| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme krásného syna. Tatínek neví, že není jeho…

[<<Předchozích 240] Příspěvky 241250 z 725 [Dalších 475 >>]
11.7.2008 0:03:06
sem si myslela, že pravda člověka osvobozuje, "vyvíjí" a "pěstuje" - ne, někdy ne, někdy zabíjí. Ale připouštím, že to samé platí o lži. Prostě to není černobílé. Jako všechno. Je třeba dobře volit.~s~
Nic není černobílé - kdyby bylo, nebyly by tyto diskuze.
Rozina Rosava
10.7.2008 23:58:41
Njn, jsem někde četla, že není malá a velká lež...pořád je to lež.
Pravda ubližuje? Nebo je tím myšlena spíš kritika?
Jsem si myslela, že pravda člověka osvobozuje, "vyvíjí" a "pěstuje".;)
10.7.2008 23:55:43
A ještě k šéfovi - on se Tě ptá na názor. Pak můžeš odpovědět a nesouhlasit. Ovšem říct šéfovi, že jeho nápad je kravina? Já říkám věcné argumenty, nikdy, že to je kravina. Ale když po mně šéf chce souhlas a nic jiného nechce slyšet? Nemá smysl mu to vymlouvat, raději budu mlčet, protože jak jsem psala, on ví, že když mlčím, nesouhlasím.
10.7.2008 23:52:42
Alicee - to je ono - rozlišovat podstatné a nepodstatné. Připálenou večeři bych neřešila - no bože, stalo se. Ohledně menstruace - nebudu to rozhlašovat po okolí, prostě je mi blbě. Je to lež? Není. Lhát v maličkostech? Proč? Ale o tom to není. Tohle je zásadní věc. A pravda by mohla ublížit. Navíc - co je tady pravda. Za chvíli otci dítěte ani nepřipadne zeptat se, zda to dítě je jeho. Bude jeho, protože se o něj stará.
Rozina Rosava
10.7.2008 23:50:53
Alice...super ze životaR^R^R^
Rozina Rosava
10.7.2008 23:49:04
Madlooo, ale jo...i o tomhle se tu už psalo....jenže jaksi u dárcovké gamety jsi jaksi srozuměna s tím vo co go a stvrzuješ to svým podpisem...ty i partner.
JDE o vědomé ROZHODNUTI páru, nejde o lhaní, podvod a nevěru.
Alicee
10.7.2008 23:46:26
Tohle je zajímavá debata o milosrdných lžích a nelžích. Teda, nejsem žádný svatý a občas nějakou informaci zatajím, ale zrovna ty příklady co tu byly uvedené mi vůbec nepřipadají natolik důležité, aby se u nich člověk musel namáhat se lží (protože lež pro mě námaha je - pamatovat si komu jsem co řekla, neřekla...pro mě namáhavý na myslivnu :-D)
Třeba příklad se spálenou večeří...proč bych proboha lhala o tom co jsem měla v úmyslu vařit a nakonec to spálila, to je nedůležité. Prostě bych řekla - jestli chceš řízky, tak jsou v koši, dej si.
To samé s lhaním dítěti ohledně menstruace - prostě mu řeknu, že mě bolí břicho a když se bude ptát dál, tak mu vysvětlím jak to holky mají a využiju toho aspoň k anatomický osvětě.
Šéf se mě většinou ptá na to jaký mám na určitou věc názor, v tomhle mám štěstí...no a jednomu z minulých šéfu jsem řekla že jeho nový nápad je kravina - ale pak jsem se mu za tu kravinu za pár dní šla omluvit, protože nakonec měl pravdu on. Takže mě to aspoň naučilo nebýt tak kategorická a nemyslet si, že vím všechno nejlíp.

Mám v příbuzenstvu lidi, kteří používají různé milosrdné lži a drobné manipulace denodenně a mě to naprosto vytáčí. Je to totiž v tak nepodstatných maličkostech, že nad tím zůstává rozum stát. Výsledkem je, že jim nevěřím už nos mezi očima (i když je mi jasné, že v těch "velkých věcech" nelžou) a radši se s nima moc nestýkám. Protože mě nebaví neustále uvažovat nad tím co zrovna z toho co mi řekli je přiklášlená pravda a co ne. ~g~
Rozina Rosava
10.7.2008 23:46:25
Xantipo...to je fakt....ono možná ani Slávka neví, na co se ji to vlastně manžel ptal.

OT-prstýnek od babičky...někteří moji kolegové ve zdrav. profesi nenosí prstýneky na prstech, ale na řetízku na krku;)
10.7.2008 23:45:58
Podle mě je otec ten ,který vychová a ne ten, který zplodí. Jak by se měli podle Vás cítit matky těch mužů, kteří nemohou mít děti a jejich děti jsou z dárcovského spermatu. Tyhle děti také neznají bio otce a jejich tátové je milují, jako by byli vlastní.
10.7.2008 23:41:05
Weselá Cow - to je ono. Každá z nás je jiná. Já osobně v tom slyším, že manžel chtěl slyšet, že dítě je jeho-neslyším tam omluvu, dle mého chce potvrdit, že je jeho.
Šperk od babičky - přijde na to? Moje babička mi dala prsten, i když já prsteny nenosím. Ona mi ho dala, protože dle jejího názoru to je ten nejlepší dárek. Nikdy bych jí neřekla, že ho nebudu nosit, protože vím, že by ji to ranilo.
Ad oblečení - zatím jsem nemusela řešit žádný problém, u nás se oblečení jako dárek nedává - nikdy. U nás se dávají peníze NA oblečení.
Vrátím se k onomu manželovi - každý je jiný a z příspěvku nevíme, jaký je manžel pisatelky. Takže připouštím, že to mohla být omluva dlé Tvého vysvětlení, ovšem na druhou stranu to klidně může být i dle mého.
[<<Předchozích 240] Příspěvky 241250 z 725 [Dalších 475 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.