| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme krásného syna. Tatínek neví, že není jeho…

[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 725 [Dalších 555 >>]
11.7.2008 11:11:55
Není vinou těchto diskutujících, že to tak vidíš. Já to zas vidím tak, že většina tady je pro to - hlavně neubližovat. Někteří prostě zas nechápou tu tvou snahu - tzv. pravda bez ohledu na důsledky a oběti.
tinas
11.7.2008 11:09:40
Libíku,
soudím tak podle reakcí spoludiskutujících. Většina lidiček tady je pro lhaní a podvádění.


11.7.2008 11:02:42
Cow - co psala Libik, je zajímavé téma. Moc by mě zajímalo, co bys dělala, když by ses dozvěděla, že nějakým omylem dítě, která jsi porodila a vychováváš, není Vaše - geneticky. Prostě - stala se chyba. Asi by to s Tebou dost zacvičilo, když si tak zakládáš na těch genetických informacích. A co by to udělalo s Vámi oběma. A s dítětem? Raději nechci domýšlet. Snad každý chce své vlastní dítě. Ale když bych se dozvěděla, že mé dítě není mé geneticky díky nějakému omylu, nedokázala bych ho odvrhnout. Je moje a basta, bez ohledu na genetiku. Prožívala jsem s ním přece všechno od začátku, tak jakápak genetika. Mám spíš pocit, že o tu genetiku se tatíkové zajímají hlavně v době, kdy jde o prachy, jenže tam jde jen o ty peníze, morálka je úplně v hajzlu.
11.7.2008 10:57:33
Tinas, zdá se ti seriozní vymezovat se vůči mně či jiným tvrzením, že tvé hodnoty jsou nastaveny jinde, tedy tak, že nelžeš a nepodvádíš?
Já se nedomnívám, že se tu bavíš s bandou zhýralých lhářů, kteří si právě odskočili z kolotoče naddimenzované promiskuity.
Ta debata se kamsi sune, ne?

Mou hlavní životní zásadou je prosté a jednoduché: "pokud možno neškoď."
11.7.2008 10:49:57
Cow, cizí samec vybojuje samici a zabije její "cizí" mláďata, pud mu dá informaci, že jsou cizí a že jsou de facto jeho potenciální konkurenti.
Chlap cizí dítě po čuchu nepozná, zato si k němu výchovou a soubytím dokáže utvořit silné pouto, na které matka už zakládá těhotenstvím.

Pokud by vám podstrčili cizí gamety, porodili byste a milovali byste stejně, prostě byste to nevyčuchali :)
Lpění na šíření vlastní genetické informace je zajímavý jev, zvlášť proto, že jedinec de facto v "žertovných" příbězích jako je Slávčin či ten třebíčský není schopen poznat jestli jo nebo ne:)
tinas
11.7.2008 10:41:42
Libíku,
za ní to samozřejmně není díky následkům,které svým jednáním způsobila. Jako následek jejího chování je tady to dítě,které podstrčila manželovi a díky kterému denně lže dál.


Já mám asi nastavené životní hodnoty někde jinde a tak tě asi nepřesvědčím,že lhát a podvádět normální není. Všichni křičíme,když někdo chce pošlapat naše práva,ale jak je vidět nejsme moc ochotni respektovat práva druhého.


Mimochodem myslíš,že to dítě nemá právo vědět,kdo je jeho otec? Myslím tím biologického otce nechme teď stranou to,kdo ho vychovává a jestli ho považuje nebo nepovažuje za svého otce díky nevědomosti.
Rozina Rosava
11.7.2008 10:36:52
Libik, asi přesně nerozumím otázce.
Jestli u otce hraje nebo nehraje nějakou roli BIO otcovství?
Chlapům to má být jedno, jestli děti o které se stará jsou jeho nebo ne?

Jé, tak to by byla debata opravdu na dlouho a já fakt dneska nemám prostor.

Ano, pro výměnu bych byla stále...je to podepřeno moji vlastní....tvrdou, náročnou cestou za třetím dítkem....NIC jsme neměli zadarmo, předcházely tomu núspěchy a jedno zamklé těhotenství.
Když jsem brala nějaké léky a jezdila do Olomouce, uspávali mě před ovariální punkcí atd. atd....opravdu nevidím jediný důvod, proč bych netoužila po vlastním dítěti v případě záměny.
Chtěla bych krev manželovy krve a své.....jinak bych se nemusela snažit a mohli jsme si cizí dítko osvojit...volili jsme tuto cestu, páč v rodině ze strany mého manžela není krom naši Esterky žádné jiné dítě a nebude. Měli jsme obrovskou podporu tchána i tchýně. Jsou šťastní.
p.s. s MM jsme se domluvili, že bychom do dárcovských gamet nešli a kdyby nám lékaři nabízeli, že sami můžeme z přebytků darovat, nedarovali bychom.
Tohle jsou složité debaty.,
Byla bych pro výměnu co nejdřív, s každým dnem navíc je to těžší.

Jinak u svého prvního potomka jsem měla hrozné přebytky mat.mléka a sousedka měla stejně staré mimi a mléčko žádné. Kojila jsem dvě děti současně. Nároky na sousedovic Martínka si nedělám. Ale pravda....tohle je trochu jiná situace.
pá loučím se
a přeji všem pěkný víkend.:-D~s~
madelaine
11.7.2008 10:19:50
Xantipo R^R^R^
Pokud někdo nechce znát vždy a za všech okolností pravdu, nemusí to být slabost. Naopak.
11.7.2008 10:15:56
Tinas , jde o 3 lidi, jde také o dítě.
Ve jménu velkých slov a principů, které se ani nedaří v přátelské debatě specifikovat, je všechny posíláš do pryč, víš to?
Ve jménu jakési morálnosti, protože kdysi jedna paní prožila jednu hezkou chvilku (a nevíš jak a proč)a je to dávno za ní.
11.7.2008 10:13:23
Tinas - proč by to nemohlo být tak, že Slávka manžela miluje a nechce ho ztratit. Já bych zas hodnotila jako sobecký přístup - fajn, dítě je tady, není Tvoje, tak to nějak rozhodni.
Dále - zavrhnout ji jako nemorální - ó, jak jednoduché, vidím, že jsi skutečně dokonalá a bez chyb. Budiž Ti přáno. Ovšem jednu chybu skutečně máš - chybí Ti empatie.
A že bylo manželovi Slávky odepřeno jeho právo zjistit, zda je Bio otec? Ale jdi. Kdyby chtěl, to právo si vydobyde. Bylo jeho rozhodnutí, že nechtěl. Beru to tak, že když mám pochybnosti o něčím tvrzení, mám 2 možnosti - buď ho prověřím a nebo to nechám být. On si vybral - nechal to být. A z jakého důvodu? Možná to zhodnotil tak, že pídit se nemá smysl, že tím ztratí každý ze zúčastněných. A on ztrácet nechtěl - třeba.
[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 725 [Dalších 555 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.