(IP adresa 194.108.166.5) |
• |
12.8.2007 16:19:26
ahoj Páťo, zkus mi napsat,prosím. na fitzpatrickIII@seznam.cz
|
12.8.2007 16:11:55
Pár dní po porodu je kritických?
A možná jo, vždycky jsme si z ženskejma říkaly, že pokud naše děti přežily porodnici (velké množství cizích lidí z personálu i návštěv a všechna roztomilá specifika aglomerátního zařízení), přežijou už všechno.:)) Samozřejmě, kdyby něco.., ale zase. Měla jsem dítě na fototerapii a stála jsem o jeho přesun zpět na pokoj, kromě sester tam ale pediatr nebyl, neboď odjel doprovázet nedonošence z menší porodnice k nám na kraj. Takže novorozenecké zajišťovaly jenom sestry po dobo cca 2 hodin. To je snad dostatečná doba na přesun k lékaři, kdyby něco. |
Zuzana | (IP adresa 84.47.85.23) |
• |
12.8.2007 16:06:16
Tak si te Vladko tipuju na zdravotni personal. Nemusis utocit a brat vsechno doslova. Zkus cist trochu mezi radky, vzdyt jsi zena. Tak cti znovu a znovu a kdyz si to porad nepochopila, tak bych te nechtela jako zadravotni presonal u meho porodu potkat.
|
12.8.2007 16:05:40
Lucie, odkud pochazis? Ze rise snu, fantazie a romanticke naivnosti? promin, ale nemohu si odpustit, ze tve jiste vyroky jsou opravdu trystni..."Co ty cizi lide....?.......apod." Ty nevis, ze v nemocnici pracuje pro tebe jasne cizi lide? a co na tom? jde mi snad o me dite a ne o to, kolik muzu lekaru shledne mou vaginu, jsou tam koneckoncu od toho, jak jinak bys chtela rodit????
Ad inkubator: deticky nekdy po porodu z mnoha duvodu inkubator potrebuji (udrezi telesne teploty, predsasny porod, funkce dychani, zloutenka a pod) tva holcicka ho jste z nejakeho duvodu potrebovala a jiste ti snad po porodu lekari objsanili z jakeho duvodu to bylo! Jiste to nebylo nic proti tobe, ale pro jeji zdravi!!! Porod je velmi silny emotivni zazitek, stejne tak jako obdobi po porodu. Nezapominej, ze jsi rodila poprve, temer kazdy prvni porod je opravdu tezky, znam jen malo zen, kt poprve odrodily "raz dva" s usmevem na tvari. Ad chovani personalu v nemocnici, vse je o lidech a o tom, jakou chytis smenu, stejne jako o tom, zda se "trefis" do dnu volna (napr. ja rodila vzdy v sobotu, kdy tam bylo minimu m personalu). Cely tvuj clanek je opravdu maximalne subjektivni a take se podivuji nad tim, ze jsi si nezaridila porod doma, kdyz jsi to chtela. Take doufam, ze me deti neprijdou "pod ruku" takovym pedagogum, viz tvuij pripad :o) hruza me z toho jima. Prosimte zkus se na veci podivat vice bez emoci a zprima. 1, porod neni legrace s tim jsi snad pocitala 2, to ze zena musi behem prodou zazit nejeden neprijemny zazitek je fakt a zazije ho veci ci mene kazda rodicka|!!!! 3, nevim jak vse souvisi s tvou "virou" predpokladam krestanskou, ale jses tak trochu adept fanatismu 4, mozna to cele tak melo byt a tvuj dalsi porod bude uplne jiny a dobry 5, priste si jiste pozjistuj i dlasi moznosti a sva prava (ad holeni-ja se o to postarala sama doma, nestojim o to, aby me tam nejaka sestricka holila napr. pokud to vubec nechces, pak je treba napriste ŘVÁt nahlas!!! ja to nechci, ja to nechci, neboj nasilim ti to nikdo neudela :o) No, zaverem snad jen tolik, doufam, ze ti tohle vypsani se z traumatu porodniho alepson pomohlo. Rozhodne tomu dej cas a neboj po dalsim porodu spousty z techto zazitku zapomenes, vse se meni, vse plyne.......... Lucka |
Vlaďka+dcerka 2r | (IP adresa 89.24.62.113) |
• |
12.8.2007 15:58:36
Nezlobte se na mě, rodila jsem také v Ostravě, ale mám pocit, že podle toho, co tu pisatelka uvádí (zlí lidé atp....), mám pocit, že ji odrodili marťani. Neříkám to ve zlém, ale možná by byla na místě nějaká porada s psychologem... Chápu, že každý vnímá porod jinak, každý má na to právo, ale takhle děsit potencionální prvorodičky, mi připadá zvrácené.
Nevyhnula jsem se těžkému porodu, dlouhému monitorování, infuzím oxytocinu, ani průběžnému a častému "ukazování vagíny", jelikož jsem se neotvírala tak, jak by to mělo probíhat... Po 24hod byl porod ukončen sekcí. Tomu vy jste se vyhnula a buďte ráda, že se vám narodila zdravá dcera přirozenou cestou (i když jste si průběh porodu malovala jinak...). Dle názvu článku to vypadalo na úmrtí dítěte při porodu... Že jste nepotřebovala rady zdrav. personálu při porodu, ani po (vy přece víte, jak se kojí, protože jste si možná někde něco přečetla, že jo?), to nebudu komentovat. Ale že sbalíte miminko po 1 dni domů, je krajně nezodpovědné. Nedivím se, že vás v porodnici upozornili na nebezpečí, kterému jste ho vystavila a možná se na vás nedívali moc mile. Nemám pocit, že by v porodnici duševně zdravé dipl. sestry novorozenci ubližovali jen proto, že mimi zapláče. A ještě něco, na porod se nelze dívat jen "pedagogicky", nemáte znalosti z Anatomie, ani Fyziologie porodu a tak postup lékařů z medicinského hlediska nemůžete kritizovat jen na základě svých pocitů a vnímání porodu a porodníků jako zla. Navíc pokud jste chtěla znát jména všeho personálu, jsem si jista, že měli všichni vizitku na svém prac. oděvu. Kdybyste zůstala rodit doma a přestala se otvírat a nepomohl by vám nikdo hnusným oxytocynem a dáváním povelů, možná byste napsala mnohem tragičtější článek..... |
(IP adresa 194.108.166.5) |
• |
12.8.2007 15:52:19
na rovinu říkám - taky se tomu divím. Konkrétně takto vedená vizita je jednoznačným porušením práva pacienta. A ano - ani já jsem se tomu nedokázala při prvním porodu vzepřít, ostatně hlavně proto, že já měla jizvu na břiše. Ale jen z toho faktu, že jsou takto ženy prohlíženy - viděla jsem ostatní pacientky - mi bylo bytostně zle.
|
Zuzana | (IP adresa 84.47.85.23) |
• |
12.8.2007 15:43:21
Mam 4 deti a se vsemi jsem spala v posteli hned po porodu. S tou nejmladsi, ktere budou 3, spime jeste porad. Vyhovuje nam to, je nam tak dobre, mame se radi, vsichni. A svete div se> ani jedno sve dite jsem nezalehla, nenakazila a nespadlo mi z postele. Nejsem ani bezdomovec, ani romka(omlouvam se obema, nic proti nim nemam, jen teto citace casto vyuziva protistrana, aby znevazila, co se da)a mame postel pro kazde dite. Uz jste slysely, ze by nejaka zdrava samice zalehla sve mlade, pripadne ho davala pred usnutim na nejake speci misto, odkud nespadne? Nebojim se chovat podle toho, co mi materske pudy napovidaji. Je smutne, kdyz nektere pisatelky, ktere nepochopily clanek z duvodu citove absence, ci deprivace, hodnoti autorku jako hysterku. Autorka napsala clanek, ktery o mnohem vypovida. Z nekterych reakci je naprosto jasne, ze jsou zcela mimo misu DEKUJI ZA CLANEK! Nabyzi nam prostor na sebereflexi a je mementem pro kazdou zenu, ktera chce byt zenou v dnesni muzske spolecnosti.
|
12.8.2007 15:37:49
Nedá mi to nereagovat na náboženské narážky - ať už zakladatelka věřící je či není, v žádné "náboženské literatuře" se nedočtete o snadném porodu. Naopak, Bůh pravil ženě: V bolestech roditi budeš! (ačkoli jsem četla i o tom, že by to mělo být překládáno jako "namáhavě" nebo tak něco)
Jinak Lucii držím palce, je citlivá. To, jak se k porodu připravovala prakticky a teoreticky ze článku nevyplývá, což ovšem nemusí znamenat, že se nepřipravila vůbec. |
SIm | (IP adresa 194.108.166.5) |
• |
12.8.2007 15:28:09
otřepání chce svůj čas. A ano - i napsání pár takovýchle článků.Podání několika stížností - sice bezvýsledných - ale jak říká, voda nenahlodává kámen silou, nýbrž vytrvalostí.Pokud si všechny řeknou - nic se vlastně nestalo - pak se opravdu nic nestane. Nezmění. Ne?
|
M.A. + Mařenek | (IP adresa 86.49.61.94) |
• |
12.8.2007 15:27:27
Přečetla jsem si téměř všechny reakce u tohoto článku a většině je společné jedno. Lucii označují jako hysterku s tím, že má na všechno zapomenout, že takové porody jsou normální a vůbec coby chtěla, když má zdravé dítě.
Myslím, že Lucie chtěla jen jedno, aby se s ní zacházelo jako s člověkem a né jako s dobytkem. Dokud se většina rodiček bude vyjadřovat ve smyslu porod musím nějak přetrpět a pobyt v porodnici taky, tak se toho asi moc nezmění. A přitom spouta rodiček má větší čí menší trauma spojené s pobytem v porodici. Ať už se jedná o přístup lékařů a sester jako nepředstavování se, nespokytování skutečných informacích o stavu a možnostech při porodu, tvrzení rodičkám, že je to tak nemůže bolet, zakazováním křičet nebo být v poloze co je rodičce nepříjemná, zastrašováním rodiček, že pokud se nebudou chovat přesně podle instrukcí, tak svému dítěti ublíží a nebo ho rovnou zabijí( i když se jedná jen o polohu při porodu), dávání oxitocinu na urychlení porodu, klyzmatu, nastřihování hráze a nebo jen holení, přestože si to rodička nepřeje či poporodních vyšetření stylem teď se svlíkněte a 1/2 hodiny vyčkejte než příjde doktor, prohlížení několika medikama po tom, co souhlas byl dostán ve stavu, kdy rodičce už bylo skoro všechno jedno a jediná myšlenka byla na to porodit. Nebo přístup na novorozeneckém, kdy je matka odháněna od dítěte a krmí ho sama sestra, nebo je matce "dovoleno" kojit dítě jen jednou za tři hodiny na určenou dobu s nesmyslným převažováním před a po každém kojení a pokud tohle všechno matka nechce dodržovat a nedejbože přikládá dítě dříve a častěji je na ni pohlíženo jako na problematickou. Či přístup ostatního personálu, kdy se na matku uklízečka utrhuje, že teď musí zametat, vymetat nebo odvážet nádobí a matka si dovolí zrovna v tu dobu kojit. Pokud takovýhle přístup příjde rodičkám normální,pak se nedivím, že žena musí porod a pobyt v porodnici přetrpět. Ale nemohlo by to být jinak ? Myslím si, že ano. Stačil by lidstější přístup personálu porodnic. Vždyť porod a setkání se poprvé s miminkem je završením jedné kapitoly rodičovství, tak proč ho neprožít důstojněji. To, že Lucie nebyla na porod v nemocnici připravena, nikomu nedává právo se k ní chovat nepěkně. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.