| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Ostravě

[<<Předchozích 610] Příspěvky 611620 z 1185 [Dalších 565 >>]
Jana, Jakub 9 měsíců
(IP adresa 84.42.221.143)
  • 
12.8.2007 20:12:28
Já rodila v Porubě a měla jsem rizikový porod. Všichni se ke mně chovali příjemně, vždy mi bylo vše vysvětleno, jak na porodním sále, tak i na šestinedělí.Personál na obou odd. byl velice ochotný. Strávila jsem na porodním 2 dny kvůli vyvolávanému porodu a na šestinedělí 2 týdny, takže mohu co porovnávat.

Takže tuto porodnici mohu doporučit, tak jako ji doporučilo hodně mých známých mě.
Beéli
(IP adresa 193.165.176.33)
  • 
12.8.2007 20:03:20
Přestože jsem tu "diskusi proti Boudicce nejstpíš začala,
"diskuse" jako ...jsi krááva... jsou úplně na stejné úrovni jako ten 1. Boudiccin
nechte jí právo na názor a nechovejte se uboze
12.8.2007 19:41:25
Vkládáš mi do úst něco, co jsem nikdy neřekla... S tebou diskuse na původní téma nepřichází v úvahu, odvádíš pozornost někam úplně jinam. Mysli si co chceš, jsi demagog....
SIm
(IP adresa 194.108.166.5)
  • 
12.8.2007 19:40:16
no jestli to nebude tím, že na dodržování etických standardů nikdo nedohlíží. Všechno pak záleží jenom na tom, jestli dotyčný primář nebo ředitel na tohle sám dbá.
Když ne, můžeš si stěžovat, kde chceš. Standardní přístup je: přežili jste to? Přežili. Tak vidíte! Na co si stěžujete?
Skutečnost, že podle WHO je zdraví definováno jako "stav tělesné a duševní rovnováhy", a že posttrauma (diagnóza F43.1) způsobené nedodržováním etických norem je tedy těžká zdravotní újma, je tiše zastírána právě oněmi "laktačními psychózami". "Vždyť my za nic nemůžeme, to ty hormony!" Obvykle toto vysvětlení ještě zahájí úvodem "jistě dobře víte, jak vás hormony ovlivňují". Existují dokonce lékaři ochotní tvrdit, že "laktačka" postihuje 10% i více žen. (Podle WHO trpí poporodní psychozou 0,1 - 0,2 % žen).
12.8.2007 19:38:50
Jsem z článku upřímně "vystrašená". Mám za sebou jako miliony jiných žen akutní císař po X hodinách přirozeného porodu, šlo nám oběma o život. Rodila jsem v Ostravě.... Zachránili nás. A o co mi při porodu šlo? O život. Nezajímalo mě nic jiného, než "život". Jste moc hysterická, upjatá a nejvíce Vám vadí, že jste sešla ze svého plánu rodit doma. Doma by jste sice odsála hleny, ale taky by jste se roztrhla, podle toho co píšete, a potom by jste se svým manželem nebyli schopni pomoct své dceři. Píšete spoustu výlevů, spoustu nehezkých zážitků, které, promiňte mi, nemůžete mít... Není možné, aby to proběhlo tak jak popisujete. Není to reálné. To bychom měly všechny. Nejste výjimka, jste jen a jen upjatě hysterická. Máte dceru, buďte šťastná a nechte si ten nejkrásnější den přehrát v hlavě znova. Možná tam najdete něco krásného... třeba narození Vaší dcery. Máte podle mě naběhnuto na vážnou psychickou poruchu. Ale ne to vinou nemocnice. Věřím, že Vaše dcera nebude žít v nereálném světě. Doba je prostě jiná. Je nutné se přizpůsobovat. Pěkný večer přeji.
&
12.8.2007 19:36:31
Zuzano,

Urcite to jde jinak nez, aby te prohlizela skupina lidi s niz se ti nikdo nepredstavi. Nebo aby odvezli dite na neonatologii a zamezili manzelovi vstup, nebo aby ti nikdo nerekl, proc je tvoje dite pryc pres noc.
Jak uz jsem psala nerodila jsem v CR, ja jsem na zacatku tehotenstvi vyplnovala, krome jineho dotaznik, jestli jsem verici, pripadne jake nabozenstvi, jestli nemam nejaky traumaticky zazitek, jestli mi nevadi, kdyz mne bude vysetrovat muz atd...
Lucie je sice citlivejsi mozna to pise az moc dramticky... Ale nemeli by se spis zdravotnici prizpusobit individualite pacientu, nez obracene...
12.8.2007 19:35:25
Jo a nevím, jestli ty citace z těch knih tam vložila autorka článku (předpokládám, že ano), ale všimla jsem, že je tam uveden i rok a od těch dob se opravdu hooooodně změnilo. Tedy pokud je to rok vydání. Kdyby autorka měla rodit v té době (z které pocházejí citace), tak by mě zajímalo, co by o svém porodu napsala, protože tehdy by se s ním vůbec nikdo o ničem tuplem nebavil.
12.8.2007 19:31:19
Ale já jsem psala, že jí měli doktoři informovat a také jsem psala, že určitě všechno neproběhlo správně. Přečti si to znovu.
Co se týče oholení a nástřihu, máš určitě pravdu. I když co se týče ochlupení, tak to bez problémů doroste a s nástřihem a natrhnutím má zkušenosti moje kamarádka. Poprvé jí nastřihli a v pohodě a podruhé ne a natrhnutí jí bolelo ještě 4 roky po porodu (dál nevím, už jsme se o tom nebavili), takže všechno má něco. Ale pokud to nechtěla, neměli to dělat. Ale to vše mohla uvést ve svém porodním plánu. Já s tím v zásadě souhlasím (co jsi napsala). Tady evidentně nefungovala komunikace mezi rodiči a personálem a to oboustranně. Navíc mi připadá, že rodiče chtěli porodit doma a nebyli připraveni na případné komplikace a nutnost dojet do porodnice a ani na porod doma (nebo jsem možná ten začátek špatně pochopila). Na porod doma se přece dá najít porodní asistentka nebo dula, která k porodu přijede. Když přijdou komplikace je dobré mít porodní plán, vybranou porodnici, o které vím, že mi vyhoví v mých přáních (pokud nějaká mám). Opět je možné mít domluvenou PA nebo dulu. A vzít s sebou porodní plán.
Někde jsem tady viděla příspěvek od Patrika o tom, kde rodili a někde pod tím příspěvek od jiné maminky, která rodila ve stejné porodnici a její porodní plán byl respektován a byla spokojená. Chápu, že vše je o lidech a nikdy nevíš, kdy narazíš na "blbce", ale myslím si, že kdyby autorka článek napsala s větším časovým odstupem, tak by se na některé věci dívala jinak, i když nepříjemný pocit z porodu by asi zůstal. Některé výroky mi opravdu připadají "trochu přehnané". Také jsem si užila svoje a měla různé komplikace, ale taková silná slova bych nepoužila. I můj lékař a porodník mi řekl, že jsem si vybrala samé "lepší" komplikace. Ale zvládla jsem to a jsem šťastná. Čas spoustu věcí uhladil a největší odměnou je smích mých dětí.
Co se týče problémů po porodu, které autorka má, tak bych určitě vyhledala psychologa. Všechno nemusí být spojeno jen se zážitkem z porodu, ale poporodní deprese není žádná zvláštnost a neměla by se podceňovat. Z toho, co bylo napsáno, neumím posoudit, jak je to vážné či nikoliv. Ale to už jsem psala někde výše. A za pomoc se nikdo stydět nemusí.
Jitka
(IP adresa 88.101.52.194)
  • 
12.8.2007 19:29:14
Čtyřmi stupni se rozlišuje ruptura hráze. Při klešťovém porodu se nástříh hráze dělá prakticky automaticky, tzn. že i ruptura hráze je v tomto případě velmi pravděpodobná. Ruptura dělohy je něco zcela jiného.
12.8.2007 19:09:48
Asi bych netvrdila, že manžel "nikdy" svoje odvody na zdravotním pojištění nevyčerpá, protože to nikdo z nás nemůže říct. Nikdy nevíš, s čím budeš nemocná, jak dlouho a jak drahá léčba to bude. Přeji manželovi pevné zdraví.
Jinak mi nedávno moje dětská doktorka říkala, že jeden rozbor krve stojí 600,-. Nevím přesně, o který šlo, to už jsem zapomněla, ale bylo to něco poměrně běžného. Bavili jsme se totiž o rozboru klíštěte na boreliózu a jeden poskytovatel na internetu ho nabízel něco přes dvě stovky. Tak mi říkala, že je to levné a uváděla tuhle cenu u jednoho rozboru krve.
[<<Předchozích 610] Příspěvky 611620 z 1185 [Dalších 565 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.