| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme krásného syna. Tatínek neví, že není jeho…

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 725 [Dalších 625 >>]
SnowWhite
12.7.2008 15:13:49
Fajn,
i když si agresivní nepřipadám, beru to jako tvůj názor. Zajímavé je, že jsi schopna neustále opakovat jedno a to samé, ale pokud to dělá "protistrana" jedná se o "verbální sdělení prdu".
Baví mě zastávat funkci svině, jež v tvém pojetí usiluje neúnavně o zničení jednoho nebohého dítěte. Jak dojemné vypočítavat, zda se právě učí jezdit na kole, nečúrat do plen či počítat do deseti.
Já se jen snažím vcítit do postavení, do kterého byl zcela záměrně vmanipulován jeho rádobyotec. O toho už se nejedná, jelikož už do deseti počítat umí, co?

12.7.2008 15:10:37
Tatchude - to, co popisuješ, je jiné. Ale v příběhu Slávky bych řekla, že jde o to, že jen a jen ona ví a nikdo jiný. Něco jiného by bylo, kdyby to všichni okolo věděli a jen její manžel ne.
A co se týká Tvého přítele? To, co popisuješ, na tom není nic odvážného, to je totiž normální. Pokud má kamarádka investuje do vztahu a všichni okolo vč. mě, ovšem kromě ní, vědí, že on je už zainteresován jinde, tak jí to taky povím. Pokud ovšem budu jediná, kdo to bude vědět, počkám, aby její přítel měl šanci se s tím nějak čestně vypořádat. Ale znovu opakuji, předpokládám, že pravý stav věci o otcovství dítěte ví jen a jen Slávka a tohle tajemství si chce taky zachovat jen pro sebe. Kecy babiček a tetiček o tom, komu je dítě podobné, nejsou podstatné. Pitomé tetičky mají tyhle kecy občas i u biorodičů~j~
SnowWhite
12.7.2008 15:06:16
Já jsem též přiznala, že bych v kůži Slávky být nechtěla a nevím, jak bych se zachovala tváří v tvář celé situaci (nikdo nezná celé pozadí). Na druhou stranu o zabití kluka by se jednalo v případě, že by Slávka teď přišla a praštila ho do hlavy sekerou. V případě, který naznačuji, se o zabití nejedná. Ale to je jiná debata a vůbec jí tu nechci začínat.
Šancí na řešení měla mnoho, vybrala neomylně tu nejhorší - chránila sebe (nikoliv dítě!) prostě se bála, že ulítla a zůstane sama a na novou situaci bude zcela sama odkázaná jen a jen na své schopnosti (je na každé z nás jak se v této situaci zachová, jedna odvážně přivede dítě na svět, jiná volí formu přerušení těhotenství) Nemluvím ani o tom, že mohla této situaci předejít (někdo tu zmiňoval ochranu, dobře dokážu si představit, že při neplánovaném úletu, není hned po ruce, ale existují i jiné formy, případně postkoitální pilulka.....) Já zde ale neřeším, nemám na to právo, co všechno mohla Slávka udělat a neudělala. Já jen znovu a opakovaně říkám, že je úlet žít ve lži, kterou zničíš vztah, jež by měl být založen na vzájemné důvěře, lásce a bůhvíčem ještě......... Asi toho necháme, protože evidentně se to zde rozdělilo na dva tábory, z nichž ani jeden není ochoten uznat argumenty toho druhého.
12.7.2008 15:05:11
Milá Slávko,Váš článek je opravdu velmi pěkný. Nechci Vás soudit, protože na to nemám právo. Jen obdivuji, že jste byla tak silná a Vaše děťátko si nechala. Já bych v sobě takovou sílu nenašla. Držím Vám palce ať se rozhodnete správně a vše dobře dopadne. Nedejte na ty dokonalé matky co Vás tady kamenují. Věřte že většina z nich má také máslo na hlavě.
12.7.2008 15:04:31
Milá Slávko,Váš článek je opravdu velmi pěkný. Nechci Vás soudit, protože na to nemám právo. Jen obdivuji, že jste byla tak silná a Vaše děťátko si nechala. Já bych v sobě takovou sílu nenašla. Držím Vám palce ať se rozhodnete správně a vše dobře dopadne. Nedejte na ty dokonalé matky co Vás tady kamenují. Věřte že většina z nich má také máslo na hlavě.
SnowWhite
12.7.2008 14:58:15
Nevím proč by měla být naivní. Pokud jsem překvapena, že čekám dítě, oznámím to potenciálnímu otci, ten je překvapen také - patrně jsme úplní blbové, ale co pro vás neudělat. Ovšem potom následuje možnost reakce OBOU stran a dohoda o dalším postupu. Pokud budu překvapena a nebudu se cítit na to být matkou, mohu to řešit, stejně tak jako otec. Pokud mu narvu dítě, které není jeho dost jsem ho v jeho právech obešla. Zato jsem ohleduplná - spíše bych to nazvala nezodpovědná a příliš posraná strachem, aby mě náhodou neopustil, takže ho radši podvedu a budu mu do smrti tvrdit, že to bylo tak jak by se to normálně mělo stát. Moje děti se obě (brzy všechny tři) narodily z rozhodnutí rodičů - vždy bylo sice početí neplánované více či méně, ale po zjištění, že tomu tak je chtěné. Tedy u prvního překvapující, u druhého chtěné, ale radši později než dřív a až u třetího chtěné (zejména ze strany manžela) - já bych byla spokojená s tím, co mám.....ale vždy jsme se rozhodli společně. Připadá mi to běžnější forma než někoho podrazit. O TOM CELOU DOBU diskutujeme. Pokud (a již je zcela patrné že ano) vy volíte formu podvodu jako běžný postup v životní situaci asi nemáme šanci najít společnou řeč.
SnowWhite
12.7.2008 14:51:00
Samozřejmě jsem o nich slyšela, taky podobné záležitosti nejsou nic chvályhodného. Jenom nechápeš, že se mi příčí udělat podraz a pak za něj být ještě chválena. Ohleduplnost k dítěti? Co tím jako myslíš? O stejnou ohleduplnost se v mnoha rodinách jedná když se rozhodnou, že se rozvedou!
BabkaKorenarka
(IP adresa 89.103.118.77)
  • 
12.7.2008 14:49:46
Přesně souhlasím !!! Napsalas to trefně. Ať se jdou bodnout 100% -tní dokonalí moralisti. Soucítím s autorkou, v životě není nic jen černé nebo bílé.
12.7.2008 14:30:40
Chtěla bych podpořit zakladatelku, když psala takovýto článek a doslova šla s "kůží na trh", článek je napsán hezky, jistě není první ani poslední a sice jsem nečetla všechny příspěvky, ale připadá mi, že se do ní většina pustila -jako vždy:-)
My máme syna z umělého oplodnění, manželovi jako by z oka vypadl, přesto má celkem často řeči "o sousedovi" atd., myslím, že pro spoustu chlapů je to prostě sport dělat si z toho legraci i když jsou přesvědčení, že je dítě jejich. 100% jistotu by ale měli, jen kdyby si všichni nechali udělat DNA testy!!! A tak jsou raději nad věcí, myslím, že většina by pravdu ani vědět nechtěla:-) Protože jak by s ní naložili, že...

Mám kamaráda, který si po letech od rozvodu (má dvě děti) nechal dělat z nějakého důvodu spermiogram - přišel na to, že je sterilní a lékař mu řekl, že od příušnic v dětství!! A co on na to? Vždyť já je stejně miluju, jsou to přece moje děti!!~k~
Jitka, syn+bříško
(IP adresa 90.177.182.188)
  • 
12.7.2008 12:43:50
Slávko, chtěla bych Ti jen říct, že Tvůj postoj chápu a schvaluji. Tvůj manžel je tátou, cítí se tak, a mají se se synem rádi. Proč jim ničit celý život? Aby sis ulevila? Drž se, časem to přebolí. Někdy prostě musíme trpět za to, co jsme udělali, a nedá se s tím nic dělat. Ale ty, co máme rádi, musíme před bolestí chránit. Jsi máma a manželka, a to je hlavní... Nikdo nejme svatý, jen to ne vždycky dopadne podle našich představ.
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 725 [Dalších 625 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.