| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Ostravě

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 1185 [Dalších 1115 >>]
Zuzana
(IP adresa 85.207.12.202)
  • 
18.8.2007 14:09:34
Sylvie!
Je mi moc líto, že jsi musela prožít něco tak hrozného, teď rozumím, že mi dvě asi těžko budeme vnímat ten článek podobně.
Už jsme probraly, že když někdo nechce(cokoli), nemůže a nesmí ho do toho nikdo nutit. Já opravdu brala zrovna to holení jako absolutně nezatěžující a proto jsem prostě nechápala tomu, proč se prostě neoholit doma. Beru, kdo nechce, ten nechce. Jen třeba trošku zrovna u tebe nerozumím tomu, že oholit do plavek a tam dolu je takovej rozdíl??? Já si tam dolu nevidím a nevidela nikdy(jen se zrcátkem:-)). Co se týče nástřihu, také rozumím, opakuji jen za sebe, nejsem si jista u velikosti hlavy mojích dětí, jek by to dopadlo.
Teď bych se vrátila k úvodnímu článku. Lucie je inteligentní a vzdělaná, internet používá, nerozumím teda proč si vše nezjistila??? Já rodila ve dvou porodnicích a v každé mě se vším informovali. Tady je také dost zkušeností maminek z Ostravy. Lucie chtěla rodit doma, to musela mít vše jěště důkladněji a podrobněji zjištěné, jak kdyby chtěla "bez remcání" rodit v porodnici. Co třeba napsat předem článek ŽENY KDO RODIL V OSTRAVĚ? Za dva tři dny by měla zkušeností habaděj. Navíc snad v každé porodnici jsou přípravy k porodu, mohla se na vše osobně poptat i když chtěla rodit doma s tou variantou snad musela počítat. Jo přístp některých zdravotníků je hulvátský, ale to není objev a ani neříkám, že je to snad dobře. Takže spůsob jak třeba bojovat s takovým přístupem je nejít tam rodit, kdo nemá klienty snad začne uvažovat proč. Těch vhodných spůsobů si může člověk najít v plné kondici a síle a né to zkoušet na vlastní kůži, pokuď nejsem schopna všem rázně a jasně dát na jevo co ano co né. Lucie je přesvědčena, že všichni jí ublížili a chtěli ublížit jak jí tak děťátku. Věci co jsou zcela běžné a mohli jí potkat i po domácím porodu dávala za vinu personálu. Já jsem ale přesvědčena, že ji přez všechen ten neurvalý zpusob chtěli POMOCT! Třeba i to, že měla dcerka apgar 8 bylo nakonec jejích zásluhou. Porod bolí a Lucie to opravdu nečekala až tak moc i to mohlo být jako jeden z důvodů, proč to vše tak nesla a to nemuselo být jen tím "jedem" oxitocinem. Rodila poprvé, těžko mohla shodnotit jak a kdy to bolí. Mě prostě na článku nesedí mnoho věcí a už je nebudu donekonečna vypisovat, jo ale ještě mi nedá ten sex:-) 7tydnů po porodu to je zcela běžné, někdo může po týdnu, někdo po několika měsících a vůbec to nemuselo být jen tím špatným zážitkem.
Prostě informovat se předem a důkladně, možná by to bylo náročné, ale zrovna v případě Lucie by to stálo za to. Neomlouvám tím neurvalost personálu, ale ani nevěřím, že někdo může být tak najivní, že by čekal všude přístup dle svých představ.
Také opakuji, jak už tady padlo několikrát, chtělo by to také pohled z druhé strany fronty:-).
(IP adresa 213.192.22.81)
  • 
18.8.2007 10:20:06
Děkuji Vám , že jste se paní Lucii věcně a konstruktivně pokusila vrátit z hrušky na zem. Tak jak je její článek napsán, jsem ho četla s úzkostí, že pokus přivést dítě na svět doma, nezvládaný průběh porodu v domácím prostředí a nutnost urychleného převozu do porodnice, měl následek nejkrutější. Ale Lucie drží v náruči zdravé dítě. A to je nejdůležitější. Že byli na ni lékaří a sestry nepříjemní, vydávali pokyny, ba ji peskovali a prostředí porodnice ji deprimovalo? Trošku si za to možná může i sama, je hodně přecitlivělá, a při vší úctě k ní, mám dojem, že nebyla na praktickou stránku porodu vůbec připravená a vyzrálá. Její zážitek z porodnice jí ale určitě poučil v tom, že při příštím těhotenství si dopředu vybere a seznámí se s porodnicí, která jí bude vyhovovat.
Mimochodem, na mne sestry při prvním porodu pěkně ječely, doktor skákal po břiše, neuměla jsem vůbec nic, dýchat, tlačit, po porodu zdravého syna jsem všem poděkovala, moje pocity, nijak příjemné, šly v ten moment úplně stranou a nikdy jsem se k nim nevrátila.
(IP adresa 213.192.22.81)
  • 
18.8.2007 8:05:22
Děkuji, že jste se paní Lucii pokusila vrátit z hrušky na zem. Tak, jak byl příspěvek psán, jsem ho četla v úzkosti, že rozhodnutí Lucie rodit doma, nezvládaný průběh porodu doma, nezbytnost přesunu do porodnice si vyžádaly následek nejkrutější. Ale Lucie drží v náručí zdravé dítě. A to je nejdůležitější. Že ji lékaři a sestry peskovali, vydávali pokyny, že jí prostředí porodnice deprimovalo? Možná je víc přecitlivělá, možná si to trochu způsobila sama, hlavně že zachránili dítě. Paní Lucie si z toho vezme poučení, že se příště na porod v porodnici lépe připraví a vybere si tu, která jí bude vyhovovat, třeba zrovna v Krnově, tu nemá z Ostravy daleko.
zuzana
(IP adresa 85.207.12.202)
  • 
17.8.2007 18:35:32
Samozřejmě, že má každá maminka volbu, jestli rodit doma, nebo né.
Myslím Ali, že si sama trošku v příspěvku protiřečíš. Někdy porod rozhoduje, jestli bude dítko zdravé, nebo nikoli, navíc to sama v poslední větě píšeš, pokuď není porod přirozený, miminko může ohrozit.
Takže je asi velice důležité při porodu doma počítat i s touhle variantou.
Já bych ještě dodala, že já měla problémy s kojením pokaždé a nejsem si jistá, zda by tomu nebylo tak i u porodu doma, navíc já bych asi nikdy k tomu odvahu nenašla.
Jo a ono to taky s dětma tak bývá, že je každé jiné, třeba můj otec se narodil doma, stejně jako jeho dva sourozenci. Otec vystudoval medicínu a jeho brat a sestra mají ukončené vzdělání základné.
Já nenám vůbec nic proti domácím porodům, jen myslím, že je velice důležité se na vše velice důkladně připravit a hlavně u prvorodiček je nezbytná profesionální pomoc(dula, PA...).
Anna, dvě dospělé dcery
(IP adresa 195.39.70.38)
  • 
17.8.2007 15:40:54
Souhlasím, jistě ty zážitky byly pro rodičku nepříjemné. Ovšem není mi jasné, proč předpokládá, že jí a jejímu dítěti chtějí všichni ubližovat? Proč? - bohužel nemáme možnost slyšet nemocniční personál, který byl při porodu a staral se o rodičku i dítě.Proč jim vyčítá, že se chtěli o ní i o novorozeně postarat a nechtěli je pustit domů? Skoro jako by si autorka článku myslela, že je tam chtějí mučit, nebo co? Asi bychom se divili, co o stejné události vypovídá druhá strana. V určité fázi článku jsem si pomyslela, jestli není autorka naprostý blázen. Ten údiv, jak to bolelo, a pod jakým tlakem se dítě dostávalo na svět...... Proč tolik patetických , negativních výrazů a hrůzostrašných popisů.A ani slovíčku díků za to, že v té porodnici pomohli na svět zdravému dítěti, i přes to, že jeho matka se chovala tak nezodpovědně.Prosím autorku článku, aby se přinejmenším nad sebou zamyslela, nebo ještě lépe, aby vyhledala pomoc pdsychologa či psychiatra.
Ali 3 děti (15 let slečna, 9 let kluk a 5 měsíců holčička)
(IP adresa 85.70.50.84)
  • 
17.8.2007 9:38:11
Smyslem porodu je porodit, protože " mít zdravé dítě" je prostě blábol, dítě nemám a nevlastním dítě je samostatná bytost, kterou mám přivést v klidu a pohodě na svět v době a délce, jakou si žádá. Plně souhlasím s autorkou úvodního článku, i když mě k domácímu porodu vedly úvahy po 2 předchozích porodech, ktré byly naštěstí téměř přirozené, kromě injekce na porození placenty a příšernéhpo prostředí porodnice. Myslím, že o tom, zda bude dítě zdravé nerozhoduje porod, ale příroda a okolnosti. Velice mě mrzí, že autorka nemohla prožít to, co já se svým přítelem, protože přestože celý porod trval 2 hodiny a mě se to zdá vlastně málo, protože to bylo úžasné, a výsledkem snaženíbyla naše sladká Klárka, spokojené neplačící, zvědavě a moudře koukající miminko, které jsem si celou dobu mohla tisknout k sobě a nikdo ho nezkoumal ani neprohlížel, jestli umí co by dle lékařů umět měla, protože toho ukázala mnohlem víc, než lékařské tabulky požadují. Bude jí 6 měsíců, je , bohužel pro mé 2 starší děti 15 a 9, mnohem spokojenější šikovnější a hlavně bez problémů kojená. Děkuji sama sobě a všem okolo, že mě podpořili v mé touze ropdit doma. Musím podotknout, že jsem věděla, že čekám zdravé dítě, v termínu a jsem sama zcela zdráva. V opačném případě bych považovala za nutné do porodnice jít, protože pak by porod doma nebyl přirozený a miminko ohrozil!!
Ráchel, 3 děti
(IP adresa 195.22.60.229)
  • 
17.8.2007 8:54:15
no jasně, člověk chce být tak originální, až už si toho pak ani nikdo nevšímá :)))
Ráchel, 3 děti
(IP adresa 195.22.60.229)
  • 
17.8.2007 8:52:09
Sylvie, díky. Argument "seber se a raduj se z děcka" - z toho mi taky běhá mráz po zádech. Jako by žena, která si uvědomuje ponížení, kterého se jí dostalo tam, kde by jí měli naopak pomáhat, byla špatnou matkou... Přeji ti úplné zahojení duše.
17.8.2007 8:51:09
Tak jediné..to je mi líto (byť blbá věta, ale nic jiného napsat nemohu). A hodně štěstí a hlavně síly..
17.8.2007 8:49:50
Jo, Ráchel a já všechny ty barvy, co jsem na hlavě měla:-)..akorát, že pak už si lidi zvykli..
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 1185 [Dalších 1115 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.