zuzana | (IP adresa 85.207.12.202) |
• |
12.8.2007 19:06:03
Konečně to někdo napsal jak to je. Dítě většinou leze vagínou a tak to je správně, nevěřím, že některé z nás to je snad příjemné ukazovat, ale jinak to nejde a myslím se na to dá připravit počas celého těhotenství v poradně.
|
• |
12.8.2007 18:34:18
Autorka článku si stěžovala na bolest a taky se tomu opravdu divím, právě prý díky podaným medikamentům byla ukrutná, nevím jak mohla vědět jak by to bylo bez nich.
|
Radka | (IP adresa 194.108.132.197) |
• |
12.8.2007 18:32:13
Ahoj Lucko,
naprosto rozumím a chápu všechny Tvé postoje. Z porodnice jsem měla podobné dojmy. Ačkoliv jsem některé věci nevnímala až tak vyhroceně třeba jako "znásilnění" nebo "ránu do břicha dítěti" či že "porod je sexuální záležitost", přesto i na mně personál působil stejně hekticky, střídal se jako anonymní nezvaná návštěva, dokonce jsem byla šťastná, že jedné sestře skončila směna a já si řekla "tak, teď můžu začít rodit". Také jsem nebyla schopná se otevřít, rodila jsem nakonec císařským řezem jelikož malému se v břiše podle ozev přestávalo dařit, také jsem dítě viděla až několik hodin po porodu a dva dny jsem na šestinedělí zírala na dveře a čekala až mi malého dají na pokoj. Sestry na šestinedělí nabručené, dokonce jsem je slyšela se vysmívat jménu mého syna (měla jsem pokoj hned naproti sesterně). Nevěděla jsem u personálu jesti je dotyčná lékařka žen nebo miminek, stejně tak u sester. Těhotenské hormony a sedativa po císaři u mně způsobily naprostou neschopnost uplatnit právní vědomí a dožadovat se některých věcí, které mi po pár dnech byly naprosto zřejmé. Také jsem několikrát za den měla chuť utéci z porodnice, také na nás nezbyl nadstandartní pokoj... Pro nevhodné zacházaní na JIP po čísaři jsem dokonce uvažovala o podání stížnosti, ale nakonec mně to přešlo. Po návratu z porodnice jsem byla přesvědčená, že znovu už rodit nechci. Po pár týdnech už jsem ale byla plná dojmů z miminka a na porod už jsem si nevzpoměla. Nakonec jsem ráda, že jsme oba zdraví a živí. |
• |
12.8.2007 18:26:24
A může mi někdo vysvětlit co tak hrozného a traumatizujícího na klystýru je???? Ovšem, že to PA utře a taky i přez klystýr se někdy zadaří, ale snad né tolik. Tak si položme otázku, co je teda příjemnější? Pokuď někoho klystýr traumatizuje natolik, je samozřejmě možné si ho udělat doma a v nemocnici odmítnout, neudělají ho nikomu násilím.Takže oholit, vyprázdnit doma a je klid, co tolik caviku kolem toho??? A nikdo mi nevymluvý, že nástřih je horší než natržení to by potom třeba autorka článku na sex nemyslela možno sedům měsíců a né sedům týdnů. Udivuje mě, že je tak nešťastná z nevydařeného sexu po sedmi týdnech(to snad není jediná, které to v tu dobu ještě není příjemné), taky existuje snad jiná forma sexu, než samotná penetrace??? Ale na článku mi není pochopitelných spousta věcí, tak co se pořád divím? Jo a ještě k nástřihu, že by opravdu místo hráze nastřihnul stydké pysky???? To snad teda dělal asi sanitář a nepředstavil se. |
Martina, 3 synové | (IP adresa 81.201.53.39) |
• |
12.8.2007 17:05:38
Moje sestra také rodila v malé porodnici a všechno bylo fantastické, dokud se malý nenarodil přidušený a transportovali je vrtulníkem do krajské nemocnice na novorozeneckou JIP. Dítě má trvalé následky, které by mít nemuselo, kdyby specializovaná péče byla poskytnuta neprodleně. Podruhé proto rodila rovnou ve velké porodnici, personál se choval spíš stroze, ale ona byla o hodně klidnější. Naštěstí proběhlo všechno hladce, JIP nevyužili, a viděno zpětně mohla klidně rodit doma, ale po svých zkušenostech by se k tomu neodhodlala.
|
& |
12.8.2007 17:03:49
Vladko,
Ty povazujes za dostatecne se nekomu predstavit tak, ze si ma precist tve jmeno z cedulky? Bydlime v Nizozemi, se synem travime dost casu v nemoconici. Vzdycky kdyz prijde nekdo novy tak mi poda ruku a seznami se se synem. Zepta se, jak se dari a snazi se synem navazat kontakt. Pokud syna nekdo prohlizi, tak vzdy za plentou a pokud ma byt vystreni pritomny treba medik tak se mne zeptaji jestli mi to nevadi. O kazdem leku, ktery syn dostava, jsem informova co je to za lek a proc ho dostava. Stejny pristup jsem zazila i u porodu. Pred porodem jsem lezela 4 tydny v nemocnici. Nakonec muselo byt moje tehotenstvi ukonceno predcasne sekci v 31tt. U porodu se zjistilo, ze ma syn nekolik vrozenych vad. Syn byl okamzite prevezen do fakultni nemocnice. Ani jednou nemam pocit, ze by byla porusena moje dustojnost. Byla jsem o vsem pravdive informovana, akorat, ze se syn narodil s postizenim mi rekli az kdyz jsem se vratila z pooperaku. Bylo to strasne tezky, ale nedokazu si predstavit, kdyby se ke mne zdravotnici chvali stejne buransku, jako k Lucii. Jedna spolu pacientka na pokoji mela preeklamspii potvrzenou v 34tt a lekari chteli cekat do 37 tydne a pak ji vyvolat porod. Ona byla zasedne proti tomu a chtela cekat na prirozeny porod. Sice ji chodili presvecovat, ale nikdy jsem nezazila, aby ji nekdo vyhrozoval, ze zabiji svoje dite atd... Nevim, jak moc je riskantni pustit po 1. dnu nemocnici. V NL je vetsina porodu ambulntnich a rodice i s ditetem jdou domu po nekolika hodinach pokud to zdravotni stav dovoli. Mne osobne stve pristup to se musi pretrpet. Ano porodni bolesti se musi vydrzet, clovek se musi vyrovnat s kompilkacem, ale nemusi pretrpet porusovani vlastni dustojnosti ani hrube chovani... |
Dana | (IP adresa 89.102.23.109) |
• |
12.8.2007 16:58:22
Přesně tak - z jakého titulu jí budeš mluvit do toho, jestli má, nebo nemá přivést děti na svět? Její dítě může být lidsky i inteligenčně a já nevím jak daleko kvalitnější člověk a může toho vykonat daleko víc, než děti rodičů pro naši společnost (i pro tebe samotnou) "zdravých" a tudíž jaksi "plnohodnotných". Ale i kdyby ne, oni jsou rodiče, kteří čekali s láskou dítě a s láskou je vychovají. Kde je hranice toho, co je zodpovědné a co ne? Kdo je podle tebe plnohodnotný? Ten kdo má všechny smysly a všechny končetiny a určitou inteligenci? To je trochu málo, ne? Dívala ses někdy na pořady co uvádí Honza Potměšil? Jakpak by bylo všem těmto skělým lidem, kteří se nebojí těžkostí, kdyby ses mezi ně postavila a začala jim kázat něco o zospovědnosti přivádět děti na svět, když jsou fyziologicky trochu jinde než ty? A kdo rozhoduje o tom, že ty jsi mezi nimi ta lepší?
|
(IP adresa 194.108.166.5) |
• |
12.8.2007 16:26:42
ahoj Páťo, zkus mi napsat, prosím. na fitzpatrickIII@seznam.cz
|
Hanka, syn Kubík 2 roky | (IP adresa 213.29.34.245) |
• |
12.8.2007 16:24:16
Pardon, ještě musím reagovat na tento článek:
proč všichni tak věříte tomu, co se říká v odborné lékařské vědě? že každé miminko potřebuje inkubátor??? CO to je za blbost??? Pokud je miminko donošené, rychle zabalené a předané mamince na tělo, nemá možnost vychladnout, či nastydnout!!! U maminky je mu opravdu nejlíp!!! To fakt všichni věříte tomu, že když doktor něco dělá, tak je to "potřeba"???!!! Když jsem rodila já, dávala jsem si pozor, abych rodila podle svého porod.plánu a několikrát jsem opakovala ,že dítě chci k sobě, hned atd a šlo to...žádný inkubátor, jen chvilkové omytí a hned byl Kubík u mě. a že tam ta hromada lékařů je proto, abych mohla klidně porodit?!!! Já rodila s jednou asistentkou, která celý průběh porodu sledovala, na závěr dorazil i lékař a pediatr a bylo! PRoč by na nás mělo koukat 5 doktorů, pokud nejsou komplikace? České zdravotnictví je fakt hrůza, hlavně to, jak na nás denně civí několik lékařů a sester dle toho, jak se jim mění služby. fakt nemám slov, vždycky se hrozně naštvu. Hanka |
Hanka, syn Kubík 2 roky | (IP adresa 213.29.34.245) |
• |
12.8.2007 16:19:30
Ten článek je opravdu síla. nechápu, jak v dnešní době literatury, možností spoustu informací o porodu atd se něco takového může stát. Je fakt ,že pro doktory jsme my, rodící matky, občas jen kus masa. Sama jsem se naštěstí s ničím podobným nesetkala, rodila jsem před 2roky na Bulovce a vše bylo perfektní, ale člověk si musí dávat veliký pozor!! Nejlepší je, mít svůj vlastní porodní plán a trvat si na svém. Pokud všechno probíhá bez problémů, nechápu, proč by do našich porodů měli zasahovat lékaři a neinformovat nás! Porod není nemoc, ale přirozená věc a lékaři jsou tam jen proto, aby nám pomohli, pokud něco není tak, jak má.
Nezastávám názor, že porod doma je hazard (i když sama bych do něj asi nešla), že lékaři jsou oprávněni mi kdykoli cokoli píchnout bez mého vědomí atd atd. Všichni vědí, že pokud se po porodu odebere dítě matce, může z toho mít dost nepříjemné následky atd atd atd..... Pokud člověk narazí na bandu doktorů, kterým je tohle jedno, asi opravdu nic nezmůže... Přeji Vám, Lucie, abyste se z vašeho zážitku brzy vzpamatovala a vaše miminko i vy jste byli v pořádku. Hanka |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.