| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme krásného syna. Tatínek neví, že není jeho…

[<<Předchozích 420] Příspěvky 421430 z 725 [Dalších 295 >>]
SnowWhite
9.7.2008 15:23:05
Uznávám, že hodit "to" po letech na partnera je taky síla, nicméně má pořád možnost volby - stejně jako ji měl na začátku. Nepoměrně těžší volby, ale jedná se o jeho svobodné rozhodnutí. Neuznávám nevěru jako věc, která se dá přejít, ale budiž každý to má jinak. Nicméně pokud z toho vzejde dítě, už se nejedná o nevěru, která by pouze ublížila ale o celý nový život celé rodiny. Jistě pokud by se partner rozhodl, že stejně chce zůstat a dítě vychovávat, jedná se o jeho volbu.....a tak pořád dokola. V tomto případě se jedná o podvod na partnerovi a vědomé zatajení skutečností s tím, že je v mých rukou možnost ovlivnit budoucí osud rodiny. Ale rodina jsou přece na začátku dva se svým svobodným rozhodnutím....je to stejný jako když budu tvrdit, že jím antikoncepci ale vysadím a budu dělat tajně všechno pro to, abych otěhotněla. (v tomto případě se navíc bude jednat o dítě obou rodičů :-)), takže to považuji za menší sviňárnu než je zde popisovaná, i když ani k tomu bych se nikdy nesnížila.
A opakuji že v otázce platby za šaty nelžu. Milosrdnou lež třeba spatřuji v tom, že manželovi neříkám, že jeho matka je zasraná kráva a že jí nenávidím.... v tomto případě mlčím i když se též jedná o zatajování pravdy - ovšem ta by nikomu nepomohla. Jedná se pouze o můj názor nikoliv fakt (z mého pohledu samozřejmě fakt nezpochybnitelný :-))
Ferry
(IP adresa 80.188.217.157)
  • 
9.7.2008 14:46:18
Badulko, Badulko.Pokud chceš oddělovat sex od toho ostatního-no budiž Tvůj názor.Pak ale ten vztah dostává trhliny.Proč slibuješ lásku až za hrob, snášet všechno v dobrém i zlém...Pokud tyto hodnoty neuznáváš Ty nebo někdo jiný,řekněte to hned a ne až je průšvih "na cestě".Jste jak moje manželka-stále chce lásku, sex, věrnost, upřímnost atd., ale když to má sama dát, tak se hystericky rozláče a začne vyčítat.Dále to asi nemá cenu komentovat.Ferry
Tvoje horší já
9.7.2008 14:45:16
Mystiku, taky bych asi zatloukala a nepřiznala, i když jde o teorii a ve skutečnosti jsem nikdy nebyla svému muži nevěrná.
Ale myslím si, že tak by to asi bylo nejméně bolestné pro všechny - rodina by zůstala zachovaná a všichni by byli spokojení. S tím nepěkným tajemstvím se už musí nevěrnice naučit žít a je to vlastně i její trest.
Dnešní pokrok vědy však tento systém, který je asi praktikován už celá tisíciletí, může vážně narušit. Protože existují testy DNA.
Že na to nikdo zatím na diskuzi nepomyslel? Pro dnešního muže je vlastně velmi snadné ověřit si své otcovství a nemusí žít v nejistotě.
Ledule
9.7.2008 14:43:13
A co bych mohla dělat? Bylo by to synovo rozhodnutí, že chce s jeho ženou zůstat i po té co ho podvedla. Mně by nezbylo nic jiného, než to dítě přijmout jako vlastní.

Ostatně, co se dá očekávat v dnešní době, kdy většina společnosti hltá různé televizní slátaniny, kde nevěra je úplně normální záležitost a kdo je věrný je pokládán za hňupa. Podívejte se okolo sebe jakou máme "elitu" národa. Kdo náš stát vede, jaká je to banda nemorálních kratur. Nebo si vezměte různé takzvané celebrity. Někteří se tím dokonce ještě chlubí. Je mi z toho nanic, ale je to tak. Bohužel žijeme v konzmní společnosti a to i v oblasti sexu.

Jako příklad mohu uvést to, že když jsem své 23 leté kolegini v práci řekla, že jsem nikdy neměla žádného jiného chlapa než mého manžela, tak se začala smát a řekla mi ať se proberu, že nejsem normální.
9.7.2008 14:40:28
Omluva, že je to dvakrát, jede mi to nějak pomalu....:-)
9.7.2008 14:39:42
Můj pohled na biologické otcovství je asi tento: muž udělá to, co už udělal dříve mnohokrát, zcela stejně, prostě vypustí své spermie na špacír. Dál se neděje nic, tedy z jeho strany. O svém otcovství se nemusí nikdy v životě dovědět, pokud mu to žena neřekne.
Otcovství v reálu znamená pečovat o svou těhotnou ženu, smontovat postýlku a zaplatit kočárek, pomáhat u porodu, nosit dítě po hodiny nočního řevu, nechat se od něj počůrat(i hůř), divočit s ním v peřinách, na koloběžce, stavět kostky a lego, závodit kdo bude první, nosit ho za krkem, kopat si s míčem nebo oblíkat stále dokola pannu, házet šiškama, učit ho plavat, zpívat si písničky, a plno dalších věcí, a nebo aspoň některé z nich.
Biologický (pouze) otec podle mě nemá žádná práva, protože si je nezasloužil, neudělal pro dítě vůbec nic. Skutečný otec je naopak všechna má, protože pro něj vše dělá.
Navrhuju abys naprosto zapomněla, jak se ty spermie dostaly k tvým vajíčkům. TO NENÍ DŮLEŽITÉ. Tvůj manžel JE OTCEM TVÉHO DÍTĚTE, TEČKA. Přestaň přemýšlet kdo je komu podobný. Přiznáním bys ublížila svému muži a synovi, tím, že nad tím bádáš ubližuješ sobě. Asi to tak mělo být. Přesvědč sama sebe, že je vše v pořádku. Utvrzuj se v tom, že jsi udělala pro všechny to nejlepší cos mohla. Uvidíš, že za nějakou dobu si sama nebudeš jistá, jak to tehdy vlastně bylo. Tedy budeš, budeš vidět svého muže jako tátu svého syna, a právem. Přeju hodně štěstí.
9.7.2008 14:39:13
Můj pohled na biologické otcovství je asi tento: muž udělá to, co už udělal dříve mnohokrát, zcela stejně, prostě vypustí své spermie na špacír. Dál se neděje nic, tedy z jeho strany. O svém otcovství se nemusí nikdy v životě dovědět, pokud mu to žena neřekne.
Otcovství v reálu znamená pečovat o svou těhotnou ženu, smontovat postýlku a zaplatit kočárek, pomáhat u porodu, nosit dítě po hodiny nočního řevu, nechat se od něj počůrat(i hůř), divočit s ním v peřinách, na koloběžce, stavět kostky a lego, závodit kdo bude první, nosit ho za krkem, kopat si s míčem nebo oblíkat stále dokola pannu, házet šiškama, učit ho plavat, zpívat si písničky, a plno dalších věcí, a nebo aspoň některé z nich.
Biologický (pouze) otec podle mě nemá žádná práva, protože si je nezasloužil, neudělal pro dítě vůbec nic. Skutečný otec je naopak všechna má, protože pro něj vše dělá.
Navrhuju abys naprosto zapomněla, jak se ty spermie dostaly k tvým vajíčkům. TO NENÍ DŮLEŽITÉ. Tvůj manžel JE OTCEM TVÉHO DÍTĚTE, TEČKA. Přestaň přemýšlet kdo je komu podobný. Přiznáním bys ublížila svému muži a synovi, tím, že nad tím bádáš ubližuješ sobě. Asi to tak mělo být. Přesvědč sama sebe, že je vše v pořádku. Utvrzuj se v tom, že jsi udělala pro všechny to nejlepší cos mohla. Uvidíš, že za nějakou dobu si sama nebudeš jistá, jak to tehdy vlastně bylo. Tedy budeš, budeš vidět svého muže jako tátu svého syna, a právem. Přeju hodně štěstí.
Linda
(IP adresa 78.102.19.65)
  • 
9.7.2008 14:33:00
Ale co jiného lze teď k tomu dodat??? Dopustit se nevěry, nepoužít ochranu, otěhotnět, porodit dítě, kterému jsou nyní 4 roky - holt tady došlo k vícero zásadním chybám a teď už je opravdu pozdě jich litovat. Bohužel, takový je život, že na nápravu některých chyb už je prostě někdy pozdě.
Linda
(IP adresa 78.102.19.65)
  • 
9.7.2008 14:26:48
Připadá mi zvláštní, že tady dost z vás nerozlišuje mezi nevěrou a tím, že z nevěry vzniklo dítě! Osobně si myslím, že nevěra jako taková ještě není taková tragédie, na rozdíl od toho dítěte! Samotná nevěra, pokud se tedy o ní partner nedozví a nijak se ho to osobně nedotkne (tedy např. se v jejím důsledku nemusí starat o cizí dítě či nechytne nějakou sexuálně přenosnou chorodu), je dle mého názoru o dost přijatelnější a méně odsouzeníhodná. Chápu, že člověk se může dostat do různých situací a holt k nevěře dojde. Ovšem podvést partnera bez použití ochrany osobně považuji za nechutné (co si každý dělá se svým tělem, jeho věc, ale toto je risk se zdravím partnera!!!) a podstrčit mu cizí dítě rovněž. Nicméně přiznávat něco v době, když jsou dítěti 4 roky, by byl snad ještě větší úlet...
Bohumila
(IP adresa 85.70.142.52)
  • 
9.7.2008 14:26:28
Ahoj, já bych se určitě přiznala na začátku těhotenství-s tak krutým tajemstvím by se mi moc dobře nežilo. Navíc jsme teď v situaci, kdy se dítě již nějakou dobu nedaří a kdy vidím svého chlapa, jak moc chce vlastní dítě a prostě bych mu nemohla a ani by mě nenapadlo (i když mi to někteří radí) udělat, abych měla dítě s někým jiným. V podstatě můj manžel má úplně stejný názor jako níže uvedený Yattes. Dále si taky myslím, že každý člověk má právo na svůj genetický původ-pokud bychom si dítě adoptovali, určitě bychom mu to řekli, tak jako tak by se to stejně dozvědělo, vždy se najde nějaký hlupák, který nedrží jazyk za zuby. Ale myslím si, že pokud jsi to manželovi neřekla již při zjištění těhotenství (což jsi asi měla udělat), tak bych to již nevytahovala, protože dítě potřebuje tátu a myslím si, že ani manžel nijak po tom nepátrá. Jedině kdyby o tom začal mluvit někdy sám, tak bych mu to řekla. Má nárok na pravdu.
[<<Předchozích 420] Příspěvky 421430 z 725 [Dalších 295 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.