| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme krásného syna. Tatínek neví, že není jeho…

[<<Předchozích 280] Příspěvky 281290 z 725 [Dalších 435 >>]
SnowWhite
10.7.2008 21:46:49
Super! Aspoň něco :-). Oko taky dobrý když do tvého mozku se mi proniknout nepodařilo s obhajobou svých názorů. :-D
Rozina Rosava
10.7.2008 21:46:09
SnowWhite....a ty svou MS nekomentuješ?:-D:-D:-D Asi bychom měly přiznat i značku hygien.potřeb, které používáme, ne?~k~

Hele, nemám vložku a nemám tampon. Lžu?????
Rozina Rosava
10.7.2008 21:44:07
Mad, nesleduju vývoj celé debaty....ale nějak mi není jasné, proč by Tinas měla komentovat sousedovic dítě???

Vnitřně kdyby si myslela co chtěla, tak MUSI komentovat, co vnímá v každé chvíli kdy není v bezvědomí?
SnowWhite
10.7.2008 21:41:37
a co říct, že mě bolí břicho? Není nutné rozvádět kolik vložek jsem ten den spotřebovala, ale proč hned hlava?
Rozina Rosava
10.7.2008 21:39:34
Jíťo, psycholog a psycholog je veliký rozdíl.
Už jsem některé slyšela plácat takové nesmysly, že je nevyhledávám a takové ty všeobecné informace od nich beru s rezervou.

Než bych měla lhát, opravdu raději nekomentuju. Když zajdeme k jádru věci...musím vždycky všechno komentovat? Nemusím.

Ad konkrétní přiklad s periodou.
Kdyby mi nebylo dobře, tak co je lživého na tom, že mi není dobře????????
To musím vysvětlovat, že mám spastické bolesti hladce pruhovaného svalstva s nucením na nauzeu a z důvodu poklesu hladiny hormonů mám migrenu?
A ještě bych měla dodat, že jsem to tak měla na jaře, v zimě, na podzi, trvá to x let?
Co je to za nesmysl?
Představuji si to takhle.
Mami, co ti je?
Neními dobře. Neboj, za chvili to přejde, potřebuji chvilku klidu.

A ted mi ukaž, kde jsem lhala?????
SnowWhite
10.7.2008 21:38:14
Na uvedené příklady odpovím za sebe:

1) své matce řeknu, že se mám na hovno, neboť jsme se doma pohádali. Není nutné jí sdělovat detaily a když nemám chuť se jí svěřovat, ona to pochopí. Na druhou stranu, když se cítím pod psa, proč říkat, že se mám skvěle, když stejně pozná, že lžu?

2) pozdrav Dobrý den vnímám jako ustálené úsloví, zdvořilostní obrat, který použiju bez ohledu na své sympatie či antipatie vůči dané osobě, prostě jen zdravím. To že jí neřeknu Nazdar krávo - to není lež. Je to moje věc co si o ní myslím. Navíc už se mi dlouho nestalo, že by sousedka, s kterou jsme si nepadly do oka stála za tak hluboké přemýšlení, zda jí přeji dobrý či špatný den, prostě pozdravím

3) pokud připálím řízky, metnu je do koše a s klidem řeknu, že jsem kopyto a řízky jsem připálila. To je fakt legrace!

Takže tyto příklady jdou opravdu mimo mě. Netvrdím, že nelžu, naopak umím lhát jako když tiskne, ale proč to používat když se dá většinou říct pravda.

Jo té kamarádce, pokud to bude opravdu kamarádka, řeknu, že bych tu sukni vyměnila, pokud to bude známá řeknu něco neutrálního nebo se jen nějak zašklebím..... Jsem asi divná, ale nepamatuji si kdy jsem naposledy lhala nějak zásadně. Moje poslední lež se týkala sádrového trpaslíka, kdy jsem nakecala 3 leté holčičce, že možná přijdou i ty ostatní a nakonec Sněhurka. Teď ovšem cítím jako svojí povinnost ty ostatní dodat včetně sádrové Sněhurky.

A NENÍ TO O LHANÍ, ale o lži, zda naše dítě jen naše nebo jen málem.
Jíťa
(IP adresa 217.197.155.190)
  • 
10.7.2008 21:32:58
Další TV maniak!

Představ si situaci: Neplodný pár má dítě díky dárci spermatu. Oba ho milují, oba si ho přáli a na okolnosti jeho zplození dávno nemyslí a nepovažují je za tak důležité, aby to dítěti říkali. V bouřlivé pubertě má dítě úraz a potřebuje orgán a tu se milující otec ani nenabídne jako možný dárce a nechá napřed testovat matku. Dítě je zmatené, nechápe proč se nenechá testovat i otec...
Kolik takových filmů jsi viděla? A přece se to může stát a možná častěji než tebou nastíněný scénář. To se snad mají všechy páry s dětmi z asistované reprodukce bát, že jednou jejich dítě bude potřebovat ledvinu?
madelaine
10.7.2008 21:29:29
Tinas, ty jsi vážně dětinská. Potkáš sousedku s dítětem, které se ti nelíbí. Hned jí to vytmavíš: paní, co to máte v tom kočárku za opici ošklivou, a v té čepičce vypadá mimořádně tupě...
Pravda, která ubližuje, je minimálně eticky problematická, dovedeš to pojmout?
Kvůli normální lidské ohleduplnosti si říkáme malé neškodné lži. I doma. Kundera to hezky napsal: „Chtějme ne pravdu, ale porozumění.“
Pokud někdo tvrdí, že nikdy nelže, tak lže ze všeho nejvíc sám sobě.
Teraza Horáková
10.7.2008 21:21:05
Holky, zcela férově nevím...... nevím, jak bych se zachovala, kdyby se stalo... nakonec, není to tak dlouho, co se takhle i veřejně řešila mužská neplodnost a nedělám si legraci..... Fungovala neplodnost žen, málo se hovořilo o té mužské (i tehdy to bylo 50:50) a tak nám bylo nabídnuto - mně doslovně "vrzněte si se sousedem".

Nevím, zda bych měla na to, sdělit po 10-ti letech tuhle novinku..... osobně bych "vrznutí" ale ve vztahu v jakém žiji, odprezentovala příští ráno.... jsem si ale jistá tím, že bych to "vyblila" při první zmínce, že je podobná/ý tatínkovi.....

to není charakter, to je prostě povahový rys, kdyby tatínek levobočka miloval, o to ještě pro mne hůř. Jak jsem psala, nevím, netuším, lhát umím .-)))) ale nevím zda v téhle situaci.
Jíťa
(IP adresa 217.197.155.190)
  • 
10.7.2008 21:19:27
Píšeš úplný pitomosti, ale nejsi tu sám. Člověk není nevěrný kvůli pár vteřinám orgasmu, alespoň poprvé ne. K prožití orgasmu snad nepotřebuješ partnera! Ten si můžeš vyvolat i sám, snad to víš.

Většina zdejších moralistů má dojem, že každý nevěrník svou nevěru plánoval a přál si to. Aspoň to z těch příspěvků přímo čiší. To je právě důvod, proč se v téhle diskuzi neshodneme. Já si myslím, že nikdo (až na pár vyjímek, kteří holdují adrenalinovým koníčkům) neodchází z domu s myšlenkou: Dneska je krásný den, co si ho ještě víc zpříjemnit orgasmem s nějakým sympaťákem/sympaťačkou!
[<<Předchozích 280] Příspěvky 281290 z 725 [Dalších 435 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.