PajaMM |
18.8.2007 19:14:40
Jeeeeeeeeeeee, Rachel, no tak ono je to teda jedno :-))) To se mame tedy nac tesit :-)
|
Ráchel, 3 děti | (IP adresa 195.22.60.229) |
• |
18.8.2007 19:07:49
no,Danielo, aby ses nedivila! Náš sedmiletý syn na mě začal loudit náušnici zrovna před měsícem :) - má teda smůlu, mě to připadá na tak malejch chlapečcích ohavný :) jo, a taky chce bejt na pankáče... nechápu, kde to bere :) je celej šťastnej, když ho alespoň trochu nageluju, no úplnej seladon! po tátovi to teda nemá...
|
18.8.2007 19:06:09
Danielo, já mám v uchu též tři dírky, tu třetí mi tedy kdysi (blbé puberťandy) píchala kámoška, když jsem nad tím pak přemýšlela, nafackovala bych si, ale budiž.
U nás je zajímavé to, že jsem přišla s třetí náušnicí domů..mamča mi tehdy vynadala..za pár dnů přišla mnohem mladší ségra (tehdy ještě těžce na základní škole), to už tedy mlčela..no a za měsíc měla 3. dírku v uchu i mamka:-)))) To jen taková perlička.. |
PajaMM |
18.8.2007 19:02:38
Rachel,
ja si nechala nastrelit nausnici nekdy v puberte a nemela jsem problemy zadne. Ale ja si do usi muzu dat cokoli, i drat a nicmi to nedela. Takze mozna proto...Ale je pravda, ze ta nastrelena dirka mi zaroste, kdyz v ni nebudu mit nausnici. Ty pichnute mi nezarostou ani nahodou... Tak si snad radeji budu prat, abychom meli zase chlapecka, abych se s temi nausnicemi nemusela rozhodovat :-))) |
Ráchel, 3 děti | (IP adresa 195.22.60.229) |
• |
18.8.2007 17:22:56
Danielo, píšeš: S pichanim... vidim, ze jsem se tehdy rozhodla dobre, protoze je to paradnice a chce vsechno, co ma maminka... Zaroven je ale velky bolestinek, takze by se bala si ouska nechat ted pichnout...Takze v jejim pripade to byla volba spravna, i kdyz jsem to tehdy nevedela :-)
to je naprosto přesné, takhle to u nás taky vnímám. Co se týče nastřelení - mám kamarádku, která si teď v dospělosti nechala nastřelit náušnice a měla s tím asi měsíc problémy, bolelo ji to, nic jiného než zlato mít v uších nemůže déle, než jeden den...podobné, jak jsem to měla já, tedy problémy, kterých jsem chtěla dceru ušetčiř. |
PajaMM |
18.8.2007 16:39:09
A jeste doplneni - neodpovedela jsem na otazku, zda bych poslechla sveho gynekologa. Pred prvnim porodem mozna ano, protoze jsem nemela takove info a nevedela poradne, co chtit muzu a nemuzu a co oni mi muzou a nemuzou a proc...Ale ted uz ne.
|
PajaMM |
18.8.2007 16:37:17
Zuzano,
jak rikam, ja se holim, takze na to jsem se sve dr ptat nemusela :-))) Ale kdybych se neholila, tak kvuli ulehceni prace dr bych to nedelala, ale to je zase jen ma vec, ze, je to rozhudnuti kazde z nas. S pichanim ousek s tebou souhlasim, vsak jsem psala, ze ted uz bych asi sve dceri pichnout ouska jako miminku nenechala. Ale vidim, ze jsem se tehdy rozhodla dobre, protoze je to paradnice a chce vsechno, co ma maminka. Ja mam nausnice tri. Zaroven je ale velky bolestinek, takze by se bala si ouska nechat ted pichnout...Takze v jejim pripade to byla volba spravna, i kdyz jsem to tehdy nevedela :-) A asi bych ted volila nastreleni nausnic, protoze to vazne nebolelo - me tedy, ale me zase boli maloco :-))) A verim, ze vetsina zen, ktere nechteji, aby jim nebylo provedeno nic zbytecneho a uz vubec ne bez jejich souhlasu, tak premysli i o svych detech... Ja treba jednou v jedne diskusi obhajovala, proc jsem sve holcicce nedala dudlik a nechci ho davat ani dalsimu ditku...ktere teda jeste nemame :-) Jsem k tomu rozhodnuta, pokud to nebude nutne. U Klarky nebylo a ja jsem tomu rada :-) Takze vim, co diskuse sezere casu :-))) |
Zuzana | (IP adresa 85.207.12.202) |
• |
18.8.2007 16:00:23
Danielo!
Já už opravdu nepotřebuji vysvětlovat, jak je holení zbytečné, už mě pravda ani nebaví se k tomu vracet. Já bych se i jen pro ten důvod ulehčení práce doktora vyholila, budu opakovat je to moje vagina co šije, šije jich za den několik, tak proč né, to se týče ale jenom mě. Co se naušnic týče, já věřím, že né každému to přijde jak plně srovnatelný zákrok ale já to ani tak nebrala(těžko se zavděčím všem). Já chtěla jen vědět, jestli nepotřebnost a zbytečnost některých zákroků řeší některé ženy jen v oblasti svojí vaginy, nebo uvažují tak i jinde. Jsem velice ráda, že většina áno. To, že jsme zákonní zástupci svých dětí je snad každému z nás jasné, ale to snad není argument na zbytečnost píchání oušek. Těší mě, že si se o píchání radila se svoji doktorkou, ovšem nevím jestli ve valné většině pediatři na píchání nevidí nic špatného a teď jsme u toho, kdyby si se ptala svého gynekologa na holení a on by ti řekl je to důležité, navíc to nic není, dělá se to tak si to nechte udělat, poslechla by si??? Píchání může být nebezpečné, ale ani kdyby nebylo proč ho nechat dělat miminkům, když už tak toho ve svým mlaďounkým věku musí zažít moc nepříjemného? Proč je neušetřit jednoho zbytečného zákroku, který můžou absolvovat, až si o něj sami řeknou a je celkem jedno kdy to bude. A porad a dokola tady jde jen o to - mit moznost volby a rozhodnout se. A nedelat neco jen proto, ze je to pro nekoho jineho jednodussi, protoze se to tak dela a podobne.... A podivej jak pěkně si to napsala, sama bych to na závěr nenapsala lépe:-). Jen dodám, dopřejme i naším dětem možnost volby u zcela zbytečného zákroku i když jsme jeho zástupci:-)) Tohle je snad moje první a poslední diskuse. Nevěřila bych co času to sežere a jak mi to nedá spát. |
čaroda |
18.8.2007 15:17:46
Neda mi to a taky se pripojuji...
Jako prvorodicka jsem byla rozhodnuta ze porodim v porodnici ale vedela jsem ze nebudu chtit kvuli krecovym zilam epidural a tedy to asi bolet bude...ale uprimne jsem si FAKT ani v nejmensim nedovedla predstavit ze to bude bolet TAK MOC!!! Fakt to byl POROD!!! Tot vase zdeseni ze to bolelo-doma by to bylo stejne spatne, zrejme horsi hlavne pro holcicku. Mela jsem nacteno, byla jsem na kurzu tak jsem moc dobre vedela ve ktere fazi porodu jsem a co mam delat, to jste nevedela?? i kdyz chtela jste rodit doma..tak snad ano?! Kazdopadne ja doktora jsem 3x behem tech 9ti hodin, pokazde to byl jiny...pri uvodu, v polovine a tesne pred koncem. Jinak jsem "rodila" sama (kdo jiny taky za me , ze?... :))a v druhe dobe tam byl manzel..na konci sestra ktera privolala doktorku. Docela jsem ted s odstupem s celym prubehem vcelku spokojena, urcite jsem nebyla hystericka ani nekricela, nejak se mi na to nedostavalo sil a prislo mi to zbytecne. Kdyz kricite jen tak do vetru tak je to na prd...neco jineho je dat to do kontrakci. Ale je fakt ze bezprostredne po porodu a tak do pul roka jsem na porod vzpominala jeste v barvach a nez jsem zapomnela - byl to hodne silny zazitek. No a ke kontrakcim - ony jsou spousteny skutecne HORMONEM Oxytocinem ktery se tvori v mozku (v hypofyze)-to co pichaji je fakt ten hormon a zadny jed nebo za co to povazujete!!! Hysterii pretrvavajici do konce sestinedeli celkem chapu ale musite se nad to prenest a soustredit se na svou holcicku a byt klidna kvuli ni!!! Ona muze byt nervozni protoze je na vas naladena a podrazdenost z vas citi. Ted musite byt silna a kvuli ni na vse co vam pripadalo osklive zapomenout. Chodte hodne ven na slunicko dobit baterky a koukat do prirody. Priste to snad budete zvladat lepe, hlavne si dopredu vyberte porodnici a sezente si tam porodni asistentku s tim ze jste stydliva a chcete jednoho doktora a soukromi...holt vas brali jako rizikovy pripad proto jich tam bylo tolik a nebyl cas na predstavovani. Budte rada ze je mala oki a zdrava!! Apgar skore 8 po takhle nepostupujicim porodu je fakt spiskove, budte na ni pysna!! DRZIM PALCE :) |
PajaMM |
18.8.2007 14:20:25
Zdravim, jsem zpet a docetla jsem vas.
Zuzano, k tomu holeni - ja se treba holim, protoze se mi to libi, chci to a nevadi mi to. Ale chapu zeny, ktere se neholi, protoze nechteji. Navic nektere po holeni maji i problemy, vis? Ne kazda to snasime dobre. A proc se ma zena holit jen proto, aby mel doktor praci jednodussi??? Jiny vyznam holeni nema. Jestli chces rict, ze pri neoholeni se muze vyskytnout infekce...no, muze. Ale mnohem pravdepodobneji se vyskytne, kdyz je zena oholena, zacnou ji rust chloupky, zacnou zarustat (mne se to dela velmi casto) a ten zarustajici chloupek zacne hnisat.... K tomu pichani ousek - moje dcera je pichnute ma. Radila jsem se o tom s nasi detskou lekarkou a shodly jsme se na tom. Ano, ja o dceri rozhoduji sama, jsem jeji jediny zakonny zastupce (pro Miladu:-) ). TEdy to bych lhala, rozhoduji o ni s mym muzem, ovsem podle prava od do toho nema co mluvit :-))) To je ale uplne mimo. Rozhodovala jsem se tehdy podle dostupnych informaci, podle toho, ze jsem se o tom radila s lekarkou, ktere jsem duverovala. TEdy jsem na tom stejne jako Rachel. Vim, ze kdybych mela dceru ted, pichnout ouska bychom ji asi nenechali, pisu asi, nase rozhodnuti neni jednoznacne, protoze info ted nesnahime, neni to pro nas aktualni. Takze nazory se behem zivota meni a vyvijeji. Taky jsem tu psala, ze jsem byla proti porodum doma a nazor jsem zmenila. A porad a dokola tady jde jen o to - mit moznost volby a rozhodnout se. A nedelat neco jen proto, ze je to pro nekoho jineho jednodussi, protoze se to tak dela a podobne... |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.