| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme krásného syna. Tatínek neví, že není jeho…

[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 725 [Dalších 585 >>]
11.7.2008 15:11:02
Já myslím, že tohle je slovíčkaření. Alespoň podle mých zkušeností se pojem děvka běžně užívá i pro osobu vysoce promiskuitní, která za "akt" nebere peníze, stejně tak prostitutka by mohla namítat, že ona přece není žádná děvka, ale osoba samostatně výdělečně činná, podnikající v oblasti erotických služeb (akorát teda neplatící daně, že jo... :-) ), popř. společnice, masérka nebo já nevím co.

To, jak věci nazýváme, na jejich podstatě nic nemění.
Martina, 2 kluci
11.7.2008 15:04:15
Já bych řekla, že spíš tvrdej - odsuzovat někoho jiného ti jde dobře.
Kdo nezažije nevěru s následky, nemůže striktně prohlásit, že by to řešil nekomrpmisně, že by to nevydržel...
Doufám, že bych manželovi stála za to, že by cizí dítě přijal, ale nejsem si vůbec jistá, zda bych mu to dokázala říct/neříct...autorka jen píše o tom, jak se jí nelehko žije - a není pravda, že "to má za to...že si to zaslouží" atd...to jsou z tvé strany hodně TVRDÉ odsudky.
11.7.2008 14:53:42
Jo ono tady jde především o to, aby někdo nebyl pro smích celému městu, aha.
no já myslela, že se bavím s dospělými, tedy zralými lidmi.

ve Slávčině příběhu navíc není zmínka o tom, že je to veřejné tajemství, takže i tato pubescentní potřeba by neměla převážit nad ohleduplností k druhejm, zvlášť k nejbližším (dítě, manžel)
11.7.2008 14:08:22
Dík :-) Zjišťuju, že já s tebou většinou taky.

Co se týče nevěry, možná bych byla schopná ji časem odpustit, ale hodně by záleželo na okolnostech. Určitě by to musel být jednorázový sex bez citů, žádné půlroční aférky. Ale i tak si myslím, že člověk má mozek proto, aby ho používal a že prostě není možné nechat se vláčet nízkými pudy, aniž by člověk domýšlel důsledky svého jednání. Od toho se považujeme za vyšší formu života, ne? :-)
11.7.2008 14:02:35
Přece to, že nekomentuju každého na potkání neznamená, že furt lžu. Podle tvojí teorie zřejmě jdeš po ulici a povoláváš na lidi: "Haló, pane, vy máte ale kráááásnou kravatu! A vy tam, paní, ne vy, vy vypadáte hrozně, ale ta v tom modrém svetru, kde jste se nechala stříhat, ten váš účes je báááječný!!!" Takhle to přece nechodí.

Něco jiného by bylo, kdyby se tě sousedka zeptala přímo: "Líbí se vám moje miminko?" (což asi není moc reálné) Nebo "Že vypadá v té čepičce roztomile?" Tady to asi nějakou tou lží zavání, ale vždycky se dá říct třeba "No to je ale krásná čepička" (pokud bude), popř. pochválit něco jiného na miminku - že dítě vypadá jako opička asi neřekneš nikomu. Nejde o to sdělovat pravdu tím nejdrsnějším možným způsobem, ale pokud možno hezky.
11.7.2008 13:51:22
...a kdes přišla na to, že to řešila hned!? a hned nevěrou???
11.7.2008 13:41:43
Rodiče dítěte jsou ti, kteří se o něj starají. Docela se divím tomu humbuku "vlastní krve" v době, kdy spousta otců vychovává děti a stará se o ně, ač patří partnerkám, které si je pořídily v předchozích vztazích (častěji děti zůstávají s matkami a "otci" se střídají). Pokud se někdo podílí na zplození dítěte a pak už nic a jiný muž dítě s láskou vychovává, tak je tatínkem ten, co je doma a hotovo.
Luki, vážím si tvého vztahu k ženě, ale trocha tolerance a pochopení taky není žádná ostuda. Aby se ti v životě nepřihodila situace, kdy budeš muset svoje razantní názory lehce přehodnotit:-)
Evka
(IP adresa 213.220.219.173)
  • 
11.7.2008 13:37:34
Mila Tinas,

nejsme primárně pro lhaní a podvádění. Nicméně, pokud tato situace nastala (článek kupříkladu není cvičení, jak zjistit postoje českých žen k nevěře :-)), pak se ta naše polovička "pro lhaní a podvádění" snaží vzít v potaz situaci toho kluka a toho táty. Všimni si, že Slávčino štěstí, nebo zajištěnost nezohledňujeme. Jde o ty dva, co byli do této situace natlačeni. Jak k tomu přijdou, když se teď dozvědí pravdu? Tatínek se rozhodne a klukovi zbydou oči pro pláč.
11.7.2008 13:32:47
1) Ne, nelžu, řeknu jí pravdu. Sice s tím v tu chvíli nic nenadělá, ale příště si ji nevezme nebo do ní zkusí zhubnout. Já taky nesnáším, když mi někdo tvrdí, jak v něčem vypadám báječně a přitom si myslí, že mám šlehu. Nevím, co je krutější - říct jí, že tahle věc jí nesluší, ona to zváží a nějak s tím naloží, nebo jí říct, jak v té sukni vypadá naprosto úúúúúúúžasně a bude pro smích celému městu - jo, vlastně, ale nebude to vědět a o to jde, že jo...

2) Určitě je důvod, proč mi ty chlebíčky nechutnají - nejím uzeniny, plísňové sýry, rajčata. Takže neřeknu - ty chlebíčky jsou fakt úplně hnusné. Řeknu, že mi nechutnají, protože nemám ráda rajčata. Tečka. Hostitelka jistě nabízí i něco, co mi chutná, zde je na místě tuto jinou pochutinu pochválit. Teda: Chlebíčky mi nechutnají, nemám ráda rajčata, ale jím tady ty jednohubky, ty jsou úplně super.

3) Šéf není debil (většinou), takže cpát mu, jak moc jsem nadšená, že jsem mohla zůstat přesčas je asi celkem blbost. Řeknu tedy: Sice se mi to zrovna nehodí / Nechtěla bych, aby se to stávalo pravidlem / "nějaký rozumný důvod", ale vím, že tu práci je třeba udělat, takže jsem ochotná tady čas od času zůstat dýl.

Nemyslím si, že v některém z těch případů lžu, ale říkám pravdu přijatelnou formou. Nesnáším totiž pokrytce. :-©
11.7.2008 13:24:02
Taky bych takovou nenazvala děvkou, ale osobou vysoce promiskuitní. Napsalas to dřív a je toR^
[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 725 [Dalších 585 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.