12.8.2007 21:58:52
Takže asi takhle..čekej to horší, doufej v to lepší. V oblasti porodnického personálu dost trefné motto..a jak říkám, můžou mě jen mile překvapit.
Jinak zastávám ten názor, který tu padl..ženy rodily vždycky a za mnohem horších podmínek. Samozřejmě bych chtěla a měla dostat pro sebe a svého mrňouse jen to nejlepší..ovšem nakonec, to (ostatně jako v mnoha jiných aspektech života), dopadá tak, že co si sama nezařídíš to nemáš. Takže..radši zatnu zuby, no a pak děti můžu ,,rozmazlovat" (v mezích) celý život.. Jak už jsem jednou psala..narodila jsem se poměrně rychle, v zimě, no a mámě tehdy na pokoji zrovna bílili a měnili okna, takže všechno dokořán..porod snášela dobře, ráno běhala, ovšem pro žádnou novopečenou mámu, to není super start do maminkovského života..jistě jí to s*alo..ovšem teď o tom hovoří s úsměvem, taková ironie. Ráchel, já to beru tak, že život je boj..a právě život mě tomuhle mottu naučil. |
Grainne |
12.8.2007 21:56:23
Ústavy jsou plné přidušených dětí, které se narodily doma.
|
Grainne |
12.8.2007 21:54:41
V porodnici NIKDY nedojde k poškození dítěte.
|
12.8.2007 21:54:16
Ráchel, spousta věcí by se MĚLA dělat tak a tak..bohužel vím, že tomu tak často nebývá.
|
Klara | (IP adresa 212.111.4.122) |
• |
12.8.2007 21:50:37
Máš štěstí ,že ti tvé dítě doma neumřelo.V případě komplikací by jsi proklínala naše zdravotnictví a rychlost naší záchranné služby.Ty které si s tvého přístupu vezmou příklad by si měly uvědomit ,že berou plnou zodpovědnost za zdraví dítěte .Naše sociální ústavy jsou plné postižených dětí ,které měli v životě smůlu na blbou matku ,která chtěla´´intimně rodit doma´´ a byly přidušené.
|
SIm | (IP adresa 194.108.166.5) |
• |
12.8.2007 21:42:48
no nevím - tobě připadá podání ruky iniciované mužem jako vřelé a přátelské gesto? Já to vnímám přinejmenším jako projev nadřazenosti, zvlášť když mi ji strkají pod nos muži mého věku. Podle společenských pravidel je to žena,kdo podává ruku muži, ne naopak.
Podávání ruky lékaři je značný nešvar a nezdvořilost. Mimochodem, ženy lékařky se do toho hrnou mnohem méně. Já tuším, že někoho naštvu, ale to není nic proti doktorům. To jsou prostě pravidla společenského chování. |
SIm | (IP adresa 194.108.166.5) |
• |
12.8.2007 21:28:36
myslím, že tohle je podstata věci - v normálním světě máš právo rozhodovat, co se stane s tvým tělem, tvým pohlavím. Když to někdo nerespektuje, jsou na to paragrafy. A nemocnici - zlom. Rozhodují druzí. Tvoje tělo se stane cizím majetkem. Jenže tak to být nemá. tahle totalita nemá žádné právní opodstatnění. Je to jen úzus. Zvyk. Takhle se to zkrátka dělá už x let a bude se to tak bude dělat i dál.
Opravdu si myslím, že žena má mít právo volby, ať už jde o epidurál, elektivního císaře (alternativci mě poplivou) nebo přirozený porod bez medikace. Je to ostatně její tělo, její dítě, její život. Její riziko. A ano - její peníze, když si za to zaplatí. Ostatně ve "vyspělých zemích" je takovýto přístup normou. opravdu si myslím, že není vhodné, aby žena šla do porodnice s vědomím, že je dost silná, aby si vše potřebné "vydupala a vyřvala". dupání a řev jsou neefektivní a nevhodné pro porod. Sama bych dala přednost rozumné partnerské dohodě. Dopředu. A pokud jde o holení a jiné procedury, které mohou být vnímány jako ponižující - nevím, proč mi holili přirození před císařem. Ale narovinu - nevadilo mi to. Na rozdíl od jiných věcí. Proč? Protože jsem z gest a celkového projevu sestry, které to prováděla, cítila, že mě nechce ponížit. že má ke mně úctu, i když mi holí pipku. Nezáleží na tom, co se dělá, ale jak se to dělá. |
12.8.2007 21:26:32
Lucie, Váš příspěvěk jsem četla již včera a v noci - při kojení - o něj přemýšlela. Vyvolal vzpomínky na můj vlastní porod. Rodila jsem v porodnici, kterou za mě vybrali lékaři. Porod probíhal podle nemocnice, nikoliv podle mě - formuláře, spousta opakujících se vyšetření, osamělost, o žádné intimitě nelze hovořit. Miminko jsem viděla minutu, pochování přes zavinovačku, žádný pokus o přiložení se nekonal. Strávilo dva dny v inkubátoru, přes to, že bylo v pořádku. Viděla jsem ho pouze jednou za tří hodiny, v noci vůbec. Když se zadařilo, bylo mi dovoleno ho zkusit nakojit nebo vykoupat. Když byl na dětském oddělení frmol, vykoupali a nakrmili ho beze mně.
O tom, jak by měl proběhnout můj porod, jsem měla zcela odlišnou představu. Skutečnost mi značně ztížila první kroky v novém životě s miminkem. Krvácet po porodu jsem přestala až po třech měsících. S manželem jsem se zatím nemilovala....miminku bude zítra 15 týdnů. Žádné porodní trauma však nepociťuji. Nebyla jsem v porodnici kvůli sobě, ale kvůli svému dítěti - to ono tam bylo v hlavní roli, ne já, všechno, co se dělo, bylo proto, aby se ONO narodilo a bylo zdravé a za pár dní jsem si ho mohla odnést domů, kde už bude záležet vše jen na nás, rodičích. Lucie, zapomeňte. Že to nedokážete? Dokážete...zvládla jsem počít a porodit své dítě, sebrat se a odejít z místa, které vás stresovalo, zvládnete všechno! Přišla jsem do nemocnice, protože jste hledala pomoc pro své dítě. A té se vám dostalo. Holčíčka se narodila a obě jste to přežli ve zdraví (alespoň v tom fyzickém)..Dívejte se na svoji holčíčku a myslete na její budoucnost, neohlížejte se. Pláče ve spánku? Dejte si ji do šátku, noste jí u sebe, chovejte jí. Máte pocit, že má strach z vody? Napuste si vanu a koupejte se spolu. Pokud máte pocit, že vám bylo hodně ublíženo, tu nemocnici zažalujte. Ale myslete na to, jako na něco, co se stalo, co je pryč, za vámi, jako na něco neosobního. Myslete na svoje dítě, na svoji rodinu, všechno ostatní je nepodstatné. |
12.8.2007 21:24:47
Lízo, jistě. NIcméně třeba já u prvního porodu byla v situaci, že jsme byli bez auta. Resp. měli jsme starou dodávku Š 1203, kterou jsem ovšem musela roztlačit, pokud jsem se chtěla svést a která těsně před termínem do věčných lovišť odešla úplně. Moji rodiče a brácha jsou neřidiči, manželovi rodiče auto mají, ale velice neradi půjčují - nabídli mi odvoz, ovšem jak tchyně, tak tchán mají vyježděnou trasu garáž-chata a jedou-li jinam, je to děs běs... no a já jako těhotná jsem se s nimi bála o život :o))) Ehm, hormony... Jak manžel, tak já, nejsme zrovna společenští, z toho vyplývá i omezené množství přátel - já měla jednu kamarádku v záloze, která by mě mohla do porodky hodit... pokud by zrovna nebyla v práci nebo nemusela zaobstarat svoje děti. A pokud bych si vzala taxíka, tak opět jenom na nějakou dojezdovou vzdálenost, rozhodně bych s ním při porodu nejela trasu Praha - moje oblíbené Vrchlabí :o/ už jen z ohledu k řidičovi ;o) Ostatně, jinam než do nejbližší porodnice by mě nehodil ani tchán, to mi řekl zcela jasně (původně jsem u prvního porodu na doporučení kamarádky jeden čas uvažovala o porodnici kousek za Prahou). Njn, pokud je někdo společenský, určitě se mu i auto shání líp, než když to spolu táhnou dva samotáři :o)
Určitě máš pravdu, já to posuzovala podle své situace z pozice oněch "samotářů" a vyhovující porodnicí přes půl republiky :o/ ----------------------- |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.