Lassie | (IP adresa 194.228.68.203) |
• |
3.9.2007 12:27:24
Kimmy, mně přijde, že to, co píše Monty, dává smysl. Především tahle část:
"Z mého úhlu pohledu se dítě cca 9 měsíců po porodu musí adaptovat na novou situaci, na samostatný život, je z matčina těla zvyklé na její srdeční akci, na její dech, jsou JEDNÍM tělem a novorozenec jaksi není schopen pochopit, že je to najednou pryč a nazdar." Neříkej, že to nezní logicky, na to přeci nemusí být příručky. Já také nechápu, jak může někdo odložit novorozence do jiného pokoje, aniž by mu dal čas na to, aby se přizpůsobil novým podmínkám... |
Jana | (IP adresa 85.71.50.26) |
• |
3.9.2007 12:18:28
Ráda bych se také přidala k souhlasům k tomuto článku.Mám dvouletá dvojčata - holky,od malička měly pravidelnost a režim. Ve stejnou dobu chodily spát,usínaly v postýlce atd...,rozhodně nemám pocit,že by to bylo týrání. HOlčičky miluju,mám je moc vytoužené,ale to přeci neznamená,že si máma nepotřebuje také odpočinout.Nemám dnes problémy s cestováním,chováním apod...Navíc,mohla by mi některá z negativních přispěvatelek poradit,jak by zvládala dvojčata bez pravidelného režimu?Ráda si s ní o tom popovídám.:-))))
Tímto - souhlasím s pediatry a s pisatelkou a přeji mnoho klidných nocí:-)))))Jana |
Kimmy, 2 deti | (IP adresa 15.203.169.124) |
• |
3.9.2007 12:05:04
Monty - vzdycky jsem si o Tobe myslela, ze jsi sva, ale v zasade mas dobre nazory a dokazes zustat nad veci... hodne me zklamala Tva slova " nerodím děti proto, abych je mučila a frustrovala, i kdyby si o tom celá armáda doktorů myslela co chtěla a klepala si přede mnou na čelo. " - opravdu nechapu smysl tehle poznamky - mas snad pocit, ze nektera mama tady, ktera sve dite necha vykricet, sve dite porodila proto, aby ho mucila a frustrovala? Mas pocit, ze doktori radi matkam, aby sve deti mucily? Rada bych vedela, cim tohle muzes podlozit...
Od Tebe, ktera zna silu slov, jsem tohle opravdu necekala... Kimmy |
(IP adresa 86.49.123.98) |
• |
3.9.2007 12:03:08
Necetla jsem všechny reakce,ale zasnu.Kdybyste poslouchali třeba vlastní matky,věděli byste,¨že toto není Americký patent,ale normální u všech ženskych,který se rozhodli mít děti,a užít si to,být milující manželky,
i pro muže ,který přijde v pul osmé z práce a chtít mít na něj čas a ne tři hodiny uspávat dítě.Taky nerezignovat na vlastní potřeby a milovanou práci.Zkuste se řídit citem a ne brožurkami a ne co vam která slípka na hřišti bude radit.Já mám dvouletého kluka,spí sám od příchodu z porodnice, pár dní to trvalo,na písku jsem jedna z mála která dělá bábovky,leze na kolotoč a nevykecává nesmysly na lavičce,dítě je ¨v pohodě,manžel taky a já přemýšlím o rozmnožení dalším.pa |
3.9.2007 11:23:56
Chtěla bych se s vámi podělit o svou zkušenost!Mám téměř osmiměsíční holčičku.Od 4 měsíců usíná sama v postýlce,prostě jí tam po nakojení dám a ona sama usne.A od půl roku už v noci nejí!Začlo to tím, že se mi začla budit hrozně brzy po večerním nakojení a bylo na ní vidět, že se jen snaží ududat aniž by měla hlad!A tak sem si řekla dost.Prostě sem jí tu další noc už najíst nedala a věřte, nenechala sem jí vyřvat, prostě,když se vzbudila, tak sem k ní vstala, pohladila, dala dudlíka a nechala jí být.Trvalo jí asi hodinu, než to pochopila, přičemž si u toho jen tak trochu zanadávala, ale žádný řev se nekonal!Další noci už byly bez problémů, prostě pochopila, že v noci se má spát. A od té doby, když se v noci vzbudí, stačí k ní vstát a dát jí najevo, že jsem u ní a ona zase krásně usne.Většinou se ale vzbudí až ráno, vyspalá a dobře naladěná.A samozřejmě, že i já jsem od té doby mnohem líp naladěná, protože se dobře vyspím!Myslím si, že by tuhle metodu neměl nikdo odsuzovat a zvláště ne ti, co to ani nevyzkouší, ale mají plnou pusu řečí.Není to žádná americká metoda, ale prostě jen způsob, jak naučit vaše mimčo v noci spinkat.Znám spoustu maminek, které mají mnohem starší děti než já a jsou vyčerpané a nevyspalé, protože se jim jejich dítko budí třeba i 10krát za noc.Myslíte si, že tohle někomu prospívá!!??
|
3.9.2007 11:20:05
Spaní dítěte s rodiči jako prevence proti náhlému úmrtí kojence mi přijde logické. Byl to taky jeden z důvodů, proč se mnou syn spal v posteli od narození (i v porodnici). Upozorňuji předem, nejsem odborník a nečtu žádný příručky, takže netuším, jestli to někdo otitulovanej doporučuje nebo nedoporučuje. Z mého úhlu pohledu se dítě cca 9 měsíců po porodu musí adaptovat na novou situaci, na samostatný život, je z matčina těla zvyklé na její srdeční akci, na její dech, jsou JEDNÍM tělem a novorozenec jaksi není schopen pochopit, že je to najednou pryč a nazdar. Přečetla jsem vcelku dost materiálů o SIDS, myslím výpovědi matek, kterým dítě na SIDS zemřelo. Byly to zahraniční weby a kupodivu, šlo téměř výhradně o děti nekojené a spící ve svých vlastních postýlkách.
Nejsem žádná supermatka, nesleduju současný trendy a dám obvykle na vlastní rozum. A ten mi prostě řekl, že můžu těžko od novorozence chtít, aby si své oddělení od mého těla uvědomil stejně rychle jako já a musím mu dát čas na pochopení a přijetí vlastní individuality. Nenosila jsem ho, nechovala, ale spal se mnou v posteli a NIKDY nebrečel, neměl žádné koliky, nebrečel ani když mu rostly zuby. On o mě věděl a neměl důvod proti čemukoli protestovat. Vsadím boty, že kdybych ho položila do postele v nějaký vedlejší místnosti (což u nás ani nešlo, bydleli jsme v garsonce), tak by řval jako paralytik. Mám jednom jedny nervy, to za prvé, a za druhé, nerodím děti proto, abych je mučila a frustrovala, i kdyby si o tom celá armáda doktorů myslela co chtěla a klepala si přede mnou na čelo. Přeju hezký den. :o) |
Misa a rocni Filip | (IP adresa 59.178.124.166) |
• |
3.9.2007 11:03:29
Reakce nekterych maminek mi pripadaji neprimerene - hlavne obvinovani z tyrani. To fakt trochu prehanite, ne? Kdyz byl nas Filip male miminko a v noci plakal, samozrejme jsem vstavala, kojila a kdyz byla potreba, chodila s nim a konejsila ho. Kolem pul roku spal celkem dobre a usinal vzdycky u prsa ale pak se v 7mesicich kolem pulnoci najednou zacal budit a ja ho v noci hodiny chovala. Pres den jsem pak usinala, byla uplne vyrizena a na Filipka podvedome nastvana. Muj manzel se na me nevydrzel divat a domluvili jsme se, ze ho nechame brecet, ale budeme k nemu po 10minutach chodit a konejsit ho (pres den byl v pohode, takze jsme usoudili, ze mu nerostou zoubky ani ho nic neboli). Prvni noc takhle usnul asi po hodine a pul a druhou a treti noc asi po pul hodine. Byli jsme u nej, hladili ho po zadickach, vozili jsme mu postylkou sem a tam. Pak uz spinkal mnohem lip, rano se probudil a hned se na nas chechtal. Jakmile v noci lip spal, mel pres den mnohem lepsi naladu a ja mohla zacit normalne fungovat a pripadala jsem si zase jako clovek. Ted je mu rok, je usmevave batole, kojim ho rano a vecer a pres den se tulime a hladime jak muzeme. Fakt si myslite, ze bude mit trauma a vyroste z nej asocialni jedinec ? Ja teda ne. Damy chapu, ze vas mozna nastval ton clanku, ale nebudte extremni. Aby mohlo byt spokojene moje dite, musim byt (aspon relativne) spokojena taky ja. Ve vsem je potreba najit zlatou stredni cestu! Kdyz nekdo dela neco jinak nez ja, neznamena to hned, ze je to uplne spatne.
|
Misa a rocni Filip | (IP adresa 59.178.124.166) |
• |
3.9.2007 11:03:28
Reakce nekterych maminek mi pripadaji neprimerene - hlavne obvinovani z tyrani. To fakt trochu prehanite, ne? Kdyz byl nas Filip male miminko a v noci plakal, samozrejme jsem vstavala, kojila a kdyz byla potreba, chodila s nim a konejsila ho. Kolem pul roku spal celkem dobre a usinal vzdycky u prsa ale pak se v 7mesicich kolem pulnoci najednou zacal budit a ja ho v noci hodiny chovala. Pres den jsem pak usinala, byla uplne vyrizena a na Filipka podvedome nastvana. Muj manzel se na me nevydrzel divat a domluvili jsme se, ze ho nechame brecet, ale budeme k nemu po 10minutach chodit a konejsit ho (pres den byl v pohode, takze jsme usoudili, ze mu nerostou zoubky ani ho nic neboli). Prvni noc takhle usnul asi po hodine a pul a druhou a treti noc asi po pul hodine. Byli jsme u nej, hladili ho po zadickach, vozili jsme mu postylkou sem a tam. Pak uz spinkal mnohem lip, rano se probudil a hned se na nas chechtal. Jakmile v noci lip spal, mel pres den mnohem lepsi naladu a ja mohla zacit normalne fungovat a pripadala jsem si zase jako clovek. Ted je mu rok, je usmevave batole, kojim ho rano a vecer a pres den se tulime a hladime jak muzeme. Fakt si myslite, ze bude mit trauma a vyroste z nej asocialni jedinec ? Ja teda ne. Damy chapu, ze vas mozna nastval ton clanku, ale nebudte extremni. Aby mohlo byt spokojene moje dite, musim byt (aspon relativne) spokojena taky ja. Ve vsem je potreba najit zlatou stredni cestu! Kdyz nekdo dela neco jinak nez ja, neznamena to hned, ze je to uplne spatne.
|
3.9.2007 10:10:09
U nás s náma syn spí v posteli. Nevadí to mně ani manželovi. Je mu skoro devět měsíců a já ho kojím tak dvakrát za noc,ale je to v pohodě, protože je u nás. Spí tak čtyři hodiny pak se napije a spí další čtyři hodiny. Něco jiného je když ho něco bolí. To se na prsu uklidňuje a je tam skoro pořád ve dne i v noci. Je to na každém z nás. Naše první děti spinkaly v postýlkách. Měli nevýhodu, že jsou dvojčátka a tak se nám do postele nevešli. Je pravda, že spinkali celou noc. Myslím si, ale že jsme je ochudili o naší blízkost a teplo rodičovské náruče. Jenže to je zase dané tím, že jsme naší lásku dělili mezi dvě miminečka na jednou. To je už ale na jiné téma. Je na každém z nás jak mu to vyhovuje a nevidím důvod proč bychom měli maminku obviňovat, když si nechce děťátko brát do postele. Nepochybuji že své dítě miluje stejně jako máma co s dítětem spí v posteli. Hezký den Katka.
|
Misa a jednorocni Filip | (IP adresa 59.178.124.166) |
• |
3.9.2007 9:05:08
Souhlasim. Reakce nekterych maminek mi pripadaji neprimerene - hlavne obvinovani z tyrani. To fakt trochu prehanite, ne? Kdyz byl nas Filip malinkate a miminko a v noci plakal, samozrejme jsem vstavala, kojila a kdyz byla potreba, chodila s nim a konejsila ho. Kolem pul roku spal celkem dobre a usinal vzdycky u prsa ale pak se v 7mesicich kolem pulnoci najednou zacal budit a ja ho v noci hodiny chovala. Pres den jsem pak usinala, byla uplne vyrizena a na Filipka podvedome nastvana. Muj manzel se na me nevydrzel divat a domluvili jsme se, ze ho nechame brecet, ale budeme k nemu po 10minutach chodit a konejsit ho (pres den byl v pohode, takze jsme usoudili, ze mu nerostou zoubky ani ho nic neboli). Prvni noc takhle usnul asi po hodine a pul a druhou noc asi po pul hodine. Byli jsme u nej, hladili ho po zadickach, vozili jsme mu postylkou sem a tam. Pak uz spinkal mnohem lip, rano se probudil a hned se na nas chechtal. Jakmile v noci lip spal, mel pres den mnohem lepsi naladu a ja mohla zacit normalne fungovat a pripadala jsem si zase jako clovek. Ted je mu rok, je usmevave batole, kojim ho rano a vecer a pres den se tulime a hladime jak muzeme. Fakt si myslite, ze bude mit trauma a vyroste z nej asocialni jedinec ? Ja teda ne. Damy chapu, ze vas mozna nastval ton clanku, ale nebudte extremni. Aby mohlo byt spokojene moje dite, musim byt (aspon relativne) spokojena taky ja. Ve vsem je potreba najit zlatou stredni cestu! Kdyz nekdo dela neco jinak nez ja, neznamena to hned, ze je to uplne spatne.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.