Rozina Rosava |
11.7.2008 0:28:25
Xantipo a proč by mě to mělo překvapovat? Každý jde po své cestě.
|
Alicee |
11.7.2008 0:26:55
Xantipo, přikrašlování typu - mám domluvenou návštěvu, ale na poslední chvíli mi do toho něco vleze a místo abych řekl pravdu že mi to prostě časově nevyšlo, to svedu na to, že mi třeba onemocnělo dítě (já nevypadám tak špatně a nezodpovědně že si neumím zorganizovat čas a navíc mě a dítě ještě politují) - příklad od mých výše zmíněných příbuzných.
...nebo (co se stalo mě, neboť jsem dřevo) - vyklopila jsem na nový otevřený notebook celý květináč hlíny, v klávesnici to trochu nadělalo paseku - přestala dočasně fungovat. A klidně jsem to na sebe práskla svému muži. Můj otec na mě koukal jak na blázna, že něco takového chci na sebe dobrovolně přiznat (podle něj jsem měla hlínu vytřepat a pak tvrdit, že to najednou přestalo fungovat) Prostě takovéhle drobné výmluvy a vykecávky. |
11.7.2008 0:26:33
Jenže tady nejde o housky na krámě a jedna a jedna jsou dvě. Je pisatelčin manžel otec dítěte? Pokud se o něj bude starat, je. Pisatelčin problém je filosofický, ne matematický.
|
11.7.2008 0:24:39
Weselá Cow - překvapí Tě, že taky mám svou cestu? Taky nejdu s houfem, ale moje zásada je - není nutné ubližovat. Právě že vidím svět barevný, tak vím, že nic není černobílé. Mezi těmito barvami je spousta dalších barev, které mají DOKONCE i různé odstíny.
|
11.7.2008 0:24:05
"pravda je velmi filozofický termín? Co je to vlastně? "
jo, pravda je urcite filosoficky termin, ale v beznem zivote, kde se nejedna o mudrovani ale o to, kolik je housek v kosiku a kolik na krame, tak v takovem pripade plati, ze pravda je shoda se skutecnosti |
Rozina Rosava |
11.7.2008 0:17:26
...aha, takže mám jednu podstatnou pravdu ve svém životě....to je cesta, která je zároveň i životem.
Na filosování mě moc neužije, jsem praktik. Takže když jdu po té své cestě...neříkám, že nějaké jednoduché...vidím bíle, barevně, černě-tuhle barvu teda nevyhledávám. Nevím, jestli vede vpravo nebo vlevo, ale rozhodně to není zlatý střední proud a liberalismus. DN.... |
11.7.2008 0:13:26
Alicee - o jakém přikrášlování mluvíš?
|
Alicee |
11.7.2008 0:11:42
Xantipo, vždyť já se taky pěkně poučila tou "kravinou" co jsem vpálila minulému šéfovi. Dobře mi tak.
Já si taky nemyslím, že je záhodno prozrazovat vždycky za každou cenu všechny informace (občas je dobré diplomaticky pomlčet), ale takové to přikrašlování a předělávání skutečnosti za každou cenu mi připadá fakt zbytečné...a namáhavé. K původnímu problému - se lží se žije těžko, autorce článku to vůbec nezávidím. Sama žiju s tím, že vím určitou věc (primárně způsebonou mnou) o které mlčím a která by potenciálně mohla mnoha lidem ublížit a nežije se s tím lehce. Čas od času to pěkně tíží...a to i přesto, že lež to v podstatě není, jenom neoznámená informace. |
11.7.2008 0:10:04
Hmmm, co říká Libik, je zajímavé.
Co je pravda? To, co říkám já, politici, všichni okolo, paní učitelka.....? |
11.7.2008 0:05:41
Cow, napadlo tě, že pravda je velmi filozofický termín? Co je to vlastně? Třeba to ani nebejvá? Kdo může říct "toto je pravda"?
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.