(IP adresa 62.240.183.37) |
• |
12.8.2007 9:39:16
Dobrý den! Děkuji za možnost přečíst si tak hlubokou vnitřní zpověď paní Lucie plnou bytostně intimních pocitů týkajících se porodu jejich dcery.
Porod našeho syna také neprobíhal tak, jak bychom si s manželem celým svým srdcem přáli a tak jsme si oba v porodnici také prošli "svým vlastním emočním peklem". Považovala bych však za nepřípustné, aby někdo druhý hodnotil, jak jsem tehdy věci prožívala a cítila. Byl to můj prožitek, můj osobní postoj a nikdo další nemá sebemenší právo jej posuzovat měřítkem svých hodnot. Mám právo se cítit zraněná, smutná, apod. a tyto moje pocity vychází nejen z dané situace, ale také z nevědomých částí mě samotné, ze souboru dřívějších zkušeností a postojů k nim. A to stejné platí o každém z nás. Paní Lucie si prošla v porodnici obrovskou vnitřní katarzí, která plynula z bojového naladění a pestré palety emocí (strach, hněv, smutek....), které se rozjely jako nákladní vlak a nebylo je už pak možné zastavit. Myslím si, že nyní jsou už důležité jen 2 věci: 1. dcera paní Lucie a Patrika se narodila zdravá - a za to je dobré být vděčná (-ý). 2. pokusit se nějakým způsobem vědomě zpracovat celý zážitek porodu a pochopit poselství celého prožívaní ("proč se věci děly tak, jak se děly", "co si z toho můžete odnést jako zkušenost, která Vás obohatí", "kdo je Vašim skutečným nepřítelem"...Myslím, že já už odpovědi na tyto otázky znám. Ale jsou to mé odpovědi, Vaše se budou určitě lišit.) Paní Lucko, podaří-li se Vám s pokorou a úctou přijmout to, co jste prožila a pochopit, co se tam vlastně všechno dělo, velice Vás to posílí a obohatí. Přeji Vám hodně síly, radosti a Lásky. Zdravím Vašeho úžasného manžela Patrika, který je Vám zřejmě obrovskou oporou - což je také výjímečný dar, který jste dostala. Ať je Vaše dcera zdravá a šťastná!!! Pokud byste měla zájem se mnou mluvit, můžete se mi ozvat na email. Ještě jednou Vám děkuji, že jsem se Vámi mohla sdílet Váš příběh. Vážím si toho a respektuji Vaše pocity i Vaše prožívání. S úctou Broňka |
& |
12.8.2007 9:28:09
Lizzie,
Moje dite lezelo v ty "plastikovy krabici" pres 6 tydnu. Nejhorsi byla prvni noc hrozne se mi po nem styskalo. Jenomze v jeho pripade to bylo nezbytne. Aby mi nekdo sebral na noc dite po porodu bez toho, aby mi vysvetlil co se s nim deje. Ja povazuji skoro za tyrani. |
Mesalinda |
12.8.2007 9:15:36
Myslím, že paní je nezdravě závislá na svém manželovi - hluboce věřícím člověku, který ji zřejmě "vede správnou cestou" On má špatnou zkušenost s nemocnicí, tak ONA bude rodit doma. Pravděpodobně to bylo jeho (a Boží) přání a ona musela poslechnout, ačkoliv na to nebyla připravena. Měla strach a musela to přehánět, aby manželovi dokázala, že to není normální porod, ale porod strašný, který vyžaduje porodnici, do které by normálně šla.
Jinak začátek článku jsem četla s obavami, že miminko zemřelo, když jsem četla ten úvod o nejstrašnějším zážitku... A přirovnání hnisu, vředu apod.... no myslím, že to je fakt MOC a ti dva by se měli dát dohromady a snažit se vychovat šťastné dítě a neobviňovat celý svět, když se vlastně nic nestalo!!! |
12.8.2007 9:13:34
Tím jsem chtěla říct, že ta porodnice mě může max. mile překvapit..
|
12.8.2007 9:12:57
Ráchel, kamarádka poprvé rodila v menší soukromé nemocnici a byla velice spokojená.
Podruhá v nemocnici klasické, tam už to bylo horší, ovšem peče na to a užívá si holčičky.. Takže asi tak..já nečekám, že budu vždycky jak v bavlnce..pak asi můžu být jen mile překvapena.. |
12.8.2007 9:10:43
Grainne, promiň, ale v tomto případě raději zatnu zuby, ale podobné riziko prostě nezvolím..
Jo, statistiky a malé riziko..ale dost nerada bych zažila ten pocit, kdy rodím doma a vyskytne se problém.. PA, sanitka apod..ale co když to nebude stačit? Pro mě by to miminko bylo natolik drahé,že bych si to i vůči němu opravdu nedovolila.. |
12.8.2007 9:08:57
Já nepolemizuji nad tím, jestli tam ta holčička měla jít nebo ne..ale štve mě to označení..
|
12.8.2007 8:52:04
Dano, co se týče mých rodinných poměrů, hluboce se mýlíš... Také jsem nikdy nehovořila o tom, že by měl někdo někoho odkládat do ústavu, mluvila jsem o tom, že autorka mi (dle údajů uvedených v článku) připadá nezralá, nezodpovědná a sobecká - ne svým vztahem s manželem (nebo partnerem), ale rozhodnutím, přivést do těchto podmínek dítě a přístupem k dalšímu vývoji okolnosti.
A mimochodem, JÁ nikomu nenadávám, tak nevím, proč TY ??? |
Magda | (IP adresa 195.113.123.86) |
• |
12.8.2007 8:37:46
To ti určitě nechybí.Jen mi příjde,že se tady sposta věcí bere jako samozřejmos.Chtěla jsem jen upozornit,že to není běžné brát další lidi do sanitky.M
|
12.8.2007 8:18:38
Cow, no, s tou kamarádkou jsme se o tom právě bavily proto, že říkala, že si ho nechala dát sama od sebe, aby se jí to nestalo, ale příště že se na to radši vybodne, neb dá přednost tomu, aby vytlačila normální ho*no a ne zase ten rozblemclý sajrajt ;o)
Jinak pokud si někdo chce dát klystýr ať už k porodu nebo jenom tak, je to jeho věc. Já ne, protože za ty křeče v břiše mi to nestojí (ano, vím, že ne každý je po klystýru má... moje střeva na umělé vyprazdňování holt reagují tak, že radši budu rodit, než si zbytečně nechat dát klystrýr ;o) ). Ale přijde mi úsměvné, když na netu ženy agitují pro klystýr u porodu slovy, že se nechtějí pokálet a zcela pomíjí skutečnost, že i s klystýrem je pořád dost velká šance, že se jim může podařit --------------- |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.