| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Ostravě

[<<Předchozích 660] Příspěvky 661670 z 1185 [Dalších 515 >>]
12.8.2007 11:03:24
Nic proti tomu Sylvie, ale nikdo z nás neví, jak to DOOPRAVDY probíhalo. Je tady jen výpověď jedné strany. Je možné, že porod nepostupoval nebo postupoval pomalu (i mám z toho článku takový pocit) a tak se lékaři snažili miminku pomoci. Je pravda, že o tom měli rodičku informovat, ale nevím, co by rodička říkala, kdyby se její miminko narodilo s doživotním postižením kvůli přidušení. Netvrdím, že všechno bylo správně, ale důležitý je výsledek. Také jsem zažila u prvního porodu naprosto příšernou a necitlivou porodní asistentku, která mi nic nevysvětlila a zacházela se mnou jako s kusem masa, ale oklepala jsem se z toho a důležitý byl pro mě výsledek, zdravá dcera, i když nakonec narozená císařským řezem. A mimochodem i u druhého porodu jsem měla "štěstí" a měla jsem tam stejnou porodní asistentku. Rodila jsem ovšem plánovaně císařem, takže mě jen kontrolovala na pooperačním po porodu.
A zažila jsem i další nepříjemné situace na oddělení šestinedělí. Někdo byl super, někdo naprosto hrozný. Ale přesto mě nic z toho nepřivedlo k napsání takhle negativního článku, který kritizuje naprosto všechno. Nenašla jsem snad nic pozitivního.
MarkétaP + 4 dcerky
12.8.2007 11:01:39
No, jestli je během porodu standardně nacpávají oblbováky, tak to chápu ;(
Ráchel, 3 děti
(IP adresa 195.22.60.229)
  • 
12.8.2007 10:58:59
no, nebo tě překvapí nemile... ono nejde jen o to, že se na tebe třeba někdo "neusměje" nebo je to tam jenom "horší" či se nemáš jako "v bavlnce". Když je totiž na tebe někdo vyloženě hnusnej a do toho máš dlouhý, vyčerpávající porod, tak tě to může dlouhodobě psychicky poškodit. Při a po porodu je žena na mnoho věcí mnohem citlivější než jindy a kolikrát se chová tak, že by si to předem neuměla ani představit. Hormony prostě dělají svoje - a není to nutně o tom, zda je dotyčná hysterka či přecitlivělá. To všechno by měl zdravot. personál nejen vědět, ale také respektovat a umět s tím citlivě zacházet. Protože ponížení, které žena u porodu může při hrubém zacházení zažít, jde opravdu až na dřeň duše.
Ráchel, 3 děti
(IP adresa 195.22.60.229)
  • 
12.8.2007 10:53:01
Marie007, kde jsi takové podrobnosti z toho článku, ježkovy voči, vyčetla?!
Grainne
12.8.2007 10:51:36
Lizzie, kde jsem si popletla diskusi? Jestli myslíš ty statistiky, byl to jen úvod k větě, nebo spíše k otázce, jestli nárůst domácách porodů není způsoben spíše oním popsaným buranskám chováním zdravotníků, nežli touhou rodit doma To je otázka k diskuzi, pokud myslíš partnerské vztahy, reagují i ostatní na přítomnost manžela autorky u porodu. Porod myslím vztah dost prověří.
Iva
(IP adresa 194.212.94.15)
  • 
12.8.2007 10:45:26
Je to kvůli zalehnutí dítěte, proto v porodnici nechtějí, aby matky spaly s miminky.
12.8.2007 10:42:39
V porodnici nechtějí, aby mamky spaly s miminky z obavy, aby je nezalehly. U nás na to je speciálně upozorňováno.
Pavlína, Tom (4) + bříško
(IP adresa 85.207.43.24)
  • 
12.8.2007 10:15:35
Milado,
tak mě nenapínej a řekni, kde ten článek ještě visí.
Zkoušela jsem jej hledat na internetu, ale pohořela jsem.
Patrika jsem v diskusi také zaznamenala, Lucii ne.
Snad všechny servery přebírají články, ale dávají pod článek zdroj a ne podpis :-(
Jinak ostatní články tady na mě působí jako svěření se s nějakým zážitkem a očekávání názoru druhých - viz Nejtěhotnější ze všech.

P.
MarkétaP + 4 dcerky
12.8.2007 10:07:27
To tě klidně může, jsem si ale jistá, že kdyby měla autorka dítě v ohrožení života, výraz plastiková krabice by nepoužila - ten totiž vyjadřuje její pocit k tomuto zařízení v daném okamžiku, nikoli obecně. Tobě se nestává, že jednu a tutéž věc nazveš různě podle toho, jaký je k ní tvůj momentální vztah? Jednou je tvůj pes holt chlupatý mazlíček a když rozkouše a počurá bačkory, je to zatracená bestie,a kupodivu je to ten stejný pes ...
12.8.2007 10:01:00
Ahoj, to je mi moc lito, cim si prosla.
Ja se necejtila po prvnim porodu tak strasne, dceru mi dali hned a uz sem jim ji nedala, ale taky to nebylo nic moc.
Doma s druhym mimcem to bylo bezva a tak jak ma byt. Jen je skoda, ze clovek nemuze byt v bezpeci porodnice a citit se tak dobre jako doma a to vsechno najednou.....

Jinak ti preju vsechno nej, pro mimi i pro tebe, at se z toho vzpamatujes a treba priste to vyjde lip.

Lucie
[<<Předchozích 660] Příspěvky 661670 z 1185 [Dalších 515 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.