nebo starší člověk, u mládeže ani nemluvě. Napřažení ruky ke stisku však není vždy jen výrazem nadřazenosti, ale také milého pozvání k rozhovoru, uvedení ke stolu či do skupiny přátel, nabídnutí pomoci. Je to krátký obřad, který ač beze slov, hodně toho říká. Vždyť nabídnutým stiskem ruky také nabízíme přátelství, stvrzujeme dohodu o tykání, nabízíme usmíření nebo se k něčemu nepohnutelnému zavazujeme. Víme také, co to znamená, když na napřaženou ruku druhá osoba svoji ruku nechá podél těla či v kapse! Proto jsem zde věnoval tomuto aktu trochu víc pozornosti. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.