tinas |
10.7.2008 17:28:48
Xantipo,
pravda je to,že Slávka lže a podvádí a to normální NENÍ!!!!!! Pravda je,že ten chlap snad má taky právo žít ve vztahu,kde mu nikdo do očí nelže. Pravda je,že,když už je to takhle má ten chlap právo se svobodně rozhodnout co dál. Nikde přece není psáno,že se rozhodne dítě opustit. Třeba to rozdejchá a zůstane,ale rozhodne se tak na základě vlastní svobodné vůle a ne pod tlakem lží,kterými ho Slávka musí deno denně krmit. Taky má právo rozhodnout se jestli chce zůstat se ženou,která se někde peleší s buhví kým a,která si pořídila dítě s buhví kým a hodila mu ho na krk. Zkus se na to podívat z pozice toho chlapa,jak on k tomu přijde? |
Karolka | (IP adresa 89.24.242.67) |
• |
10.7.2008 17:26:17
no a zkus si třeba představit tohle. |Je ti osmnáct, puberta s tebou hází...emoce... do toho se ti stane nějaký úraz nebo nemoc a potřebuješ dárce. Ještě, že jsi z harmonické rodiny. Měla jsi štěstí, rodiče se milují a představa, e se rozejdou nebo jsou si nevěrní ti nahání ledový pot do čela. Dotor se obrátí na nejbližší příbuzné, není čas...hrdý otec se hlásí jako první a ouha! něco tu nehraje, trácí se čas, matka se hroutí, otec nechápe, co se děje, rodina se rozpadá...cože? Ty nejsi můj bio otec? Proč? Proč to přišlo právě teď? Nemohla jsem to vědět už dávno a mít čas se s tím vyrovnat? Jaká je moje identita? Nikomu nemůžu věřit...svět se hroutí... do toho ta nemoc...stejně nejsem jejich...nikoho nezajímám...konec...
|
Karolka, dvě adopčata | (IP adresa 89.24.242.67) |
• |
10.7.2008 17:15:29
no jo, ale co když ...co když...se třeba někdy v budoucnu někomu z nich něco stane a provalí se to právě v tak nevhodné době, jako je už samotný ten fakt, že se někomu něco stalo?....Druhá věc je ta, že dokud bude matka žít s tím vtíravým svědomím a bude ho v sobě potlačovat, neubližuje tím jen sobě, ale také synovi. Ano, on tátu potřebuje, ale proč vždy, když se mluví o tátovi, mamka uhýbá pohledem, proč z ní cítí nejistotu...že by něco tajila?...to nedělá dobrotu, utajovaná lež nošená uvnitř v sobě navíc své nositelce může přinést žaludeční vředy nebo rakovinu žaludku nebo slinivky. Ne, nepřeháním. Myslím si, že když jsem byla tak zbabělá, že jsem se "zaběhla", musím být nyní tak statečná, že to přiznám, uleví se mi, ať už bude následovat cokoliv. Možná to manžel ví už dávno a nestane se vůbec nic. Chce to jen najít vhodnou situaci, vhodnou chvíli, vhodná slova. Nedokážu si vůbec něco takového představit a nevím, co je horší - těžší - tajit nebo přiznat? Asi bych to řešila dopisem manželovi, zbabělím, upřímným, zamilovaným ... a čekala, co se bude dít....???
|
10.7.2008 17:08:09
Noooo, tak tomu říkám opravdu příkladná výchova. Abyste se pak nedivili, v čem všem vám děti lžou a co vám tají, když jim takhle dáváš najevo, že lhaní, podvádění a zatloukání je úplně normální
|
10.7.2008 17:00:36
No já nevím, já lhát neumím, takže radši nelžu, minimálně ne blízkým osobám, které by to na mně stejně poznaly a už vůbec ne manželovi. Neříkám, že jsem nikdy nic nezatajila, nepřekroutila nebo něco podobného, ale vždycky to bylo v situaci, kdy na tom byla beztak víc než půlka pravdy a nejednalo se o osobu blízkou Rodiče mě prostě svou výchovou naučili, že je výhodnější nelhat. Tak jsem asi jedna z těch dokonalých nebo co...
|
10.7.2008 16:53:57
Tinas - já osobně bych byla raději v blažené nevědomosti. Když nejde o život, raději mám milosrdnou lež. Takže kdybych asi byla v kůži pisatelky, raději bych volila milosrdnou lež. Znovu se ptám - komu surová pravda pomůže? A navíc - co je pravda. Pravda je, že otec je ten, který má dítě rád a stará se o něj. A dále - ve hře je taky to dítě - to si vybrat nemohlo. A pak - taky mám pocit jako některé pisatelky - tím, že řekne pravdu, přehodí odpovědnost na manžela - to je fér?
|
Marťasína |
10.7.2008 16:33:23
Potrefené husy? Nebuď na sebe se Zuzkou tak tvrdá... Zuzka a Angua to bude asi pořád jedna a tatáž rozumbrada, že?
|
Evka | (IP adresa 213.220.219.173) |
• |
10.7.2008 16:08:45
Luki, nevžívej se prosím tolik do role toho chlapa. Zkus se na to kouknout očima toho děcka: "A, mami, proč tatínek odešel? On už mě nemá rád? Co jsem provedl?"
Podle mého to ten pán ví, ale je natolik silný, že se to snaží ustát. Chyba se stala, a nelze jí už napravit, ale je potřeba do ran nesypat sůl. Držme jim všem třem palce. Budou to potřebovat! |
10.7.2008 16:08:15
Nevím, jestli je nutné Zuzku urážet, vždyť má pravdu. Akorát tu teď slyším nějaké potrefené husy ;-)
|
10.7.2008 16:03:41
Bl*ej názor...
...ale vtipný to bude, až se ti to stane třeba |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.