| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme krásného syna. Tatínek neví, že není jeho…

[<<Předchozích 210] Příspěvky 211220 z 725 [Dalších 505 >>]
11.7.2008 0:51:30
Proč myslíš, že není hezky, když prší? Pro mě je hezky, i když prší, protože nejsem z cukru. Ani jako dítě jsi neběhala v dešti?
Vím, že je rozdíl ve vědomém osvojení. Chci jen říct, že BIO není nejdůležitější, BIO je nejdůležitější, když se jako nejdůležitější postaví. Pisatelka se rozhodla a stejně to nemá vyřešené. Tím, že má obrovské výčitky svědomí, může napáchat stejné škody, jako kdyby se přiznala hned. Nejsme stejní. Otázka je, jestli ona sama volila správně, protože co jiný ustojí, ona nemusí.
11.7.2008 0:51:14
Xantipo,
ja bych problem adoptivniho rodicovstvi resila uz v utlem detstvi, protoze co je male je ohebne a tvarne, necekala bych az bude dite velke a bude mit velke problemy se vsim. Od malinka bych na jeho vekove urovni rikala pravdu a ono by s ni vyrustalo. jine pani si se narodil, ale ona byla nemocna, mela moc jinych starosti atp a nemohla, nedokazala se o tebe postarat...ale my jsme te moc chteli a mame te radi tak jsme ted tvoji mama a tata.
Rozina Rosava
11.7.2008 0:51:10
Xantipo, nepiš mi promiň a ukaž mi, kde odsuzuju Slávku...
A kde píšu, že je moje cesta lepší, než její?

Je několik principů, proč bych Slávku neodsoudila a to už jsem tu psala před několika dny.

To, že mi vadí podvod, lhaní a nevěra přeci neznamená, že odsuzuju Slávku.
Tyhle věci mi vadí ve své podstatě a všeobecně, chápeš ten rozdíl?
Nerida
11.7.2008 0:49:26
Autorko, manzel s nejvetsi pravdepodobnosti vi, ze syn neni jeho. Jak casto se stava, aby se manzel zeptal svoji zeny jestli dite, ktere ceka je opravdu jeho? Kolik z vas ma tuto zkusenost? Mas stesti, ze ma velke srdce a nepatra po detailech. Popravde receno autorce nerozumim. Nevim proc byla neverna, nevim proc se rozhodla lhat, nevim jak zije sama se sebou.

Necetla jsem celou diskuzi, je fakt dlouha, ale k par prispevkum mam poznamky. Nelibi se mi srovnavat tento pribeh s pribehy, kde potomek vznikl pomoci darce. Tam to chapu tak, ze obe strany o darcovstvi nejen ze vedeli a i s tim souhlasili a to mi prijde fer. Totez pokud si chlap vezme zenskou s ditetem, taky dopredu vi, ze zena ma zavazky a pokud ji bude chtit tak se vsim vsudy. To je taky fer.

Jednani autorky fer nebylo, ted uz je to tezke resit. A jeste jedna poznamka na konec. Ne vzdycky jsou detmi obdarovani ti potencionalne nejlepsi rodice. Staci vzpomenout treba Kurimskou kauzu.
11.7.2008 0:47:21
Xantipo, tys to dovedla k cíli, myslím debatu o pravdě, mamince Slávce, chlapečkovi a jeho tatínkovi. Hezký
Rozina Rosava
11.7.2008 0:47:14
Xsntipo....ale tvoji známí si to dítě osvojili společně, chápeš ten rodíl?
Rozhodli se společně!!!
Kdežto manžel Slávky byl postavený před hotovou věc, která se nezakládá na pravdě.
Kdyby věděl, že není BIO otec a souhlasil, jasně...není problém...bio nebio...nemusí se nic řešit.
11.7.2008 0:46:59
Jo ja chapu Xantipo, on chtel aby bylo hezky. Asi to tusi dodnes, mozna to zatlacil do nevedomi....jo, nekdo si chce namlouvat, ze je hezky i kdyz prsi ...jo, urcite je stastnejsi, ja jsem pro pravdu, protoze proste strasne verim tomu, ze kdyz mrzne, tak si zkratka v sortkach zpusobim omrzliny i kdybych si stokrat namlouvala, ze je hezky a ze mi neni zima. Verim, ze praz leze za nechty, i kdyz to necitis a ze lez podkopava partnersky vztah ai kdyz se zda, ze je vse ok a ze dlouhodoba pretvarka szira cloveka zevnitr jako maligni nador, nic te neboli a najednou je uplne vsude, nakazi i jine tkane a sfery zivota, kdyz se nevyrizne hned v pocatku

11.7.2008 0:46:12
Weselá Cow, promiň, ale respektuješ výběr Libika, ale ne pisatelky. Tu rovnou odsuzuješ. Tak kde končí Tvůj respekt vůči cestě druhého? Kde je psáno, že cesta pisatelky je horší než Tvá cesta, cesta Libika nebo někoho jiného?
Rozina Rosava
11.7.2008 0:43:18
Libik, přesně tohle jsem čekala.
Moje cesta není "moje" cesta ve smyslu přivlastňování. Jde nás společně hodně a přesto každý sám za sebe a individuálně.
Myslím, že víš, že je to něco, co jsem si dobrovolně vybrala...dejme tomu směr, cíl...nejsem autorem - stavitelem ...jsem uživatelem téhle komunikace a neplatím ani dálniční známku;)....přesto můžu říct "moje cesta"

Mě ani dvakrát neinteresuje, jaká je tvoje pravda a tvoje cesta. Ale respektuji tvůj výběr.
11.7.2008 0:42:20
Pro pubertální děti jsou podstatné takové věci, že to později ani samy nemohou pochopit. To je celé. Dítě se teď narodilo, v pubertě bude za 15 let, tak proč řešit, co bude v pubertě nebo co když bude potřebovat ledvinu.
[<<Předchozích 210] Příspěvky 211220 z 725 [Dalších 505 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.