Ráchel, 3 děti | (IP adresa 195.22.60.229) |
• |
16.8.2007 22:21:19
Lassie, nejmenuji se Ježíš Krisus, ale Ráchel :)))
dívala jsem se na ten odkaz - chápu pohled Monty, já měla ale jinou životní zkušenost, na základě které jsem holt nechala dceři ty uši píchnout... jinak opět se tam srovnává nesrovnatelné - křest a píchání uší... a já si třeba myslím, že třeba ten nevyžádaný křest může způsobit problémy... no, to už jsme ale opravdu daleko od původního tématu :)) |
• |
16.8.2007 22:14:17
no, ale já psala o miminkách a v nadsázce :) - jinak ve dvou letech už dítě samozřejmě má své oblíbené oblečení :)
|
DENISA | (IP adresa 68.34.61.108) |
• |
16.8.2007 22:11:43
Rodila jsem své první dítě v USA, v obyčejné nemocnici, kde je český nadstandart naprostou samozřejmností - žádný porodní sál nýbrž porodní pokoj s koupelnou vybavenou výřivkou, přítmí a teplo na pokoji, pouze doktor a jedna sestra v průběhu celého porodu, personál se přišel představit když se střídaly služby, další doktoři ze skupiny gynekologů, kteří o mě pečovali se přišli druhý den podívat na dítě a poblahopřát byť vůbec nemuseli apod. Takové věci jako holení jsem fakt neřešila, přijela jsem oholená a vůbec jsem o tom nepřemýšlela, zdá se mi to normální, klystýr jsem prodiskutovala se sestrou a ta mi doporučila jenom čípky, nastřižená jsem byla až na záda, prostě dítě mělo velkou hlavu a nebudu se tím zabývat, však se to zahojilo atd. Přesto všechno, jestli budu někdy rodit v ČR takto zhýčkaná, tak si samozřejmě řeknu co by se mi líbilo, zjistím kde mají na úrovni dětskou JIP, protože to mi připadá daleko důležitější než hysterie kolem holení, a když to nevyjde dle mých představ a personál nebude nejvstřícnějsí, rozhodně nebudu tak znechucená a hysterická jako autorka. Pravděpodobně budu nadšená z mimi a řeknu si "však my ženy něco vydržíme". Jedině v případě, že by se někdo choval vyloženě mimo normu a sprostě, tak nebudu jak ovce a budu si stěžovat.
|
Lassie | (IP adresa 194.228.68.203) |
• |
16.8.2007 21:54:13
Ráchel, ono to tak někde skoro je. Jen nerozhodují miminka, ale 2-leté děti.
|
• |
16.8.2007 21:52:40
Ale já to přeci neobhajuji, j e ž i š i k r i s t e :-) Kdyť já s tebou souhlasím! Lizzie psala, že o dětech rozhodují rodiče. A já na to odpověděla to, co ty - že každý rodič se snaží jednat v zájmu svého dítěte. A také jsem napsala, že někde platí "bohužel". Jinak, co se týče naušnic, já se na to koukám tak, jak psala jednou Monty: http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/prisp.asp?id=2150503.
|
• |
16.8.2007 21:48:53
no, kdybychom to o té "image" dovedli ad absurdum, tak bychom také měly nechat svá miminka, aby si vybírala oblečení, abychom je neokradli o jejich práva :))) "Mamí, žlutou nééé!" :)))-
|
• |
16.8.2007 21:45:44
Lassie, za své děti rozhodujeme dnes a denně: Necháme je naočkovat a budeme tak riskoat vedlejší účinky? Do jaké školy je zapíšeme? Pustíme je přes noc ke kamarádovi? Dovolíme mu někam jet? Necháme mu vytrhnout mandli? Necháme h koukat na TV na určitý pořad? Necháme mu píchnout uši? atd. atd. - snažíme se prostě dělat co nejzodpovědnější rozhodnutí na základě informací, které máme k dispozici. Samozřejmě ale se rozhodujeme mj. pod vlivem kultury, ve které žijeme. Nicméně kulturou se nedá "obhájit" zákrok typu ženské obřízky, usekávání článku prstů ženám, kterým zemřel blízký člověk, upalování vdov a obdobné praktiky. Je mi líto, ale tyhle věci bych prostě dohromady nedávala, byť chápu tvůj pohled.
|
16.8.2007 21:43:37
Lucko,
je mi taky moc líto, že jste tohle museli prožít. Díky Vašemu příběhu a některým reakcím si uvědomuju, jaké jsem měla štěstí, že jsem mohla rodit ve Vrchlabí a porodit dle svých představ. Přeju Vám, ať je vše co nejdřív v pořádku. Porod sice důležitý je, ale neméně důležitých je i 9 měsíců před a týdny a roky po něm:-)!! Určitě to dokážete Stázce vynahradit:-)!! Ty agresivní a zlé příspěvky si neberte k srdci, anonymita dělá svoje. držím pěsti |
• |
16.8.2007 21:15:03
Ráchel, psala jsem, že mé srovnání se týká pouze toho, co psala Lizzie - tzn. právo rodičů rozhodovat za své děti. A jmenovala jsem některé společné prvky. Nepsala jsem, že je to to samé. Ale nechci se do toho zamotat a debatovat o této věci ještě třeba zítra...proto to radši necháme. Uznávám, že přijít s tímto příspěvkem v tuto dobu bylo nerozumné :-) Jen tak mimochodem - už jsem psala, že proti píchání uší nic nemám. Proti obřízce, samozřejmé, ano. Ale opravdu věřím, že jsou kultury, které by odsoudily obojí.
|
16.8.2007 21:10:13
Ráchel, je to stejně nešťastné přirovnání jako to s tím znásilněním, nicméně i tady šlo asi o poněkud nešťastné vyjádření principu, takže tak..dobrou noc:-)
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.